Ψάχνουν χρηματοδότη στον ΟΦΗ

Ο Βασίλης Ξημέρης μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ ΟΦΗ.

 Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη αναφέρθηκε στον ισολογισμό της Κρητικής ομάδας, αλλά τοποθετήθηκε και στο γεγονός ότι χρειάζονται χρηματοδότη. Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δημοσιοποίησε τον ισολογισμό της, σύμφωνα με τον οποίο έχει έλλειμμα 7 εκ. ευρώ και τον οποίο θα παρουσιάσει στο τέλος του μήνα στη Γ.Σ.

Ο Βασίλης Ξημέρης μίλησε στον “Athletic Radio 104,2”:

Για τον Ισολογισμό της ΠΑΕ: Είναι το ενεργητικό και το παθητικό της ΠΑΕ όπως προβλέπει ο νόμος. Θα παρουσιαστεί και επίσημα στις 30 του μήνα στο συμβούλιο της ΠΑΕ. Το άνοιγμα είναι 2.264.000 ευρώ, αφορά ζημιές, προβλήματα και γενικά εκκρεμότητες. Μην σας τρομάζει αυτό το νούμερο, υπάρχουν ΠΑΕ με μεγαλύτερο άνοιγμα. Έχουμε συμμαζέψει τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα.

Για το άνοιγμα των 7 εκ.: Κάθε χρόνο υπάρχει το ενεργητικό και το παθητικό. Οι συσσωρευμένες ζημιές για να το ξεκαθαρίζουμε, από τις προηγούμενες διοικήσεις μέχρι και σήμερα είναι . Αν αναλύσουμε γενικά η ΠΑΕ είναι και πάλι εκεί που ήταν πριν μπει στο άρθρο 44. Το παθητικό μέχρι 30/6/2010 είναι γύρω στα 7 εκ. ευρώ. Η μεγάλη ζημιά είναι το πως δεν ανεβήκαμε κατηγορία. Άλλα τα έσοδα στην superleague και άλλα στην Β΄ Εθνική. Αν βγαίναμε στην Α΄ αυτόματα θα έμπαιναν στα ταμεία 5 εκ ευρώ. Ο Κόσμος και γενικά όλοι στον ΟΦΗ είμαστε μια γροθιά. Το μετοχικό κεφάλαιο αυτή τη στιγμή είναι 3εκ. Αν πωληθούν οι μετοχές, σε αυτήν την οικονομική δυσπραγία θα πάρουμε μια ανάσα.

Για τον κόσμο: Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Ο κόσμος μπορεί να πήρε το 3% των μετοχών, αυτά μπορούσε αυτά πήρε. Δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε στον κόσμο. Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι τεράστιος και είναι ένας από τους χορηγούς μας.

Για το αν υπάρχει λύση: Χρειάζεται άμεσα να μπουν στην ΠΑΕ. Να καλύψουμε το παθητικό που είναι 2.300.000. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι σε προσφυγές και υπάρχει και ένα μικρό χρέος στην εφορία και στο ΙΚΑ. Αν βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να βάλει 1.500.000 εκατομμύριο, η ΠΑΕ θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να βγει το χρέος. Πρέπει να κοιτάμε από τώρα πως θα πάρουμε την αδειοδότηση για του χρόνου. Μέχρι 31/3/2011 ο φάκελος πρέπει να είναι πλήρης. Τις υποθέσεις με τους ποδοσφαιριστές μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Το θέμα αυτό το χειρίζεται ο Μαχλάς άψογα. Οι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τα λεφτά τους. Λίγη κατανόηση χρειάζεται και βλέπω προς το παρόν το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. Η άνοδος είναι μονόδρομος, αν δεν ανεβούμε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

Για το αν μπορεί να ολοκληρωθεί η αύξηση: Έχει δύο σκέλη. Να μην υπάρχει μεγάλο άνοιγμα. Η ουσία είναι ότι τα χρειάζεται η ΠΑΕ. Αυτός δηλαδή που θέλουμε να έρθει και να βάλει γύρω στα 2.000.000 θα κάνει μια αύξηση ουσιαστική στην ΠΑΕ. Πιστεύουμε να πωληθούν και κάποιες μετοχές οι οποίες είναι αδιάθετες.

Για τις μετοχές και που ανήκουν: Έχουν δοθεί στον κ.Κουράκη και σε αυτόν ανήκουν. Έχει εξουσιοδοτήσει απ’όσο γνωρίζω τον κ.Λεμπιδάκη και τον κ.Δαμιανάκη για ο καθένας μέσω της Παγρήτιας τράπεζας μπορεί να αγοράσει μετοχές.

Για το αν είναι αισιόδοξος πως μπορεί να βρεθεί λύση: Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος μονολεκτικά. Γίνονται επαφές με παράγοντες που είναι Ηρακλειώτες, περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα να δούμε τι θα γίνει. Η ιστορία του ΟΦΗ με κάνει να πιστεύω πως άνθρωποι που έχουν την δυνατότητα θα βοηθήσουν. Δόξα το θεό έχουμε μέχρι στιγμής. Αν δεν ανεβούμε φέτος θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες και δεν ξέρω αν μπορούν να παρθούν από κάποιον. Καλό είναι να βρεθούν 1-2 άτομα να βοηθήσουν. Όταν μπαίνουν πολλοί άνθρωποι μπαίνει το εγώ παραπάνω.

