Φόρεσαν και αυτοί τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το ήξερες;

Η «La Masia» της Μπαρτσελόνα είναι μια από τις καλύτερες σχολές ποδοσφαίρου στον πλανήτη και συχνά οι εκκολαπτόμενοι πιτσιρικάδες που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα εκεί, συχνά διαπρέπουν ως επαγγελματίες, χωρίς να έχουν αφήσει το σημάδι τους στην πρώτη ομάδα των Καταλανών.

Ενώ παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Τσάβι και ο Ινιέστα πέρασαν από την ακαδημία του ισπανικού συλλόγου και στη συνέχεια έγιναν θρύλοι στη Μπαρτσελόνα, υπάρχουν πολλοί που χρειάστηκε να απομακρυνθούν, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια αξιοσέβαστη καριέρα. Εδώ, συγκεντρώσαμε κάποιους παίκτες για τους οποίους θα έχετε ακούσει, αλλά πιθανότατα δεν είχατε ιδέα –ή είχατε ξεχάσει εντελώς– ότι ήταν απόφοιτοι της «La Masia».

ΑΝΤΡΕ ΟΝΑΝΑ

Το μονοπάτι μεταξύ της Βαρκελώνης και του Άγιαξ είναι καλά πατημένο, αλλά συνήθως είναι προς την κατεύθυνση από την Ολλανδία προς την Καταλονία. Ο Ονανά έκανε το αντίθετο, μετακόμισε στον σύλλογο του Άμστερνταμ το 2015 μετά από πέντε χρόνια στις τάξεις των Νέων της Μπαρτσελόνα. Ο τρόπος που παίζει είναι ακριβώς ο τρόπος που θα φανταζόσασταν για έναν τερματοφύλακα που έχει στο βιογραφικό του αυτές τις ομάδες.

Τολμηρός, γενναίος, πάντα ψάχνει να κάνει μια επιπλέον επιλογή πάσας για τους αμυντικούς του και να παίζει με μεγάλη ικανότητα, έχοντας τη μπάλα στα πόδια του. Ο Ονανά έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2021-22 με τιμωρία που του επιβλήθηκε λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Χωρίς δόλο όπως ισχυρίστηκε ς πήρε ένα από τα διουρητικά χάπια της συζύγου του, το οποίο περιείχε μια απαγορευμένη ουσία. Τώρα επέστρεψε στη δράση, σε νέο σύλλογο πια, στην Ίντερ, όπου θέλει να κερδίσει ακόμα περισσότερα τρόπαια.

ΜΑΝΟΥ ΤΡΙΓΚΕΡΟΣ

Παίκτης-θρύλος της Βιγιαρεάλ εδώ και μία δεκαετία έχει φορέσει 435 φορές τη φανέλα της (34 γκολ-38 ασίστ). Ο 31χρονος μέσος, πέρασε μία μόνο σεζόν με την U18 της Μπαρτσελόνα, την περίοδο 2007-08. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Μούρθια, πριν υπογράψει με τη Βιγιαρεάλ. Έκτοτε καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αξιόπιστους χαφ στη La Liga και μάλιστα συνδέθηκε με μια επιστροφή στη Μπαρτσελόνα το 2021.

ΠΕΠΕ ΡΕΪΝΑ

Ο Ρέινα έπαιξε στην πραγματικότητα 30 παιχνίδια με τους Καταλανούς, μακράν τα περισσότερα από όλους σε αυτήν τη λίστα. Αλλά εξακολουθούμε να δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο να τον φανταστούμε με το σήμα της Μπάρτσα στο στήθος του, παρά να τον φανταστούμε με μαλλιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο πράγματα συνέβησαν ταυτόχρονα!

ΜΑΟΥΡΟ ΙΚΑΡΝΤΙ

Πριν μετακομίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν και γίνει περισσότερο διασημότητα παρά πραγματικός ποδοσφαιριστής, ο Ικάρντι ήταν ένας από τους πιο “θανατηφόρους” επιθετικούς στη Serie A, σκοράροντας 124 γκολ σε 219 αγώνες για την Ίντερ. Είναι ίσως ο επιθετικός που θα ταίριαζε λιγότερο στο στιλ και στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Ο Ικάρντι σπάνια έκανε πολλή δουλειά εκτός περιοχής ή έξω από το κουτί του πέναλτι όταν η ομάδα του είχε την κατοχή. Ωστόσο, ήταν στην Μπαρτσελόνα για τρία χρόνια αφού μετακόμισε από την πατρίδα του το Ροζάριο της Αργεντινής στην Καταλονία, ως έφηβος.

ΑΛΕΞ ΜΟΡΕΝΟ

Ο Μορένο είναι άλλος ένας παίκτης που πέρασε μόνο μία σεζόν στη «La Masia» και συνέχισε να σχηματίζει μια σταθερή, αν όχι θεαματική καριέρα στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τώρα στα 29 του, βοήθησε τη Ρεάλ Μπέτις να κατακτήσει το Copa del Rey τη σεζόν 2021-22.

ΚΕΙΤΑ ΜΠΑΛΝΤΕ

Γεννημένος στην Καταλονία από Σενεγαλέζους γονείς, το ταλέντο του Μπαλντέ εντοπίστηκε σε νεαρή ηλικία και πήγεε στη «La Masia». Αλλά ένα… παγάκι κατέστρεψε τις πιθανότητές του να μπει στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Όταν ήταν 15 ετών, ο Μπαλντέ φέρεται να έβαλε ένα παγάκι στο κρεβάτι των συμπαικτών του ως πρακτικό αστείο. Ένα πολύ ήμερο πρακτικό αστείο. Αλλά η Μπάρτσα αντέδρασε πάρα πολύ, στέλνοντάς τον στη δορυφορική ομάδα Cornella. Ο Μπαλντέ σημείωσε 47 γκολ για την ομάδα νέων και η Μπάρτσα αποφάσισε γρήγορα ότι τον ήθελε πίσω. Μόνο που ο Μπαλντέ δεν ήθελε να γυρίσει και δεν τον κατηγορούμε γι΄αυτό. Αντίθετα, μετακόμισε στη Λάτσιο, όπου δημιούργησε μια πολύ καλή φήμη στη Serie A, προτού συνεχίσει σε Μονακό, Ίντερ, Σαμπντόρια και τώρα στην Κάλιαρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.