Σουηδία – Κόσοβο 3-0: Το καθήκον της και περιμένει την Ελλάδα (hls)

Η Σουηδία ζορίστηκε όμως έκανε το καθήκον της απέναντι στο Κόσοβο και περιμένει την Εθνική μας ομάδα (12/10) στα προάστια της Στοκχόλμης.

Φαβορί οι Σκανδιναβοί, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα της καλύτερης ομάδας και είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πρώτη απειλή με τον μέσο της Λειψίας, Έμιλ Φόρσμπεργκ, και με τον τερματοφύλακα των Κοσοβάρων, Αραιανέτ Μούριτς να βρίσκεται σε ετοιμότητα στο 12ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν έξι λεπτά αργότερα και είχαν την πρώτη επιθετική τους προσπάθεια με τον Ρασάνι να αστοχεί στο 18ο λεπτό.

Στο 27ο λεπτό η Σουηδία κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι που έκανε ο Χαντέργκιοναϊ μετά την κεφαλιά του Κλάεσον. Μετά την συνδρομή και του VAR, ο Φόρσμπεργκ σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιαν Άντερσον (1-0, 29ο λεπτό). Ο παίκτης της Λειψίας σκόραρε για 6η φορά στα τελευταία 8 παιχνίδια με το εθνόσημο, 12η συνολικά σε 40 ματς. Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους και δύο λεπτά αργότερα (31′) η Σουηδία άγγιξε δεύτερο γκολ με τον αμυντικό της Σεβίλλης Λούντβιγκ Αουγκούστινσον να σημαδεύει το δοκάρι! Η Σουηδία που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και έχασε νέα ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να βάλει γερές βάσεις ώστε να επιστρέψει στις νίκες με τον Κλάεσον, το Κόσοβο την περισσότερη ώρα σε παθητικό ρόλο όμως πάντα υπολογίσιμο και επικίνδυνο.

Η Σουηδία μπήκε με σκοπό να καθαρίσει το ματς χάνοντας ευκαιρία με τον επιθετικό της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλεχάντερ Ίσακ (49′), ένα λεπτό αργότερα, το Κόσοβο κυνήγησε την ισοφάριση με τον Όλσεν να αρνείται το γκολ στον φορ της Λάτσιο, Βέντατ Μουρίκι (50′). Στο 58ο λεπτό, οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν όμορφα με τον παίκτη της Γιουβέντους, Ντάνιελ Κουλουσέφκσι να μην μπορεί να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του καθώς ο Μούριτς δήλωσε παρών. Απάντηση ο τερματοφύλακας του Κοσόβου είχε και στο σόλο του Ίσακ τρία λεπτά αργότερα (61′). Το γκολ ήρθε τελικά με τον Ίσακ να “ζωγραφίζει” στο γρασίδι της Σόλνα (2-0, 62ο λεπτό) στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Κοσόβου, ένα φοβερό γκολ σε ένα γήπεδο που γνωρίζει καλά από την θητεία του στην ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 79ο λεπτό ο Κουάισον τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την θέση του Ίσακ, γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντως ανήμερα των γενεθλίων του!

Η Σουηδία μπορεί να κέρδισε 3-0 όμως το Κόσοβο εμφανίστηκε ανταγωνιστικό σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Η ποιότητα των παικτών του Άντερσεν έκανε την διαφορά. Οι Σκανδιναβοί πλησίασαν την Ισπανία στην κορυφή του ομίλου και περιμένουν την Εθνική μας ομάδα την ερχόμενη Τρίτη (12/10) που επικράτησε της Γεωργίας (0-2) στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Η Σουηδία θα παραταχθεί χωρίς τον Ντέγιαν Κουλουσέφκσι καθώς είναι τιμωρημένος λόγω της κίτρινης κάρτας που αντίκρισε. Ο Άντερσον προανήγγειλε πως την θέση του θα πάρει ο φορμαρισμένος Κουάισον.

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Ντάνιελσον, Νίλσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Όλσον (91′ Έρικσον), Φόρσμπεργκ (85′ Σβάνμπεργκ), Έκνταλ (85′ Καγιούστ), Κουλουσέφκσι (91′ Γιόκερες), Ίσακ (75′ Κουάισον)

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντέργκιοναϊ, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (73΄Ντομγκιόνας), Ρασάνι, Ντρέσεβιτς, Λοσάι (88′ Φασλίγι), Μπιτίκι (70′ Σελμάνι), Μουρίκι, Ρασίτσα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ισπανία 13 (4-1-1)

Σουηδία 12 (4-0-1)

Ελλάδα 9 (2-3-0)

Κόσοβο 4 (1-1-4)

Γεωργία 1 (0-1-5)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 12/10

Σουηδία – Ελλάδα 21.45

Κόσοβο – Γεωργία 21.45


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.