“Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ” (vid)

Το πιο θερμό καλωσόρισμα στη ζωή του, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, έδωσαν περίπου 80.000 οπαδοί της Μπαρτσελόνα στον Σεσκ Φάμπρεγας.

Το πιο θερμό καλωσόρισμα στη ζωή του, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, έδωσαν περίπου 80.000 οπαδοί της Μπαρτσελόνα στον Σεσκ Φάμπρεγας, στο “Καμπ Νου”, εκεί όπου παρουσιάστηκε την Δευτέρα το νέο μεγάλο απόκτημα των “μπλαουγκράνα”. Οι χιλιάδες φίλαθλοι της “Μπάρτσα” έδωσαν βροντερό παρών, προκειμένου να δουν τον 24χρονο να φοράει τη διάσημη φανέλα, για πρώτη φορά μετά το 2003, όταν έφυγε από την πρωτεύουσα της Καταλονίας για το Λονδίνο και την Αρσεναλ, σε ηλικία 16 ετών.

Την Κυριακή, Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα ανακοίνωσαν επίσημα την επιστροφή του διεθνή μέσου στο “Καμπ Νου”, έναντι του ποσού των 40 εκ. ευρώ. Σήμερα ο παίκτης πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις εξετάσεις, υπέγραψε για 5 χρόνια και βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της “Μπάρτσα” φορώντας την φανέλα με το νούμερο “4”. 

«Ευχαριστώ όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η μέρα μία από τις ομορφότερες της ζωής μου. Νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ. Η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν καθοριστική για μένα προκειμένου να έρθω. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και κανένας να μη μετανιώσει για την απόκτησή μου. Είναι μεγάλη η πρόκληση για μένα και ξέρω πως θα έχω να ανταγωνιστώ τους καλύτερους. Ο κόουτς είναι πολύ δίκαιος και θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του», είπε αρχικά ο Φάμπρεγας και συνέχισε: 

«Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη θητεία μου στην Μπαρτσελόνα. Τώρα είμαι πολύ πιο έμπειρος. Στα 18 μου έπαιξα σε τελικό Champions League, ενώ έχω παίξει ακόμη σε τελικούς Euro και Μουντιάλ. Έχω, ωστόσο, πολλά να μάθω ακόμη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου», δήλωσε, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί την Τετάρτη στον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Από άποψη φυσικής κατάστασης είμαι καλά, αλλά είναι θέμα του προπονητή ποιος θα παίξει. Στόχος μου είναι να προσαρμοστώ το ταχύτερο δυνατό και να προσφέρω στην ομάδα. Αν την κάνω έστω και λίγο καλύτερη από ό,τι είναι, θα είμαι ευτυχισμένος».

Ενώ δεν ξέχασε την Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ: «Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος ο Αρσέν Βενγκέρ. Είναι σαν δεύτερος πατέρας μου, γιατί μου έδωσε τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι ποτέ αρκετά τα λόγια μου για να τον ευχαριστήσω. Πάντα θα είναι στην καρδιά και στο μυαλό μου».

Ο αντιπρόεδρος της «Μπάρτσα», Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, ευχαρίστησε τον παίκτη για τις οικονομικές θυσίες που έκανε, ενώ αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας με την Άρσεναλ. «Περιμέναμε καιρό να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση όσο περιμέναμε, αλλά τα καταφέραμε. Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν αμέσως μετά τον τελικό του Champions League κι ολοκληρώθηκαν μόλις χθες. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν σε αυτή και ειδικά τον Σεσκ που έδειξε έμπρακτα πόσο ήθελε να έρθει. Θα εισπράξει ένα εκατ. ευρώ λιγότερο από όσα έπαιρνε στην Άρσεναλ», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Μπαρτσελόνα θα δώσει στην Άρσεναλ 29 εκατ. ευρώ. Αν κατακτήσουμε δύο πρωταθλήματα κι ένα Champions League με τον Σεσκ, θα δώσουμε επιπλέον 5 εκατ. ευρώ. Από 2 εκατ. ευρώ για κάθε πρωτάθλημα και 1 για το Champions League. Το συμβόλαιό του είναι πενταετούς διάρκειας και στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται ρήτρα 200 εκατ. ευρώ».

*** Ο Σεσκ Φάμπρεγκας πήρε τη φανέλα με το νούμερο «4».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.