Ο Αζάρ θα είναι (;) το… μεταγραφικό “μπαμ” της Ρεάλ Μαδρίτης


Πριν από μία τριετία ο Εντέν Αζάρ ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα με θαυμαστή καριέρα και διακαής πόθος όλων των ισχυρών ομάδων στην Ευρώπη. Με την Τσέλσι έκανε… παπάδες και το καλοκαίρι του 2019 πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί περίπου 105 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών. Μάλιστα στην παρουσίαση του, στο “Bernabeu”, βρέθηκαν περίπου 50.000 οπαδοί της “βασίλισσας” και οι προσδοκίες ήταν εξ’ αρχής τεράστιες.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν ούτε όπως τα είχε ονειρευτεί ο Βέλγος, αλλά ούτε και οι Μαδριλένοι, που έβλεπαν κάθε χρόνο που περνούσε την επένδυση τους να πηγαίνει στράφι. Βλέπετε δεν ήταν λίγα τα χρήματα που είχαν δαπανήσει, αφενός για να τον φέρουν στη Μαδρίτη, αφετέρου να τον κάνουν έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Οι απανωτοί τραυματισμοί δεν επέτρεψαν ποτέ στον Αζάρ να δείξει την πραγματική του αξία. Και το χειρότερο είναι πως η ατυχία “χτύπησε την πόρτα” του Βέλγου λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Σεπτέμβρη του 2019, στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League. Η πρώτη του χρονιά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας του άφησε πικρή γεύση, καθώς αγωνίστηκε σε μόλις 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Εντέν Αζάρ
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η συνέχεια αποδείχθηκε ακόμη πιο δύσκολη για τον 31χρονο πλέον εξτρέμ. Οι μυϊκοί τραυματισμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, την ίδια ώρα που οι “κακές γλώσσες” ανέφεραν ότι δεν έκανε καλή ζωή και μάλιστα στην προετοιμασία των Μαδριλένων ενόψει της σεζόν 2020-21 ο Βέλγος εμφανίστηκε στην “πρώτη” τουλάχιστον 5 κιλά βαρύτερος. Ο απολογισμός της δεύτερης χρονιάς του στη Μαδρίτη ήταν 636 αγωνιστικά λεπτά σε 14 ματς (3 γκολ, καμία ασίστ) στη La Liga.

Μία από τα ίδια και η φετινή σεζόν για τον Αζάρ. Ελάχιστη συνεισφορά (23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), ένας ακόμη τραυματισμός (πρόβλημα στον αστράγαλο) που τον οδήγησε στο χειρουργείο και διάχυτη απογοήτευση για έναν ποδοσφαιριστή που πριν τρία χρόνια μετακόμισε στη Ρεάλ ως ένα από τα πιο λαμπερά “αστέρια” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πλέον τείνει να “σβήσει”.

Το μέλλον του πριν από λίγους μήνες έμοιαζε δυσοίωνο, όμως πλέον επιθυμία του ίδιου, αλλά και του Κάρλο Αντσελότι είναι να παραμείνει στη Μαδρίτη. Ο Ιταλός προπονητής, ο άνθρωπος που οδήγησε τη “βασίλισσα” στην κορυφή της Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της, φαίνεται πως δεν έχει χάσει την πίστη του στις ικανότητες του Βέλγου.

Πιθανότατα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν η Ρεάλ είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή της δεκαετίας με τον Κιλιάν Εμπαπέ, όμως από τη στιγμή που ο Γάλλος επέλεξε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι φίλοι της “βασίλισσας” που υποστηρίζουν μεταξύ σοβαρού και αστείου πως ο Εντέν Αζάρ θα είναι το… μεταγραφικό “μπαμ” του καλοκαιριού για την ομάδα τους.

Hazard-Real-Madrid
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το αν θα συμβεί κάτι τέτοιο και ο Βέλγος θα δείξει επιτέλους την πραγματική του αξία, είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Αζάρ. Ο ίδιος έδειξε να το πιστεύει και κατά τη διάρκεια της φιέστας για την κατάκτηση του Champions League υποσχέθηκε στους φίλους της Ρεάλ πως θα δουν τον πραγματικό Αζάρ. “Ξέρω ότι τα τελευταία τρία χρόνια είχα τραυματισμούς και διάφορα θέματα που δεν με βοήθησαν, όμως, τη νέα σεζόν θα τα δώσω όλα για εσάς“, ήταν τα λόγια του 31χρονου, ο οποίος “πνίγηκε” στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Η ευκαιρία για καλή προετοιμασία

Ο Βέλγος εξτρέμ έχει μπροστά του μια εξαιρετική ευκαιρία να προετοιμαστεί σωστά και να είναι έτοιμος με την έναρξη της σεζόν. Υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του δεν έχει, οπότε ο στόχος δεν είναι άλλος από το να είναι έτοιμος στο πρώτο ραντεβού της χρονιάς, στις 10 Αυγούστου, στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.