Σάλπι-σμα κυπέλλου στην Τούμπα

Το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 57' χάρισε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο δικέφαλος νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό. Ένταση και μετά το ματς!

Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57ο λεπτό χάρισε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ο δικέφαλος νίκησε 1-0 στην άδεια Τούμπα τον Ολυμπιακό και κάνει όνειρα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι Πειραιωτες δεν θύμισαν την ομάδα που εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα. Αν και ήθελαν γκολ εμφανίστηκαν πολύ υποτονικοί και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν το δικέφαλο. Στον Πάμπλο Κοντρέρας αφιέρωσαν τη νίκη οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Μιραλάς για χτύπημα στον Ίβιτς.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Τσιρίλο Μαλεζά να αποτελούν το κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν , τον Σνάουτσερ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σαβίνι στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή ο Γκαρσία με τον Τσουκαλά ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Βιερίνια δεξιά,  τον Λίνο αριστερά και τον Ίβιτς πίσω από τον προωθημένο Σαλπιγγίδη.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την συνηθισμένη αλλαγή που κάνει στα ματς του κυπέλλου με τον Νικοπολίδη να παίρνει τη θέση του Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Τοροσίδης ήταν δεξιά ο Ραούλ Μπράβο αριστερά, με τους Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μοδεστό σε ρόλο αμυντικού χαφ με τον Ιμπαγάσα δίπλα του και το Φουστέρ  μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ο Μιραλάς έπαιξε αριστερά, ο Ρόμενταλ δεξιά και σε ρόλο σέντερ φορ ο Ρέφικ Τζιμπούρ .

Ο Ολυμπιακός την υπέροχη, ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες
Αν και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά με τον Βιερίνια να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε αναγνωριστικό παιχνίδι με ολοφάνερη την πρόθεση και των δυο προπονητών να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, όμως έφτανε με δυσκολία μπροστά στην εστία του Χαλκιά. Ο “δικέφαλος” είχε αρκετά σύμπαγες κέντρο, με κοντινές αποστάσεις η μια γραμμή από την άλλη μέσα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να μην μπορούν να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα ήταν η ομάδα που έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 17ο λεπτό, όταν μετά από κάθετη πάσα του Γκαρσία ο Ίβιτς βγήκε μόνος του απέναντι από το Νικοπολίδη όμως το πλασέ του Σέρβου ήταν βιαστικό με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση του Ολυμπιακού αυξανόταν καθώς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ οπισθοχωρούσαν αφήνοντας χώρο στους Πειραιώτες.
Στο 35ο λεπτό ο Μιραλάς έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.
Οι “ερυθρόλευκοι” πλησίασαν στο γκολ και στο 45ο λεπτό, όταν ο Ρόμενταλ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Σαλπιγγίδης σφράγισε την πρόκριση
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά δημιουργώντας δυο πολύ καλές ευκαιρίες στα πρώτα δέκα λεπτά. Αρχικά στο 49′ με δυνατό συρτό σουτ του Βιερίνια, το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης με διπλή προσπάθεια πέφτοντας στη γωνία του. Στη συνέχεια στο 55ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Βιερίνια, ο Σαλπιγγίδης μόνος πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, δεν έκανε καλό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Μοδεστό να απομακρύνει.

Η υπέροχη του “δικεφάλου” καρποφόρησε στο 57′. Ο Ίβιτς τροφοδότησε με κεφαλιά τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, αν και το τέρμα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε πολλά πράγματα καθώς οι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούσαν να ψάχνουν το ένα γκολ, αλλά πλέον για την παράταση και όχι για την πρόκριση. Ο Φετφατζίδης και ο Πάντελιτς πέρασαν στο ματς στις θέσεις των Φουστέρ και Τζιμπούρ, τοποθετώντας  στην επίθεση τον Σέρβο μαζί με τον Μιραλάς και τον Φετφατζίδη στο αριστερό άκρο.
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια του παιχνιδιού ανέβασε την πίεση του χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Χαλκιά.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 74′ με το φάουλ του Γκαρσία από καλή θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ .
Στο 85ο λεπτό ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μιραλάς εντελώς αψυχολόγητα χτύπησε τον Ίβιτς και ενώ το παιχνίδι είχε διακοπεί με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα. Ο Βέλγος δέχτηκε μπουκάλι κατά την αποχώρηση του και τα γυαλιά τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός πίεσε στα λεπτά που είχαν απομείνει αλλά η σημαντικότερη ευκαιρία του ήταν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σε γυριστό σουτ του Τοροσίδη το οποίο απέκρουσε ο Χαλκιάς.

Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Η εξέλιξη του αγώνα

1′ Εναρξη αγώνα
2′ Μακρινό βολέ του Βιεϊρίνια, ο Νικοπολίδης βρήκε την μπάλα και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του
9′ Κάθετη μπαλιά του Ιμπαγάσα, ο Ρόμενταλ σέντραρε από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μιραλάς υπό την πίεση του Σνάουτσνερ δεν βρήκε στόχο
17′ Κάθετη μπαλιά του Πάμπλο Γκαρσία, ο Ιβιτς χωρίς να πιέζεται και να έχει άλλον παίκτη μπροστά του επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι
25′ Κάθετη μπαλιά του Φουστέρ, ο Ιμπαγάσα δεν μπόρεσε να “τσιμπήσει” την μπάλα μπροστά από τον Τσιρίλο, ο οποίος την τελευταία στιγμή έκοψε και έδιωξε
29′ Σουτ Ρόμενταλ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ
35′ Βολέ στην κίνηση του Μιραλάς έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι
41′ Σουτ Φουστέρ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Χαλκιά
45′ Σουτ Ρόμενταλ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι
45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου

46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου
49′ Σουτ Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Ιβιτς
51′ Κίτρινη στον Τζιμπούρ
52′ Κίτρινη στον Λίνο
53′ Ο Ζαϊρί στη θέση του Ρόμενταλ
55′ Σέντρα Βιεϊρίνια από τα δεξιά, ο Σαλπιγγίδης μόνος πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, δεν έκανε καλό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Μοδεστό να απομακρύνει
56′ Κίτρινη στον Αβραάμ Παπαδόπουλο
57′ ΓΚΟΟΟΛ 1-0 Κεφαλιά πάσα του Ιβιτς, ο Σαλπιγγίδης στόπαρε και με γυριστό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Τσιρίλο πανηγυρίζοντας σήκωσε στον αέρα τη φανέλα του Πάμπλο Κοντρέρας
61
‘ Ο Φετφατζίδης στη θέση του Τζιμπούρ
61′ Ο Πάντελιτς στη θέση του Φουστέρ
65′ Κίτρινη στον Τσουκαλά
69′ Κίτρινη στον Ιμπαγάσα
70′ Κίτρινη στον Σαβίνι
72′ Ο Ελ Ζαρ στη θέση του Σαβίνι
74′ Φάουλ Λίνο, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιραλάς και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Μάνταλος έδειξε άουτ
84′ Ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Σαλπιγγίδη
85′ Κόκκινη στον Μιραλάς επειδή έσπρωξε τον Ιβιτς. Αντικείμενα χτύπησαν τον Βέλγο την ώρα που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια
85′
Κίτρινη στον Ιβιτς
89′ Φάουλ Ιμπαγάσα, γυριστό σουτ του Τοροσίδη από τα δεξιά της περιοχής, ο Χαλκιάς έδιωξε ενστικτωδώς
90′ Σέντρα Ιμπαγάσα, κεφαλιά του Μέλμπεργκ, ο Χαλκιάς μπλόκαρε

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδας
Φάση: Προημητελικός, β’ αγώνας
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Μάνταλος(Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)
4ος: Θάνος (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (72′ Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (90′ Μπαλάφας), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84′ Σαλπιγγίδης)
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Αθανασιάδης, Σταφυλίδης
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μπράβο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (53′ Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (61′ Πάντελιτς),Τζεμπούρ (61′ Φετφατζίδης).
Στον πάγκο: Πάρντο, Μανιάτης, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.