ΠΑΟΚ-Λαμία: Το στατιστικό προφίλ της επικείμενης αναμέτρησης

Γεγονότα κι αριθμοί του παρελθόντος που χαρακτηρίζουν τις συναντήσεις ΠΑΟΚ-Λαμίας

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του πρώτου αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο της Τούμπας (19.00) και τα στατιστικά στοιχεία του συγκεκριμένου ζευγαριού παρουσιάζουν το δικό τους, ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της: “Δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και η Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας και στις δύο η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Τη σεζόν 1971-72 είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Λαμία να είναι η πρώτη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη φάση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες.

Στις 28 Ιουνίου 1972 έγινε ο μεταξύ τους ημιτελικός ήταν μονός, η κλήρωση τους έφερε στην Τούμπα και ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαράφη (48’) και Αποστολίδη (56’).

Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 ήταν η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν για το Κύπελλο Ελλάδας, στη φάση των 16, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλος (2), ΔαμανάκηςΙορδανίδης.

Στην ρεβάνς εκείνης της αναμέτρησης που ήταν το μοναδικό παιχνίδι που είχε γίνει στην Λαμία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1. Ο Λέντας είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) ΠάπριτσαΙωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.

Αυτό το γκολ είναι το μοναδικό που έχει σημειώσει η Λαμία κατά του ΠΑΟΚ, αφου στις επτά αναμέτρησεις τους για το πρωτάθλημα από το 2017-18 που συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League η Λαμία έχει επτά ήττες εντός και εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει σκοράρει σε κανένα αγώνα.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί δέκα αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία, με τον Δικέφαλο να έχει ισάριθμες νίκες“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.