Μπέτις – Βαλένθια 1-1: Σώθηκε η Βαλένθια στο αντίο του μεγάλου Χοακίν (hls)

Η Μπέτις αποχαιρέτησε τον Χοακίν και η Βαλένθια παρέμεινε στην κατηγορία στο συγκινητικό φινάλε της σεζόν στην Ανδαλουσία.

Η Μπέτις αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Χοακίν και τον κόσμο της στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι στη La Liga. Ο θρύλος της Μπέτις ξεκίνησε βασικός και με δάκρυα στα μάτια και συμπλήρωσε 622 συμμετοχές στη κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Έκανε ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2000 με την φανέλα της Μπέτις και αγωνίστηκε για τελευταία φορά, λίγο πριν κλείσει 42 χρόνιας ζωή (21/7), στις 4 Ιουνίου του 2023. Κρέμασε τα παπούτσια του μετά από 23 σεζόν σε κορυφαίο επίπεδο. Φινάλε απέναντι σε μια ομάδα που τίμησε την φανέλα της και πανηγύρισε το κύπελλο Ισπανίας το 2008.

Τρομερή πάσα του Μιράντα στην πλάτη της άμυνας και γκολ για την Μπέτις πριν συμπληρωθεί λεπτό με τον Αγιόθε Πέρεθ να σκοράρει ανοίγοντας νωρίς το σκορ (1-0, 1ο λεπτό). Από κει και πέρα, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Μπέτις περίμενε την Βαλένθια που προσπαθούσε με σουτ έκτος περιοχής να νικήσει τον Κλαούντιο Μπράβο. Το καλύτερο σουτ έκανε ο Χάβι Γκέρα που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Χιλιανού. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπέτις έβγαλε περισσότερη ένταση αλλά η Βαλένθια πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ντιέγκο Λόπεθ (1-1, 71ο λεπτό).

Η Μπέτις που είχε εξασφαλισμένη θέση στο επόμενο Europa League τερμάτισε στην 6η θέση της κατάταξης, ενώ η Βαλένθια που ήθελε ένα βαθμό για να διασφαλίσει την παραμονή της. Από την στιγμή που η Βαγιαδολίδ δεν κέρδισε τη Χετάφε (0-0) υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.