Αζάρ: Ένα λάθος που στοίχισε 16.000 ευρώ το λεπτό!

Ο Εντέν Αζάρ μετακόμισε στη Μαδρίτη ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του και φεύγει ως η πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία των «μπλάνκος»!

Οι Μαδριλένοι, τερμάτισαν τη συνεργασία τους με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε στοιχίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Τσέλσι και ήταν ακόμη και μέχρι χθες, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ τους!

Ο Αζάρ, πήγε στη Μαδρίτη για να κάνει τη διαφορά μέσα δίπλα σε παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Μπενζεμά και ο Μπέιλ. Όμως μία σειρά τραυματισμών αλλά και η γνωστή…αλλεργία του στις προπονήσεις, δεν του επέτρεψαν ποτέ να δείξει την αξία του, σε μία εποχή που η Ρεάλ σήκωνε το ένα τρόπαιο μετά το άλλο σε Ισπανία και Ευρώπη.

Συνολικά, σύμφωνα με την Marca, στις τέσσερις σεζόν που έμεινε στη Ρεάλ, αγωνίστηκε σε μόλις 34.7% των αγώνων της, χάνοντας συνολικά 166 από τα 219 ματς της ομάδας λόγω τραυματισμών, ασθενειών και επιλογών προπονητών!

Αυτό που δεν έχασε ωστόσο ήταν χρήματα! Με ετήσιες αποδοχές ύψους 15 εκατ. ευρώ, κάθε λεπτό που έπαιζε στοίχιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης περίπου 16.000 ευρώ! Ειδικά στη σεζόν που ολοκληρώθηκε και στην οποία αγωνίστηκε μόλις 392 λεπτά, πληρώθηκε με 70.000 ευρώ ανά λεπτό συμμετοχής, την ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία εισπράττει 47.000 ανά λεπτό!

Αναλυτικά η αποτυχημένη πορεία του στο «Μπερναμπέου», σεζόν προς σεζόν:

2019-20

Ο Αζάρ αφίχθη στη Μαδρίτη εκτός φόρμας και δεν έκανε το ντεμπούτο του πριν την έλευση του Σεπτεμβρίου, ενώ πέτυχε το πρώτο του (και μοναδικό τελικά εκείνη τη σεζόν) γκολ στις 5 Οκτωβρίου απέναντι στη Γρανάδα. Ο Βέλγος τραυματίστηκε στις 26 Νοεμβρίου και ουσιαστικά η σεζόν έλαβε τέλος γι’ αυτόν. Έκλεισε τη χρονιά με μόλις 22 συμμετοχές, αγωνιζόμενος στο 43.14% των αγώνων της Ρεάλ, μια και έχασε 24 ματς λόγω τραυματισμών.

2020-21

Ο Αζάρ ήλπιζε ότι στη δεύτερη χρονιά του στη Μαδρίτη θα ήταν σε θέση να αποδείξει ότι τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί γι’ αυτόν θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο. Τελικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά η σεζόν του ήταν ακόμη χειρότερη από την πρώτη. Έπαιξε μόλις 21 από τα συνολικά 52 ματς της Ρεάλ, χάνοντας 29 λόγω τραυματισμού και ασθενειών. Πέτυχε τέσσερα γκολ, ο καλύτερος απολογισμός του με τη φανέλα της Ρεάλ σε μία χρονιά.

2021-22

Με την έλευση του Κάρλο Αντσελότι αντί του Ζινεντίν Ζιντάν στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Βέλγος πήρε κάποιες ευκαιρίες και έτσι κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές σε μία χρονιά στην καριέρα του στη Μαδρίτη. Συνολικά αγωνίστηκε σε 23 από τα 56 ματς των «μπλάνκος». Έχασε μόλις οκτώ αγώνες λόγω τραυματισμών, τα υπόλοιπα λόγω επιλογής του προπονητή, καθώς πλέον ήταν φανερό ότι δεν υπολογιζόταν ως λύση πρώτης γραμμής. Πέτυχε μόλις ένα γκολ όλη τη σεζόν.

2022-23

Στη σεζόν που ολοκληρώνεται, ο Αζάρ έπαιξε λιγότερο από ποτέ, καταγράφοντας μόλις 10 συμμετοχές σε συνολικά 60 παιχνίδια της Ρεάλ. Έχασε επίσης οκτώ αγώνες λόγω τραυματισμού, ενώ πέτυχε μόνο ένα γκολ, φτάνοντας συνολικά τα οκτώ στην αποτυχημένη πορεία του στους Μαδριλένους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.