Σαούλ Νίγκεθ: Γεννημένος για τη Λίβερπουλ!

Το όνομα του έχει συνδεθεί με πιθανή του μεταγραφή στη Λίβερπουλ.

Η φυγή του Βαϊνάλντουμ για την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης από τους «κόκκινους» ενός ποιοτικού κεντρικού μέσου και ο γεννημένος στο Έλτσε μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μία σημαντική προσθήκη στη μεσαία γραμμή της αγγλικής ομάδας. Επίσης μία σειρά από «διαβολικές» συμπτώσεις, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Σαούλ είναι παίκτης, γεννημένος για τη Λίβερπουλ…

Ένας πολύ παρατηρητικός οπαδός της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ προφανώς ψάχνοντας στοιχεία για τον Ισπανό μέσο είδε ότι φορούσε τους ίδιους αριθμούς στην ομάδα του, με τον «θρύλο» της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ.
Σε εννέα χρόνια στους «ροχιμπλάνκος» ο Σαούλ φορούσε τους αριθμούς 28, 17 και 8, ακριβώς τους ίδιους που είχε στη φανέλα του ο Στίβεν Τζέραρντ στα δεκαεπτά του χρόνια με τους «κόκκινους»!

Έχοντας ενταχθεί στην Ατλέτικο σε ηλικία 14 ετών, ο Σαούλ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον σύλλογο, τον Μάρτιο του 2012 σε ηλικία μόλις 17 ετών και φορούσε το νούμερο 28, όπως και το σπουδαίος μέσος της Λίβερπουλ όταν έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως αλλαγή εναντίον της Μπλάκμπερν, τον Νοέμβριο του 1998. Περιέργως, για να κάνει τα… αστέρια να ευθυγραμμιστούν ακόμη περισσότερο, ο Σαούλ πήρε το νούμερο 28 από τον αμυντικό Χαβιέρ Μανκίγιο, ο οποίος έπαιξε τη σεζόν 2014-15 ως δανεικός στην αγγλική ομάδα. Ο Σαούλ φόρεσε το 28 για μία σεζόν και στη συνέχεια πήρε το Νο17 το 2014. Ο Τζέραρντ πήρε επίσης το ίδιο νούμερο το 2000 και μέσα στη σεζόν βοήθησε τη Λίβερπουλ να κερδίσει το Κύπελλο UEFA, το FA Cup και το League Cup.

Μετά από δύο σεζόν με το 17, ο Σαούλ πήρε στη συνέχεια το Νο8 το 2016, νούμερο που φορούσε και ο προπονητής του, Ντιέγκο Σιμεόνε, κατά τη διάρκεια της σεζόν 1994-95. Το νούμερο αυτό αποδείχτηκε πολύ γούρικο για τον Σαούλ, καθώς κέρδισε τη La Liga και το Europa League, με την Ατλέτικο.
Ο Τζέραρντ φυσικά έκανε το Νο8 δικό του στο «Anfield», με το όνομα και τον αριθμό αυτόν, να συμβαδίζουν με την ιστορία των «reds». Στην πρώτη του σεζόν με το 8 στη φανέλα η Λίβερπουλ έκανε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, ανατρέποντας το εις βάρος της 3-0 από τη Μίλαν, για να κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League το 2005.

Μετά την αποχώρηση του Τζέραρντ από τον σύλλογο το 2015, το νούμερο αυτό δεν είχε κάποιον παραλήπτη, μέχρι το 2018, με τον ερχομό του Ναμπί Κεϊτά.
Αν και είναι άγνωστο αν η επιλογή των αριθμών του Σαούλ ήταν η απόλυτη σύμπτωση ή κάτι παραπάνω, ο Ισπανός είναι ένας μεγάλος θαυμαστής του Τζέραρντ.
«Άρχισα να αγαπώ τον Τζέραρντ και σκέφτηκα ότι ήθελα να μοιάσω σε αυτόν», είπε κάποτε ο Σαούλ. «Νομίζω ότι ο Στίβεν τα είχε όλα. Ήταν πλήρης παίκτης και προσπάθησα να δουλέψω και να μοιάσω σε αυτόν!».
Έτσι, αφού μοιραζόταν τους ίδιους αριθμούς με τον Τζέραρντ, θα μπορούσε ο Σαούλ να ακολουθήσει τα βήματα του ήρωα του και να γίνει θρύλος της Λίβερπουλ, με το «βαρύ» 8 στην πλάτη της φανέλας του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.