Ρεάλ Μαδρίτης: Οι δέκα πιο ένδοξοι παίκτες στην ιστορία της


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, έχουν δοξάσει και δοξαστεί στους
«Los Blancos» και είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις τους καλύτερους μέσα από μία μεγάλη λίστα παικτών.
Τελευταίο παράδειγμα ο Καρίμ Μπενζεμά που διανύει την καλύτερη σεζόν του στους Μαδριλένους. Ο Γάλλος επιθετικός έχει φτάσει ήδη τα 320 γκολ σε 600 παιχνίδια με τους «Los Blancos». Κι όμως δεν βρίσκεται, τουλάχιστον ακόμη, στη λίστα των 10 κορυφαίων παικτών που φόρεσαν αυτή την ένδοξη φανέλα.

10. ΛΟΥΙΣ ΦΙΓΚΟ
Ένας από τυος πολλούς νικητές της Χρυσής Μπάλας στη Ρεάλ Μαδρίτης και μια πραγματική ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Η μεταγραφή του Φίγκο στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα παραμένει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες στην ιστορία, αλλά άξιζε κάθε σεντς. Σκόραρε 56 γκολ, είχε άλλες 93 ασίστ και κέρδισε τρία τρόπαια κατά τη διάρκεια των πέντε σπουδαίων χρόνων του στη Μαδρίτη.

9. ΦΕΡΕΝΤΣ ΠΟΥΣΚΑΣ
Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που έχει δει ποτέ το άθλημα. Ο Πούσκας σκόραρε 242 γκολ σε 262 αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά μέσο όρο 0,92 τέρματα ανά εμφάνιση!
Κέρδισε επίσης τρία ευρωπαϊκά Κύπελλα και σημείωσε τέσσερα γκολ στο εντυπωσιακό 7-3 της ομάδας του επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του 1960, μοναδική περίπτωση που είχαμε ένα τέτοιο επίτευγμα.

8. ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ
Το Στάδιο της Ρεάλ πήρε το όνομα του Μπερναμπέου και χωρίς αυτόν ο σύλλογος δεν θα ήταν όπως είναι σήμερα. Ήταν ένας λαμπρός ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του 1920 και στη συνέχεια ήταν πρόεδρος για 35 χρόνια μεταξύ 1943 και 1978. Αναμφισβήτητα η πιο σημαντική προσωπικότητα στην ένδοξη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

7. ΡΑΟΥΛ ΓΟΝΘΑΛΕΘ
Ένας σπουδαίος επιθετικός. Τυχεροί αυτοί που έζησαν τις ένδοξες στιγμές του. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης με 323 γκολ και οδηγεί το δρόμο στις συμμετοχές με 741. Ο Ραούλ έβαλε τέλος στην απίστευτη 16χρονη καριέρα του στους «Los Blancos» το 2010, με έξι τίτλους στη La Liga και τρία Champions League.

6. ΠΑΚΟ ΧΕΝΤΟ
Ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη συζήτηση για να χαρακτηριστεί ο μεγαλύτερος αριστερός εξτρέμ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Εκτός από το να «βασανίζει» τους αντίπαλους αμυντικούς με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χέντο κέρδισε έξι (ναι, ΕΞΙ) Eυρωπαϊκά Kύπελλα, τα οποία είναι ακόμα τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή.

5. ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ
Ο «San Iker» μπορούσε να κάνει τα πάντα ανάμεσα στα δοκάρια του και πολύ σπάνια δεχόταν γκολ που είχε ευθύνη. Εξακολουθεί να είναι ο νεότερος τερματοφύλακας που εμφανίστηκε σε τελικό Champions League και κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα παιχνίδια με απαραβίαστη την εστία του στην ιστορία της διοργάνωσης. Είναι πραγματικά κρίμα που τα πράγματα έγιναν ελαφρώς άσχημα προς το τέλος της καριέρας του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το γεγονός παραμένει ότι είναι ένας πραγματικός θρύλος για την ισπανική ομάδα.

4. ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ
Ίσως ο σημαντικότερος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός από το ότι οδήγησε υπέροχα την ομάδα του για πολλά χρόνια και κέρδισε 22 τρόπαια συνολικά, ο Ράμος σημείωσε έναν απίστευτο αριθμό τερμάτων για κεντρικό αμυντικό. Έφυγε από το «Bernabeu» έχοντας σκοράρει 101 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, ένα νούμερο, αντάξιο ενός αξιοπρεπούς επιθετικού!

3. ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
Παίκτης παγκόσμιας κλάσης για τη Ρεάλ Μαδρίτης και εξίσου καλός προπονητής. Στις ημέρες που έπαιζε ποδόσφαιρο, ο «Ζιζού» είχε πολλές στιγμές μεγάλης έμπνευσης, αλλά όλοι θα θυμόμαστε το απίθανο βολέ για να κερδίσει η Ρεάλ τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2002. Η λέξη «θρύλος» δεν τον αδικεί πραγματικά.

2. ΑΛΦΡΕΔΟ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ
Δύο «Χρυσές Μπάλες», 308 γκολ σε 396 αγώνες, οκτώ τίτλοι στη La Liga, πέντε Pichichi Trophies και πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών. Αυτά τα…ολίγα πέτυχε ο Ντι Στέφανο στην 11χρονη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι και άσχημα. Α, και σκόραρε επίσης σε κάθε έναν από τους πέντε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στους οποίους έπαιξε.

1. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι σε αυτή τη θέση; Ο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης με 450 γκολ και με κάποιο τρόπο τα πέτυχε σε μόλις 438 αγώνες! Πολύ δύσκολα στο μέλλον θα έχει ανάλογα στατιστικά κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει αυτή τη φανέλα. Ο Ρονάλντο κέρδισε επίσης τέσσερα Champions League στη Ρεάλ Μαδρίτης και σκόραρε 30 ή περισσότερα γκολ σε κάθε σεζόν που ήταν στον σύλλογο. Ο 37χρονος ήταν πραγματικά μία ποδοσφαιρική μηχανή στην ισπανική πρωτεύουσα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.