Κροατία-Βέλγιο 0-0: Στα νοκ άουτ η Κροατία, νοκ άουτ το Βέλγιο (hls)

Η φιναλίστ του Μουντιάλ το 2018 Κροατία, εξασφάλισε την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και στο Κατάρ, με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έμεινε στην λευκή ισοπαλία με το Βέλγιο, πετυχαίνοντας το στόχο της.

Χρειάστηκε μόλις δέκα δευτερόλεπτα η Κροατία για να απειλήσει το Βέλγιο με το βολέ του Πέρισιτς, στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.  

Οι Κροάτες που προκρίνονταν στους «16» και με την ισοπαλία άρχισαν την αναμέτρηση με την αύρα της καλύτερης εμφάνισης τους και της ευρείας νίκης επί του Καναδά με 4-1.

Οι Βέλγοι έχοντας υποστεί την πρώτη τους ήττα σε όμιλο Παγκοσμίου Κυπέλλου την προηγούμενη αγωνιστική από το Μαρόνο και μετά από δεκατρία ματς, είδαν την πίεση να αυξάνεται καθώς στο έτερο ματς του ομίλου, το Μαρόκο πήρε νωρίς νωρίς προβάδισμα εις βάρος του Καναδά, απομακρύνοντας το σενάριο στο οποίο θα μπορούσε να προκύψει για το Βέλγιο και (υπό προϋποθέσεις) βολική ισοπαλία.

Ο Μέρτενς έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους Βέλγους στο 13ο λεπτό και στη συνέχεια ο VAR εντόπισε οφσάιντ στην αρχή της φάσης που είχε καταλήξει σε πέναλτι υπέρ της Κροατίας.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, με τους Κροάτες πάντως μα δείχνουν περισσότερο επικίνδυνοι στην επίθεση και το τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Οι Κροάτες άρχισαν καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο κι ήταν εκείνοι που είχαν τις πρώτες σημαντικές στιγμές οι οποίες σταμάτησαν στις θετικές επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά. Ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς το Βέλγιο απώλεσε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Λιβάκοβιτς να εξουδετερώνει τετ α τετ με τον Καράσκο και τον Λουκάκου που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Μέρτενς να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Λουκάκου έφτασε κοντά στο γκολ λίγο πριν από το τέλος σε δύο περιπτώσεις και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ αλλά με την πρόκριση για τους Κροάτες που ακολούθησαν το Μαρόκο στην κατάταξη του ομίλου.

Κροατία: Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς – Πέρισιτς, Λιβάγια, Κράμαριτς

Βέλγιο: Κουρτουά – Μενιέ, Αλντεβάιρελντ, Βερτόχεν, Καστάνι – Βιτσέλ, Ντεντόνκερ – Ντε Μπρόινε, Μέρτενς, Καράσκο – Τροσάρ

Βαθμολογία

Μαρόκο 7 βαθμοί

Κροατία   5 βαθμοί

Βέλγιο      4

Καναδάς  0





Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.