Τα δραματικά φινάλε της premier league (vid)

Μπορεί φέτος η Μάντσεστερ Σίτι να έχει "καθαρίσει" από νωρίς τον τίτλο στην Αγγλία, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που η τελευταία αγωνιστική είχε "μπόλικο" δράμα, όχι μόνο στα ψηλά, αλλά και στα χαμηλά.

Δε γίνεται να μην ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο με το πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι το 2012. Η QPR ήταν μπροστά στο σκορ 1-2 με 25 λεπτά να απομένουν. Οι “Πολίτες” ήθελαν μόνο τη νίκη για να κατακτήσουν τον τίτλο στη διαφορά τερμάτων από την Γιουνάιτεντ. Ο Τζέκο ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και 2 λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Αγκουέρο έβαλε το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του, αυτό που έκανε το 3-2 και έδωσε στην ομάδα του Μαντσίνι το πρωτάθλημα.

Η Έβερτον δεν είχε υποβιβαστεί ποτέ στη δεύτερη κατηγορία, αν και το 1994 έφτασε μια ανάσα από την “πτώση”. Η τελευταία αγωνιστική έφερε έναν όμιλο 6 ομάδων να παλεύουν για τη σωτηρία. Τα “Ζαχαρωτά” βρέθηκαν 2-0 πίσω στο σκορ από την Γουίμπλεντον και ακόμη και η νίκη ίσως δεν ήταν αρκετή. Όχι μόνο επέστρεψε στο ματς με το εντυπωσιακό 3-2, αλλά και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να νικήσει την Τσέλσι με αποτέλεσμα η ΈΒερτον να μείνει στην κατηγορία μόλις για ένα βαθμό.

Η σεζόν 2007-08 είχε δράμα τόσο αναφορικά με τον τίτλο όσο και με την κατάκτηση του τίτλου. Η Φούλαμ έκανε το απίστευτο και με 3 νίκες στη σειρά είχε ελπίδες παραμονής. Έπρεπε να νικήσει στην έδρα της Πόρτσμουθ για να μείνει στην κατηγορία. Δεν είχε πετύχει ποτέ στην ιστορία της 3 εκτός έδρας νίκες στη σειρά. Κι όμως τα κατάφερε με το γκολ του Μέρφι και έμεινε “ζωντανή”.

Στα ψηλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάλευε για τον τίτλο με την Τσέλσι. Με νίκη στην έδρα της Γουίγκαν το πρωτάθλημα θα πήγαινε στην ομάδα του Φέργκιουσον. Ρονάλντο και Γκιγκς καθάρισαν τον τίτλο αφήνοντας τους μπλε με φρούδες ελπίδες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.