Για την βοήθεια βουλευτών: Υπάρχουν κάποια παράπονα για τους βουλευτές. Είναι μέρες δύσκολες και περιμένουμε. Βέβαια και η υπομονή έχει τα όρια τους. Περίμενα τουλάχιστον ο ΟΦΗ να πάρει τα οφειλόμενα από αυτούς. Όχι να κάνουν μας κάνουν χάρη, να μας δώσουν αυτά από τις χορηγίες. Η ΠΑΕ οφείλει 220.000 στον ερασιτέχνη. Καταλαβαίνουμε πως δεν γίνεται να ζητούμε αυτά τα λεφτά. Συμπαρίσταμαι στην προσπάθεια της ΠΑΕ, γιατί θέλουμε τον ΟΦΗ δυνατό. Μίλησα χθες με το γραφείο του κ. Μπιτσαξή και μου είπαν πως μας κατανοούν αλλά υπάρχει και το ΔΝΤ…

Για την συνάντηση με τον κ. Βουλγαράκη: Ήταν μια καλή συζήτηση και ο κ. Βουλγαράκης έδειξε μια διάθεση να βοηθήσει. Δεν δεσμεύτηκε να βοηθήσει ο ίδιος, αλλά μας είπε πως θα κοιτάξει, θα κάνει κάποιες επαφές με ανθρώπους που ίσως μπορεί να βοηθήσουν.

Για το αν το περσινό πάθημα έγινε μάθημα: Δύναμη του ΟΦΗ είναι ο λαός του. Λάθη κάνουμε όλοι. Ο ΟΦΗ θέλει συστράτευση. Υπάρχουν Ηρακλειώτες επιχειρηματίες που είναι γνωστοί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτοί που έφυγαν, το έκαναν γιατί φοβήθηκαν λόγω κρίσης, αλλά βοήθησαν όσο έκατσαν. Ο ΟΦΗ θέλει να κερδίζει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλουμε να προστατεύσουμε την ομάδα.

Για το θέμα δανείου: Για το δάνειο έγιναν επαφές, αλλά και δάνειο κατοικίας να θέλεις να πάρεις πρέπει να παρουσιάσεις 100 πράγματα. Κάναμε τις επαφές μας αλλά εξαιτίας του ανοίγματος που έχουμε δεν μπορεί να μας δοθεί. Επειδή η εταιρία έχει παθητικό ισολογισμό.

Για το αν το Γεντί Κουλέ τηρεί της προϋποθέσεις της superleague: Η δυναμική της είναι στο Γεντί Κουλέ. Εμάς το γήπεδο μας έχει τις προδιαγραφές και για superleague και της UEFA. Οι επιτυχίες έρχονται και παρέρχονται. Θέλω κάποια στιγμή να δω ένα γήπεδο σαν της Λάρισας. Χρειάζονται όμως μεθοδικές κινήσεις όχι σαν αυτό που έκανε ο Γρανίτσας και γκρέμισε το γήπεδο της Ν.Φιλαφέλφειας. Τι επιτυχία έχει η ΑΕΚ από τότε που έφυγε από την Φιλαδέλφεια; Μακάρι να είμαι εν ζωή και να δω τον ΟΦΗ να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο σαν της Λάρισας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο.

Για το τμήμα Μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη: Υπάρχει πρόβλημα και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Το μπάτζετ του μπάσκετ βγαίνει από τις χορηγίες. Κυμαίνεται σε 300-350 χιλ ευρώ. Δεν υπάρχουν έσοδα. Στο ταμείο του ερασιτέχνη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ευρώ. Οι μετακινήσεις κοστίζουν. Από το 2006 μέχρι το 2009 οφείλονται στο βόλεϊ 35.000 ευρώ. Αν μας έδινε η πολιτεία αυτά που μας χρωστάει θα ήταν το ταμείο ισοσκελισμένο. Το μέλλον δεν το βλέπω ευοίωνο. Είναι δύσκολες μέρες. Αν δεν βάλει ο καθένας από την τσέπη του ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα μπορεί να συντηρηθεί. Το όραμα μου στο μπάσκετ, θέλω να δω τον ΟΦΗ να ανέβει στην Α1. Δεν είναι αδύνατο. Αν ο κόσμος όμως δεν ανταποκριθεί όμως αυτό είναι ανέφικτο. Στο γήπεδο έρχεσαι για την ομάδα. Μέχρι στιγμής δεν ήμαστε ικανοποιημένοι. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Πρέπει να καταλαβαίνουν και οι παίκτες ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ο προπονητής να αλλάξει την νοοτροπία των τελευταίων αγώνων. Τα λεφτά τους δεν πρόκειται να τα χάσουν.

…Σόφη Κουλούρη


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.