Λοράν Μπλαν: Ένας σπουδαίος αμυντικός-σκόρερ (pic+vid)

Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους αμυντικούς της γενιάς του. Ο Λοράν Μπλαν, κλείνει σήμερα τα 56 του χρόνια, ένας ποδοσφαιριστής ηγέτης στην άμυνα, αλλά και με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 708 επαγγελματικά παιχνίδια, σημείωσε 137 τέρματα. Γεννημένος στο Αλέ, περνώντας από τις ακαδημίες της Μονπελιέ, αναδείχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κατακτώντας Κύπελλο Γαλλίας με την Μονπελιέ και την Οσέρ, πρωτάθλημα Γαλλίας με την Οσέρ, Κύπελλο Ισπανίας και Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Μπαρτσελόνα και πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παγκόσμιος πρωταθλητής (1998) και Πρωταθλητής Ευρώπης (2000) με τη Γαλλία, ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες των επιτυχιών της ομάδας. Η Γαλλία ήταν αήττητη σε όλους τους αγώνες που έδωσε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν η άμυνα αποτελούταν από τη «μαγική» τετράδα των Μπλαν, Ντεσαγί, Τουράμ και Λιζαραζού. Συνολικά, ο Μπλαν έπαιξε 97 φορές με τους «τρκολόρ» και σημείωσε 16 γκολ. Το 1999, οι αναγνώστες του περιοδικού France Football τον ψήφισαν ως τον τέταρτο καλύτερο Γάλλο παίκτη όλων των εποχών, πίσω από τον Μισέλ Πλατινί, τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ραϊμόν Κοπά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.