Κροατία – Καναδάς 4-1: Φουλ για πρόκριση με ανατροπή (hls)

Καταιγιστική και αποτελεσματική, η Κροατία διέλυσε με 4-1 τον Καναδά, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και έβαλε πλώρη για πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ και πρωτιά στον όμιλο.

Η ομάδα του Τζον Χέρντμαν ήταν εκείνη που κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αφού μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Αλφόνσο Ντέιβις, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Οι Κροάτες παρότι βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, δεν επηρεάστηκαν, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και έβγαλαν αντίδραση. Στο 22’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια, ενώ στο 29’ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κράμαριτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ υποδείχθηκε οφσάιντ.

Στο 35’ η ομάδα του Ντάλιτς απείλησε ξανά με τον Λιβάγια, όμως ο Μπόριαν του είπε «όχι», με την πίεση των Κροατών να αποφέρει καρπούς ένα λεπτό αργότερα. Ο Κράμαριτς πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με υπέροχο τελείωμα από δύσκολη γωνία ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Κροάτες είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν, ένα γκολ πριν το πρώτο ημίχρονο δηλαδή, όμως δεν σταμάτησαν εκεί και στο τελευταίο λεπτό του 45ου έφεραν… τούμπα το ματς. Ο Γιουράνοβιτς βρήκε τον Λιβάγια κάθετα και εκείνος από το ημικύκλιο της περιοχής πλάσαρε για το 2-1.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Καναδάς άγγιξε την ισοφάριση με τον Οσόριο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, με την Κροατία να απαντά στο 55’ με ευκαιρία του Κράμαριτς. Η ομάδα του Ντάλιτς συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες (55’ Λιβάκοβιτς) και τελικά βρήκε το τρίτο γκολ που έψαχνε στο 70’ με καταπληκτική ενέργεια του Κράμαριτς (δεύτερο γκολ).

Το… κερασάκι στη νίκη της Κροατίας έβαλε ο Μάγιερ στις καθυστερήσεις του αγώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, που φέρνει την ομάδα του στην κορυφή του ομίλου, μαζί με το Μαρόκο.

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς (86′ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86′ Μάγερ), Λιβάγια (60′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (73′ Βλάσιτς), Πέρισιτς (86′ Όρσιτς)

Καναδάς (Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Λαριέα (62′ Χόιλετ), Χάτσινσον (72′ Αντεκούγκμπε), Εουστάκιο (46′ Κονέ), Ντέιβις, Μπουκάναν, Λάριν (46′ Οσόριο), Ντέιβιντ (72′ Καβαλίνι)

H βαθμολογία του ομίλου:

1) Κροατία 4
2) Μαρόκο 4
3) Βέλγιο 3
4) Καναδάς 0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.