Μαραντόνα: Οι κληρονόμοι του προσπαθούν να αποτρέψουν δημοπρασία τροπαίου του

Η πώληση της «χρυσής μπάλας» που απέκτησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986, προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουνίου στη Γαλλία, πρέπει να «παγώσει», υποστήριξαν οι δικηγόροι των κληρονόμων του θρυλικού Αργεντινού ποδοσφαιριστή, πιστεύοντας ότι το τρόπαιο που βρήκε ένας έμπορος αντίκες είναι δικό τους.

Σύμφωνα με τους πέντε κληρονόμους, το τρόπαιο με το οποίο βραβεύτηκε ο Μαραντόνα ως ο καλύτερος παίκτη του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους στο παρισινό καμπαρέ Lido, κλάπηκε κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας τον Οκτώβριο του 1989 στη Νάπολη.

Η οικογένεια του παίκτη ανακάλυψε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ότι επρόκειτο να δημοπρατηθεί στις 6 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μιας πώλησης που πραγματοποιήθηκε στο Νεϊγί-σουρ Σεν, κοντά στο Παρίσι.

Αμέσως κινήθηκαν επειγόντως νομικά για να προσπαθήσουν να το επαναφέρουν στα χέρια τους:

«Η οικογένεια έχει σκοπό να ανακτήσει αυτή την μπάλα, ο λαός της Αργεντινής έχει σκοπό να ανακτήσει αυτήν την μπάλα», είπε μια από τις δικηγόρους της οικογένειας.

«Το να προσπαθείς, τριάντα πέντε χρόνια μετά από μια υποτιθέμενη κλοπή, να διεκδικήσεις περιουσία χωρίς ποτέ να έχεις υποβάλει καταγγελία, είναι μια ευκαιριακή προσέγγιση που η δικαιοσύνη δεν μπορεί να συγχωρήσει», απάντησε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της δημοπρασίας.

Οι δικηγόροι του οίκου δημοπρασιών Aguttes και του πωλητή τροπαίων δήλωσαν την σήμερα (23/5) ότι η οικογένεια Μαραντόνα δεν είχε παράσχει αποδείξεις για μια καταγγελία που είχε υποβληθεί εκείνη τη στιγμή.

Σε ένα δελτίο τύπου ο διευθυντής του ομώνυμου οίκου, υπενθύμισε ότι ένας από τους «θρύλους» που κυκλοφορούν για το βραβείο λέει ότι ο Μαραντόνα το ξέχασε στο Lido το βράδυ της απονομής.

Ο πρώην γκαλερίστας και έμπορος αντίκες λέει ότι το απέκτησε σε μια δημοπρασία το 2016

Η δικαστική απόφαση θα εκδοθεί στις 30 Μαΐου για να διαπιστωθεί αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκποίηση της 6ης Ιουνίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.