Βοσνία – Φινλανδία 1-3: “Μπαμ” στη Ζένιτσα και αποκλεισμός για τη Βοσνία (hls)

Η Φινλανδία παίζοντας από το 37ο λεπτό με παίκτη λιγότερο νίκησε εκτός έδρας την Βοσνία και πέρασε στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου.

Η Φινλανδία έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι-οφ των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Από το πουθενά και χωρίς να έχει γίνει καμία αξιόλογη φάση στον αγώνα, ο μέσος της Μπεσίκτας, Μιραλέμ Πιάνιτς έκανε χέρι μέση στην περιοχή της Βοσνίας και η Φινλανδία κέρδισε πέναλτι (25ο λεπτό) μετά από υπόδειξη του διαιτητή, Μάικλ Όλιβερ. Ο επιθετικός της Νόριτς, Τίμου Πούκι νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον τερματοφύλακα της Κόνιασπορ, Ιμπραχίμα Σέχιτς. Λίγο αργότερα όμως η Βοσνία βρέθηκε εκτεθειμένη στην άμυνα και ο Πούκι δημιούργησε το γκολ για τον Μάρκους Φορς που από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1, 29ο λεπτό). Τα δεδομένα άλλαξαν πριν το τέλος του ημιχρόνου μετά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ραϊτάλα στον Κολάσινατς με την Φινλανδία να μένει με παίκτη λιγότερο στο 37ο λεπτό και τον Βόσνιο αμυντικό να αποχωρεί τραυματίας και υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια.

Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν πτόησε τους Φινλανδούς που κατάφεραν να παγώσουν την Ζένιτσα με τον παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λοντ, να δίνει μαξιλάρι δύο τερμάτων στην ομάδα του (0-2, 51ο λεπτό). Η Βοσνία αντέδρασε και με την συνεργασία του Γκόγιακ με τον Λούκα Μέναλο κατόρθωσαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του αγώνα (1-2, 69ο λεπτό). H χαρά δεν κράτησε ούτε πέντε λεπτά καθώς μετά από λάθος στην άμυνα της Βοσνίας, ο Ο’Σόγκνεσι ολομόναχος πλάσαρε τον Σέχιτς (1-3, 73ο λεπτό).

Η 2η της βαθμολογίας Φινλανδία την ερχόμενη αγωνιστική στο Ελσίνκι αντιμετωπίζει τη πρωτοπόρο Γαλλία (16/11, 21.45)) που παίζει απόψε με τον Καζακστάν (21.45), ενώ η Βοσνία που κύλησε στην 4η θέση του πίνακα και αποχαιρέτησε την διοργάνωση, τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ουκρανία (16/11, 21.45).

Βοσνία (Πέτεβ): Σέχιτς, Αχμέντοντζιτς, Σανίτσατσιν, Κολάσινατς (39′ Ντεμίροβιτς), Τσίβιτς, Χατζιαχμέτοβιτς (56′ Πρίσιτς) Πιάνιτς (66΄Σούσιτς), Τσίμιροτ (56′ Γκόγιακ), Στεφάνοβιτς, Πρέβιακ, Κρούνιτς (67′ Μέναλο)

Φινλανδία (Κάνερβα): Χραντέτσκι, Χαμαλάινεν, Ραϊτάλα, Βαϊσάνεν, Ιβάνοφ (80′ Αραγιούρι), Ο’Σόγκνεσι, Καμαρά, Λοντ, Σούλερ, Φορς (46′ Νίσιλα), Πούκι (80′ Γένσεν)

4ος όμιλοςΒαθμολογία

Γαλλία 12 (3-3-0)

Φινλανδία 11 (3-3-2)

Ουκρανία 9 (1-6-0)

Βοσνία 7 (1-4-2)

Καζακστάν (0-3-4)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.