Αγουέρο: Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! (pics+vid)

Ο Αργεντινός θέλει να κλείσει τον κύκλο του στη Μάντσεστερ Σίτι με το κορυφαίο τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο πριν ανακοινώσει ποια θα είναι η νέα «περιπέτεια» της καριέρας του.

Μπορεί η τελευταία παράσταση του Σέρχιο Αγουέρο στην Premier League με τη φανέλα των Πολιτών να ήταν ονειρική, όμως ο θρύλος του συλλόγου επιθυμεί να αποχαιρετήσει την ομάδα με την οποία έζησε τα καλύτερά του ποδοσφαιρικά χρόνια με τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αυτό τουλάχιστον ευελπιστεί να συμβεί το βράδυ του Σάββατου (29/5, 22:00) στον τελικό του Champions League κόντρα στην Τσέλσι. Φυσικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα, ίσως ούτε σαν αλλαγή, όμως μόνο και μόνο η παρουσία του στον πάγκο είναι αρκετή ώστε να προσδώσει το έξτρα κίνητρο σε όλο τον αγγλικό οργανισμό.

Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τα λόγια του συμπαίκτη του Ρόντρι…

«Ο Σέρχιο είναι ένα θρύλος για την ομάδα και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι στην ομάδα θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Ευρώπης για να του το κάνουμε δώρο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσουμε έναν τόσο μεγάλο παίκτη από το να κατακτήσουμε το Champions League».

Άλλωστε η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου είναι το μόνο επίτευγμα που δεν κατάφερε να πετύχει ως τώρα ο άνθρωπος που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το γκολ που άλλαξε τη ζωή του και την ιστορία της Premier

Μπορεί να λογίζεται ως ο μόνος παίκτης ως τώρα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που σκόραρε δύο γκολ από τον πάγκο και στο ντεμπούτο του, αλλά και στο «αντίο» του, όμως αυτό που θα θυμούνται για πάντα στο Νησί είναι το τέρμα του στις 13 Μαΐου του 2012 απέναντι στην ΚΠΡ.

Εκείνη τη σεζόν οι Πολίτες ισοβαθμούσαν την τελευταία αγωνιστική με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήθελαν τη νίκη προκειμένου να πάρουν την πρώτη τους Premier League. Σε ένα απόγευμα που είχαν συμβεί απίθανα πράγματα, οι «γαλάζιοι» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-1, λίγο πριν το τέλος.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Τζέκο ισοφάρισε σε 2-2 και εκεί ήταν που μίλησε ο Αγουέρο.

Με το ρολόι να δείχνει 90+4’ ο Αργεντινός πήρε την μπάλα από τον Μπαλοτέλι και με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-2 και έδωσε το παρθενικό πρωτάθλημα στην ομάδα του.

«Αυτό το γκολ για μένα είναι το πιο σημαντικό που έχω πετύχει στη ζωή μου. Όλη την ώρα παρακολουθώ αυτό το παιχνίδι με την οικογένειά μου και συγκεκριμένα τον γιο μου. Νομίζω ότι αυτό το τέρμα θα είναι πάντα στο μυαλό μου.

Όταν άγγιξα την μπάλα πριν από το γκολ σκέφτηκα, «εντάξει, ίσως είναι πέναλτι», γιατί ο αμυντικός με άγγιξε από πίσω, αλλά όχι έντονα. Μετά σκέφτηκα ότι απλά πρέπει να σουτάρω. Για δύο ή τρεις ημέρες, δεν το πίστευα πως τα είχα καταφέρει».

Απολαύστε το γκολ ζωής του Αγουέρο:

Τα ατομικά ρεκόρ του με τους Πολίτες

Ο Αργεντινός κατάφερε στη 10ετή του καριέρα με τη Μάντσεστερ Σίτι να πετύχει μερικά αξιοσημείωτα ρεκόρ, που δύσκολα θα ξεπεράσει κάποιος άλλος.

Ορίστε κάποια από τα ορόσημα του με τη γαλάζια φανέλα:

-Κορυφαίος σκόρερ του κλαμπ με 260 γκολ
-Ο μόνος παίκτης με 184 γκολ στην Premier League με μια μόλις ομάδα
-Έχει την καλύτερη αναλογία λεπτών ανά γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος με ένα κάθε 108 λεπτά
-Μετράει τα περισσότερα χατ τρικ στην ιστορία της Premier League με 12
-Δεύτερος πίσω από τον Άλαν Σίρερ με 20+ γκολ τη σεζόν στο πρωτάθλημα (7-6).

Το επόμενο βήμα

Όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και η καριέρα του Αγουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο τέλος της. Παρ’ όλα αυτά ο Λατινοαμερικανός επιθετικός δείχνει διατεθειμένος να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η επόμενη ομάδα του αναμένεται να είναι η Μπαρτσελόνα.

Πέρα τα σενάρια και την εδώ και καιρό φημολογία, αυτό σημείωσε και ο νυν προπονητής του, Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά το τέλος του αγώνα με την Έβερτον.

«Ίσως αποκαλύπτω ένα μυστικό τώρα. Μάλλον, ο Σέρχιο είναι κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της καρδιάς μου, την Μπαρτσελόνα».

Εφόσον αυτό συμβεί τότε ο Αγουέρο θα υπάρξει συμπαίκτης σε διασυλλογικό επίπεδο με τον παιδικό του φίλο και κολλητό του όλα αυτά τα χρόνια, Λιονέλ Μέσι. Ο μεγάλος αστέρας των Μπλαουγκράνα ενώ πέρυσι είχε εκφράσει δημόσια την απόφασή του να αποχωρήσει από τον σύλλογο, φέτος δείχνει το ακριβώς αντίθετο και είναι κοντά στην παραμονή του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πέρα από το έξω αγωνιστικό κομμάτι, αν το συγκεκριμένο σενάριο λάβει σάρκα και οστά τότε ο Κουν θα κληθεί να αποδείξει πως μπορεί να αποδώσει μετά τους τραυματισμούς του σε υψηλό επίπεδο στην ηλικία των 33 χρόνων.

Σίγουρα το κίνητρό του θα είναι μεγάλο, αλλά αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να κλείσει ονειρικά και παραμυθένια τη θητεία του στο Μάντσεστερ με την κατάκτηση του Champions League. Και να μη συμβεί αυτό όμως θα αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, όντας μια από τις μεγαλύτερες μορφές του συλλόγου και θα εξετάσει την επόμενη μέρα της καριέρας του δίχως να κοιτάξει πίσω.

Γιατί ναι μεν όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, αλλά η ζωή συνεχίζεται…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.