Ligue 1: Όλα τα γκολ του Λακαζέτ (vid)

Ο αρχηγός της Λιόν ήταν ο μοναδικός που έμεινε στο κυνήγι του ασυναγώνιστου Κιλιάν Εμπαπέ και διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη γαλλική ελίτ.

Μπορεί για 5η διαδοχική σεζόν ο τίτλος του πρώτου σκόρερ της Ligue 1 να πήγε και πάλι στην ευρεία τροπαιοθήκη του ασυγκράτητου Κιλιάν Εμπαπέ -το 2020 είχε μοιραστεί τον τίτλο με τον Βισάμ Μπεν Γεντέρ- αλλά ο Παριζιάνος βρήκε άξιο μονομάχο στο πρόσωπο του Αλεξόντρ Λακαζέτ.

Θριαμβευτική επιστροφή

Το γέννημα θρέμμα της πόλης της Λιόν αλλά και των ακαδημιών του ποδοσφαιρικού συλλόγου, επέστρεψε στο σπίτι του, ύστερα από μια πενταετία στο Λονδίνο και την Άρσεναλ. Ήταν καλοκαίρι του 2017 όταν οι «Κανονιέρηδες» έβγαζαν από τα ταμεία τους 53 εκ. ευρώ (κι άλλα 7 υπό τη μορφή bonus) για να αποκτήσουν τον Λακαζέτ, ο οποίος τότε έγινε η πιο ακριβή πώληση των Λιονέ. Και το καλοκαίρι του ’22 πήρε τον δρόμο της επιστροφής, απαντώντας θετικά στο κάλεσμα της ομάδας που τον ανέδειξε.

Ομαδική αποτυχία, ατομική επιτυχία

Προφανώς ο 32χρονος θα ευχόταν η επιστροφή του να συνδυαζόταν με επιτυχημένη πορεία της Λιόν, κάτι που δεν συνέβη. Το σύνολο του Λορόν Μπλον έμεινε 5 βαθμούς μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις και για δεύτερη διαδοχική σεζόν θα αφοσιωθεί στις εντός των τειχών υποχρεώσεις της. Ο ίδιος πάντως τα πήγε εξαιρετικά: 27 γκολ στο πρωτάθλημα κι άλλα 4 στο Κύπελλο, το όλον 31 σε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις! Μόνο η τελευταία σεζόν του στη Γαλλία στην πρώτη θητεία του στη Λιόν (2016/17) ήταν πιο αποδοτική με 37 γκολ σε 45 αγώνες. Ο Μέγας Αλέξανδρος γύρισε τον χρόνο πίσω…

Συνεχίζει να γράφει ιστορία

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν μνημειώδης για τον Λακαζέτ, αφού έφτασε τα 160 γκολ με τη φανέλα της Λιόν και ξεπέρασε τον Μπερνάρ Λακόμπ (149 γκολ), όντας πλέον μόνος του δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Καταδιώκει τον Φλερί Ντι Ναλό (222 γκολ) και με αυτόν τον ρυθμό θα χρειαστεί δύο σεζόν για να τον ξεπεράσει. Στην κορυφή της πυραμίδας, η παράνοια της 7ης Μαΐου. Με την Μονπελιέ να προηγείται με 4-1 στην έδρα των Λιονέ με 4 γκολ του Γουαί και τον Λακαζέτ (επίσης 4 γκολ) να διαμορφώνει στην τελευταία φάση το τελικό 5-4!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.