Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Βαλβέρδε και αδέλφια Ουίλιαμς έσπασαν την παράδοση! (hls)

Η Αθλέτικ νίκησε μετά από 23 χρόνια στην έδρα της Εσπανιόλ, με γκολ από τα αδέλφια Ουίλιαμς.

Οι Καταλανοί, στο πρώτο ματς με τον νέο τους προπονητή Λουίς Γκαρθία, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πέμπτη σερί τους ήττα και έτσι παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη της La Liga μετά από 28 αγωνιστικές.

Οι Βάσκοι, που είχαν κερδίσει προηγούμενη φορά στο πρωτάθλημα στην έδρα της Εσπανιόλ το 1998, είναι τρεις αγώνες αήττητοι και ξαναμπαίνουν στη μάχη για την έκτη θέση και την Ευρώπη.

Ο Βαλβέρδε, αντιμετώπισε την ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί αλλά και προπονήσει στο παρελθόν, νικώντας τον αντίπαλο προπονητή, τον οποίον είχε παίκτη στην ομάδα της Βαρκελώνης τη διετία 2006-08.

Οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό, όταν ο Ντάνι Γκαρθία έκανε μπαλιά στην πλάτη του αριστερού μπακ της Εσπανιόλ, Χιλ, για τον Ινιάκι Ουίλιαμς, ο οποίος μπήκε δυνατά και νίκησε τον Πατσέκο με διαγώνιο σουτ.

Οι γηπεδούχοι στο 45′ σκόραραν με ωραίο σουτ του Μπρέιθγουεϊτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ είχε πάρει την μπάλα από το χέρι του Χοσέλου.

Η Εσπανιόλ προσπάθησε να αντιδράσει με σουτ των Μόντες και Δαρδέρ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Αθλέτικ απάντησε με μεγάλες ευκαιρίες από τον Γκουρουθέτα αλλά και τον Ινιάκι Ουίλιαμς, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 69ο λεπτό.

Έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο νεαρός επιθετικός, πήρε μπαλιά από τον Γκουρουθέτα στην αριστερή πλευρά και με πανέμορφο δεξί πλασέ έγραψε το 0-2.

Η Εσπανιόλ κατάφερε να μειώσει το σκορ, στο 90′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μόντες έπιασε κεφαλιά, ο Σιμόν επενέβη ασταθώς και ο Δαρδέρ σκόραρε από κοντά.

Στις καθυστερήσεις όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλέις Βιδάλ με δύο κίτρινες σε δευτερόλεπτα (μία για δυνατό μαρκάρισμα και δεύτερη για διαμαρτυρία), με την Αθλέτικ να κρατά μέχρι το τέλος το πολύτιμο τρίποντο.

Eσπανιόλ (Λ. Γκαρθία): Πατσέκο – Ρ. Σάντσεθ (46′ Βιδάλ), Μόντες, Καμπρέρα, Χιλ (76′ Καλέρο) – Εσπόζιτο (57′ Μελαμέντ), Γκραγκέρα (83′ Γκραγκέρα), Δαρδέρ – Πουάδο (83′ Ν. Σουάρεθ), Χοσέλου, Μπρέιθγουεϊτ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Σιμόν – Ντε Μάρκος (89′ Παρέδες), Βίβιαν, Μαρτίνεθ (79′ Άλβαρεθ), Μπερτσίτσε – Ν. Γκαρθία (79′ Ερέρα), Μπέζγα – Ι. Ουίλιαμς, Σανθέτ (69′ Μουνιαΐν), Μπερενγκέρ (69′ Ν. Ουίλιαμς) – Γκουρουθέτα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.