Όταν ο Ρόναλντ Κούμαν άφησε την Αγγλία εκτός Μουντιάλ

Στις 13 Οκτωβρίου του 1993, η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Αγγλίας και ουσιαστικά την έθεσε εκτός της τελικής φάσης του Μουντιάλ το 1994.

Ήταν μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση που διεξήχθη παρουσία 48.000 θεατών στο «de Kuip Stadion» του Ρότερνταμ. Η ήττα σήμαινε ότι η Αγγλία δεν είχε πλέον τον έλεγχο της μοίρας της σε ότι αφορά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Η.Π.Α. Πηγαίνοντας στον αγώνα, η Αγγλία ήταν στη δεύτερη θέση του 2ου Ομίλου με 10 βαθμούς, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του ομίλου Νορβηγία και έναν βαθμό μπροστά από την τρίτη θέση που κατείχε η Ολλανδία. Ενδεχόμενη νίκη θα εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση και θα την οδηγούσε αυτόματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η ισοπαλία θα την κρατούσε μπροστά από την Ολλανδική ομάδα.

Μετά από μία ώρα παιχνιδιού χωρίς σκορ, ο αρχηγός της Αγγλίας Ντέιβιντ Πλατ έφτασε κοντά στο γκολ στο 57 ‘και εμφανίστηκε έτοιμος να σκοράρει όταν τον κράτησε τελευταία στιγμή από τη φανέλα ο αρχηγός Ρόναλντ Kούμαν σε μία πολύ δύσκολη και οριακή φάση. Παρά τις διαμαρτυρίες των Άγγλων για πέναλτι, ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και έδειξε κίτρινη κάρτα (αντί κόκκινη) στον Κούμαν. Πέντε λεπτά αργότερα, έγινε η ίδια φάση αλλά στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή τη φορά όμως ο Κούμαν εκτέλεσε με υποδειγματικό τρόπο το φάουλ και παρά την προσπάθεια του Ντέιβιντ Σίμαν, το 1-0 ήταν γεγονός.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Αγγλία, όταν ο Ολλανδός επιθετικός Ντένις Μπέργκαμπ αύξησε το προβάδισμα στο 68 ‘ για το τελικό 2-0. Μετά την ήττα της αυτή, η Αγγλία έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την Ολλανδία στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση και χρειαζόταν νίκη κόντρα στον Άγιο Μαρίνο στον τελευταίο αγώνα, σε συνδυασμό με μια ολλανδική ήττα ή ισοπαλία, στην αναμέτρηση με την Πολωνία. Η Αγγλία κέρδισε το Σαν Μαρίνο με 7-1, αλλά οι Ολλανδοί «σκότωσαν» τις ελπίδες της Αγγλίας για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας 3-1 των Πολωνών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.