Βέλγιο-Ολλανδία 1-4: Ματσάρα για τους “οράνιε” με MVP τον Ντεπάι (hls)

Το Βέλγιο πλήρωσε τα αμυντικά λάθη και ηττήθηκε με 4-1 στην πρεμιέρα του Nations League από την Ολλανδία. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τους "ορσνιέ" με πρωταγωνιστή τον Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και προσπέρασε τον Πάτρικ Κλάιφερτ στον πίνακα των αρχισκόρερς.

Στις Βρυξέλλες οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, αλλά το κοντινό σουτ του Καστάν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σίλεσεν.


Από εκεί και πέρα οι “Οράνιε” με πυλώνες δημιουργίας τους Μπέρχαουζ, Ντεπάι, Μπέρχβαϊν επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους χάνοντας σωρεία σημαντικών ευκαιριών, για να έρθει στο 40′ ο Μπέρχβαϊν και με εξαίσιο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής να νικήσει τον Μινιολέ για το 0-1.  Ακίνδυνοι επιθετικά οι Βέλγοι έχασαν με τραυματισμό τον Λουκάκου στο 26′, με τους Ντε Μπρόινε και Αζάρ να έχουν μέτρια απόδοση στο πρώτο ημίχρονο.

Δυναμικά επέστρεψε η ομάδα του Φαν Χάαλ από τα αποδυτήρια, η αμυντική αδράνεια του Βελγίου οδήγησε τον Μέμφις Ντεπάι να κάνει το 2-0 για την Ολλανδία στο 51′. Ύστερα από 11 λεπτά ο Μινιολέ απέκρουσε δύσκολα το πλασέ του Μπέρχαουζ, στην επαναφορά της μπάλας ο Μπλιντ έδωσε αριστερά τη μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο και ο Ντάμρφις ανενόχλητος γράφει το 3-0.

Η Ολλανδία έκανε απίθανα πράγματα στις Βρυξέλλες και στο 65ο λεπτό ο άσος της Μπαρτσελόνα αύξησε τη διαφορά των γκολ από το Βέλγιο κάνοντας το 4-0 και σημείωσε το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση. Ο Ντεπάι έφτασε τα 41 με την εθνική και προσπέρασε τον Πάτρικ Κλάιφερτ στη λίστα των σκόρερς, μπροστά του είναι ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με 50 και ο Κλάας Γιαν Χούντελαρ με 42.

To μοναδικό γκολ για το Βέλγιο πέτυχε στο 90+3′ ο Μπατσουαγί, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Βιτσέλ στο 67ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις:

Bέλγιο (3-4-3): Μινιολέ, Άλντερβαϊρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνγκεν, Μενιέ (67′ Καράσκο), Ντε Μπρόινε, Βιτσέλ (67′ Μπατσουαγί), Καστάν, Βανάκεν (46′ Ονανά), Λουκάκου (28′ Τροσάρ), Ε. Αζάρ (46′ Μέρτενς).


Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ


Ολλανδία (3-4-3): Σίλεσεν, Τίμπερ, Φαν Ντάικ (αρχ.), Ακέ (74′ Ντε Λιχτ), Ντάμφρις, Κλάασεν, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Μπέρχαουζ (83′Κουπμάινερς) Ντεπάι, Μπέρχβαϊν.


Προπονητής: Λουίς Φαν Χάαλ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.