Ligue1: Τα στιγμιότυπα της 1ης αγωνιστικής (hls)

Δείτε όλα όσα έγιναν την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας, με το γκολ του Μέσι να ξεχωρίζει!

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΡΕΜΣ 4-1

Η Μαρσέϊγ ουσιαστική και αποτελεσματική νίκησε με 4-1 την Ρεμς στο «Βελοντρόμ» για την 1η αγωνιστική της Ligue 1.

Το 1-0 στο 13’ όταν μετά από σέντρα του Κλάους, ο Φαές στην προσπάθεια του ν’ απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Ακολούθησαν δύο δοκάρια σε σουτ των Ουντέρ (17’) και Ρονιέ (18’) για την Μαρσέϊγ, που έκανε το 2-0 στο 45+1 με ωραία προσπάθεια και σουτ του Νούνο Ταβάρες.
Στην επανάληψη ο Σουάρες πέρασε ως αλλαγή κι έκανε το 3-0 στο 75 με ωραίο σουτ.
Στο 84’ η Ρεμς μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά του Μπαλογκούν, αλλά και πάλι ο Σουάρες στο 90+4 έκανε το τελικό 4-1 με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Μπακαμπού.

ΛΙΟΝ – ΑΖΑΞΙΟ 2-1

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της Ligue 1, η Λιόν μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα νικώντας τη νεοφώτιστη Αζαξιό στο “Γκρουπαμά” με σκορ 2-1 και πρωταγωνιστή τον Λακαζέτ.

Το 1-0 σημείωσε ο Τετέ από ασίστ του Λακαζέτ στο 12′. Το 2-0 ο Λακαζέτ στο 22′ με πέναλτι που πήρε το Τετέ από τον Αβινέλ. Γκολ και ασίστ για τον αρχηγό.

Η Αζαξιό μείωσε με πέναλτι του Μανγκανί στο 31΄, παράβαση του τερματοφύλακα Λόπες που αποβλήθηκε στον Ελ Ιντρισί. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αμουμά για την Αζαξιό.

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΠΑΡΙ 0-5

Δίχως τον τραυματία Εμπαπέ, αλλά με τον Νεϊμάρ σε μεγάλα κέφια οι Παριζιάνοι πέρασαν ένα άνετο βράδυ στο Οβέρν, επικρατώντας στην πρεμιέρα τους στη Ligue 1 με της Κλερμόν.

Ο Νεϊμάρ, που είχε πετύχει 2 γκολ στο 4-0 του Super Cup στο Τελ Αβίβ επί της Ναντ, άνοιξε το σκορ στο 9′ κι από δικές του ασίστ ήρθαν το 0-2 του Χακίμι (26′) και το 0-3 του Μαρκίνιος (39′). Φυσιολογικά ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε, όμως οι παίκτες του Γκαλτιέ στο τελευταίο 15λεπτο προσέφεραν θέαμα, με τον Μέσι να σκοράρει στο 80′ και στο 86′, ειδικά το δεύτερο γκολ του ήταν αριστουργηματικό!

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ – ΜΟΝΑΚΟ 1-2

Η Μονακό με γκολ των Ντιατά και Ντιόπ στο 43 και το 53, επικράτησε με 2-1 της Στρασμπούρ, που μείωσε με τον Ντιαλό στο 65ο λεπτό. Ο Νούμπελ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μονακό στο “Λε Μενό”. Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μονακό με διπλή επέμβαση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων κράτησε τη νίκη για τη Μονακό.

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΝΙΣ 1-1

Με γκολ του Άααρον Ράμσεϊ στο 78′ η αγνώριστη Νις του Φαβρ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος από την έδρα της Τουλούζ με 1-1.

Η ομάδα του Μοντανιέ ήταν εξαιρετική στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και άνοιξε το σκορ με τον Ντάλινχα στο 21΄. Ο Ολλανδός είχε και δοκάρι στο 18′.

Η Νις που είχε δοκάρι με τον Στενχς στο 32΄ισοφάρισε με τον Ράμσεϊ, που πέρασε αλλαγή στο 77′, στο 78΄ σε 1-1.

ΡΕΝ – ΛΟΡΙΑΝ 0-1

Η Λοριάν νίκησε με 1-0 τη Ρεν μετά από δέκα χρόνια στο ντέρμπι της Βρετάνης και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ζενεζιό ήταν καλύτερη στο ματς από την αντίπαλό της μέχρι το 60′, αλλά η Λοριάν με εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά την κράτησε στο μηδέν.

Το 1-0 πέτυχε με αυτογκόλ ο Τεάτ για την νίκη της Λοριάν.

ΛΙΛ – ΟΣΕΡ 4-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόνοθαν Ντέιβιτ που πέτυχε 2 γκολ, η Λιλ επικράτησε της Οσέρ με 4-1 και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Γαλλίας. Ο Αντρέ άνοιξε το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με ασίστ του Ντέιβιντ, με τον Καναδό να σκοράρει στο 3 και το 39 για το 3-0. Το 4-0 έγραψε ο Ζεντάτκα και το τελικό 4-1 ο Σαρμπονιέ.

ΜΟΝΤΠΕΛΙΕ – ΤΡΟΥΑ 3-2

Η Μοντπελιέ πήρε τη νίκη κόντρα στην Τρουά με 3-2 χάρη σε γκολ στο 81ο λεπτό του Σαβανιέ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 3 με τον Σεντ – Λουσέ με την Τρουά να ισοφαρίζει στο 12 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρντιέ. Στο 15 ο Σαβανιέ έκανε το 2-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Μπαλντέ ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. το τελικό 3-2 σημείωσε ο Σαβανιέ στο 81ο λεπτό.

ΛΑΝΣ – ΜΠΡΕΣΤ 3-2

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σότοκα η Λανς επικράτησε της Μπρεστ με 3-2.

Ο 31ετών Γάλλος επιθετικός, άνοιξε το σκορ στο 27 και στο 33 έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να κάνει 2 τα τέρματα της ομάδας του. Στο 62 βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ολοκλήρωσε το χατ τρικ του τρία λεπτά αργότερα. Η αντίδραση της Μπρεστ ήταν άμεση και μείωσε στο 66 με τον Μπελκεμπλά σε 3-1 και στο 82, ήρθε το τελικό 3-2 με τον Ντελ Καστίγιο.

ΑΝΖΕ – ΜΟΝΤΠΕΛΙΕ 0-0

Ισόπαλο χωρίς γκολ τελείωσε το ματς της Ανζέ με την Μοντπελιέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.