Group D, Γαλλία – Καζακστάν 8-0: Πάρτι στο Παρίσι και έφυγε για Κατάρ (hls)

Η εντυπωσιακή Γαλλία έκανε το καθήκον της απέναντι στο αδιάφορο Καζακστάν και προκρίθηκε στο παγκόσμιο κύπελλο με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Ο 22χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε νωρίς το σκορ και η σαφώς ανώτερη Γαλλία πήρε μόλις στο 6ο λεπτό προβάδισμα μπροστά σε 48 χιλιάδες κόσμο στην πρωτεύουσα και το Πάρκο των Πριγκήπων (1-0, 6ο λεπτό). Μέσα σε έξι λεπτά η Γαλλία κατάφερε να καθαρίσει την πρόκριση μετά το γύρισμα του Κίνγκσλεϊ Κομάν και τον Εμπαπέ να εκμεταλλεύεται το λάθος του τερματοφύλακα των Καζάκων (2-0, 12ο λεπτό). Στο 32ο λεπτό ο Εμπαπέ έφτασε και σε τρίτο γκολ κάνοντας πρώτο του χατ τρικ σε εθνικό επίπεδο μέσα μέσα σε 32 λεπτά! (3-0, 32ο λεπτό).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λούκας Ερνάντεζ μοίρασε κι’ άλλη ασίστ, αυτή τη φορά στον Καρίμ Μπενζεμά, με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να γράφει το 4-0 στο 55ο λεπτό και λίγο αργότερα δημιουργός ήταν ο Εμπαπέ και ο Μπενζεμά (35 γκολ) διαμόρφωσε το 5-0 στο 29ο λεπτό και ξεπέρασε τον Νταβίντ Τρεζεγκέ (34 γκολ) στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών για τους “τρικολόρ”.

Η Γαλλία δεν σταμάτησε και στους σκόρερ μπήκε ο μέσος της Γιουβέντους, Αντριέν Ραμπιό στο 75ο λεπτό (6-0) αλλά και ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 84ο (7-0) με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και εκτέλεσε εύστοχα, ξεπέρασε τον Μισέλ Πλατινί ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης και βρίσκεται τέσσερα πίσω από τον Ολιβιέ Ζιρού. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Εμπαπέ (23 γκολ με Εθνική) που ολοκλήρωσε την φοβερή του εμφάνιση με καρέ τερμάτων (8-0 88ο λεπτό). Τελευταίος παίκτης που σημείωσε τρία γκολ με την φανέλα της Εθνικής ήταν ο Ντομινίκ Ροσετό, τον Οκτώβριο του 1985 κόντρα στο Λουξεμβούργο, για τα προκριματικά του μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Ουπαμεκανό, Κουντέ, Λούκας Ερνάντεζ, Ραμπιό, Καντέ (71′ Τσουαμενί), Τεό Ερνάντεζ, Κομάν, Γκριεζμάν, Εμπαπέ (88′ Μπεν Γεντέρ), Μπενζεμά (71′ Ντιαμπί)

Καζακστάν (Ντάλγκατ Μπαϊσουφίνοφ): Ποκατίλοφ, Ταϊκένοφ, Αλίπ, Μαρόκιν, Γερλάνοφ, Μπιστρόφ (85΄ Καϊροφ), Ζαρινμπέτοφ, Κουάτ, Ταπάλοφ (68′ Μπαϊτάνα), Ομιρτάγεφ (60′ Βασίλιεφ), Αϊμπέτοφ (60′ Ζακσίλικοφ)

Στο παιχνίδι που διεξήχθη νωρίτερα στη Ζένιτσα, η Φινλανδία πανηγύρισε σπουδαία νίκη (1-3). Οι Σκανδιναβοί βρίσκονται πολύ κοντά στην δεύτερη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την αδιάφορη Γαλλία.

Βαθμολογία – 4ος όμιλος

Γαλλία 15 (4-3-0)

Φινλανδία 11 (3-2-2)

Ουκρανία 9 (1-6-0)

Βοσνία 7 (1-4-2)

Καζακστάν 3 (0-3-5)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.