La Liga: Οι μεγάλες νίκες, οι πρωταγωνιστές και ο… τελικός των τελικών

Απομένουν ακόμη δέκα αγωνιστικές για το τέλος της περιόδου στη La Liga και η αγωνία κορυφώνεται τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει το μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, με τους 13 βαθμούς διαφορά που έχει αποκτήσει από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο κίνητρο για πολλές ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Όσο για τη “μάχη” της ουράς, ο συνωστισμός τουλάχιστον 10 ομάδων που εμπλέκονται στη διαδικασία της παραμονής, δίνει το στίγμα για το αμείωτο ενδιαφέρον που θα κρατήσει ίσως και μέχρι την τελευταία αγωνιστική, για τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Έλτσε στη Segunda Division.

Τι συνέβη όμως στη LaLiga την περασμένη εβδομάδα; Συλλέξαμε εννιά από τις κορυφαίες ιστορίες, από την αξιοσημείωτη εμφάνιση του Τσουκουέζε στο “Santiago Bernabeu”, έως τις σημαντικές αλλαγές προπονητών σε Εσπανιόλ και Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Ο Τσουκουέζε είναι ένας από τους πιο “καυτούς” παίκτες παίκτες στη La Liga
Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει μια αξέχαστη νίκη με σκορ 3-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο “Bernabeu” το Σάββατο και ο Σάμουελ Τσουκουέζε ήταν μακράν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αυτής. Ο Νιγηριανός φορ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, δημιούργησε το δεύτερο και στη συνέχεια πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίτο τέρμα που έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Επιβεβαίωσε σε ένα παιχνίδι πολύ υψηλής δυσκολίας και έντασης ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας σημειώσει πέντε γκολ (με τρεις ασίστ) στα τελευταία επτά παιχνίδια του στη LaLiga.

Οι αδερφοί Γουίλιαμς βοηθούν την Αθλέτικ να ανακάμψει
Ο αποκλεισμός από τον τελικό του Copa del Rey ήταν ένα πλήγμα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά οι Βάσκοι έχουν ακόμα πολλές… ζαριές να παίξουν στη LaLiga, καθώς κυνηγούν με αξιώσεις έναν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρώτο παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ο Ινιάκι κια ο Νίκο Γουίλιαμς, σκόραραν από ένα τέρμα και οδήγησαν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη νίκη με 2-1 εκτός έδρας επί της Εσπανιόλ, ένας τέλειος τρόπος για να επιστρέψει το καλό κλίμα στην ομάδα.

Η Εσπανιόλ εμπιστεύεται τον Λουίς Γκαρθία
Αυτός ο αγώνας της Εσπανιόλ εναντίον της Αθλέτικ, ήταν το ντεμπούτο για τον νέο προπονητή των “Los Pericos”, τον Λουίς Γκαρθία. Προσλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού ο καταλανικός σύλλογος αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι διοικούντες αισθάνονται σίγουροι ότι ο 42χρονος μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Πετσολάνο είχε ένα γεμάτο γεγονότα ντεμπούτο στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ
Υπήρξε επίσης μια αλλαγή προπονητή στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο Πάουλο Πετσολάνο αντικατέστησε τον Πατσέτα στον πάγκο. Στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός είχε ένα πολύ γεμάτο ντεμπούτο, καθώς η νέα του ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Μαγίορκα. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, στο οποίο οι αναπληρωματικοί παίκτες του Πετσολάνο είχαν μεγάλη απήχηση, με τους Αμαλάχ και Μοντσού να έρχονται και οι δύο από τον πάγκο για να σκοράρουν και τον Κένεντι που επίσης μπήκε ως αλλαγή, να έχει ασίστ στο γκολ του Μοντσού.

Τα γκολ του Μουρίτσι κρατούν τη Μαγιόρκα ασφαλή
Ο Βεντάτ Μουρίτσι πέτυχε δύο από τα τρία γκολ της Μαγιόρκα στην ισοπαλία 3-3 στην έδρα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ και έφτασε τα 12 μέσα στη σεζόν. Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με τα τέρματα του Μουρίτσι είναι ότι η Μαγιόρκα έχει πετύχει μόλις 25 γκολ συνολικά, που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνος για το 48% των τερμάτων της ομάδας του, το υψηλότερο ποσοστό στην κατηγορία μαζί με τον Ενές Ουνάλ της Χετάφε.
Ο Κορέα λαμβάνει υποστήριξη από τους συμπαίκτες του στην Ατλέτικο
Αυτή ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άνχελ Κορέα, καθώς η μητέρα του πέθανε. Αυτό σήμαινε ότι ο Κορέα δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας για το ταξίδι στην πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει τη Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά οι συμπαίκτες του κράτησαν αυτόν και την οικογένειά του στην καρδιά τους και σήκωσαν μια φανέλα με το όνομά του στην πλάτη για να γιορτάσουν το εναρκτήριο γκολ στη νίκη με 2-1.

Ο Κούμπο ξεπέρασε το ρεκόρ του Ινούι
Ο Τακεφούσα Κούμπο σημείωσε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα, στη νίκη 2-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ επί της Χετάφε το Σάββατο, που σημαίνει ότι έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που πέτυχε αυτόν τον αριθμό τερμάτων σε μία μόνο σεζόν. Ξεπέρασε έτσι τον Τακάσι Ινούι, ο οποίος είχε πετύχει πέντε γκολ σε μια σεζόν, όταν ήταν στην Εϊμπάρ.

Ο Μεντιλίμπαρ κάνει θετικές αλλαγές στη Σεβίλη
Παρόλο που η Σεβίλη δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος και έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με τη Θέλτα το βράδυ της Παρασκευής, οι “Rojiblancos” μπορούν να είναι περήφανοι για την απόδοσή τους, δεδομένου ότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 20ο λεπτό, λόγω αποβολής με δύο κίτρινες κάρτες του Γκέιγ. Σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι υπό τον νέο προπονητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ , η Σεβίλη έδειξε χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση και πήρε τέσσερις βαθμούς στους δύο αυτούς αγώνες.

Βαλένθια-Σεβίλη: Eίναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της σεζόν
Δύο ιστορικές ομάδες με κατακτήσεις τροπαίων και “βαρύ” όνομα έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να παλεύουν για τη σωτηρία τους. Η Σεβίλη αγωνίζεται ανελλιπώς από την περίοδο 2001-02 στη La Liga, με ένα πρωτάθλημα, 5 Κύπελλα Ισπανίας και τον αριθμό ρεκόρ, των 6 κατακτήσεων του Europa League.
Από την άλλη πλευρά η Βαλένθια παίζει στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 1987-88, με 6 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα Ισπανίας και δύο ευρωπαϊκούς τίτλους.

Κι όμως αυτοί οι δύο μεγάλοι σύλλογοι είναι αναγκασμένοι στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής να παίξουν τα… ρέστα τους στην υπόθεση της παραμονής.
Η Σεβίλη εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και έχει ένα τεράστιο παιχνίδι την επόμενη Κυριακή το βράδυ, όταν επισκέπτεται τη Βαλένθια στο “Μεστάγια”. Οι “νυχτερίδες” παραμένουν στην τελευταία τριάδα μετά την ήττα με 2-1 από την Αλμερία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αυτή η μονομαχία μεταξύ δύο από τους πιο ιστορικούς και επιτυχημένους συλλόγους του ισπανικού ποδοσφαίρου, θα είναι ένα… εξάποντο για τον υποβιβασμό, με τη Βαλένθια αυτή τη στιγμή να είναι 18η με 27 βαθμούς και τη Σεβίλη στη 13η με 32 βαθμούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.