World Cup 2006: Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια

Μεταξύ 9 Ιουνίου και 9 Ιουλίου του 2006, ολόκληρη η Γερμανία βίωσε μια εξαιρετική διοργάνωση τεσσάρων εβδομάδων.

Το σλόγκαν του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία ήταν: «Ώρα να κάνεις φίλους». Σε ένα διάλειμμα από τις κανονικές καιρικές συνθήκες της Γερμανίας, ο ήλιος έλαμπε συνεχώς , ένα πραγματικά εκπληκτικό φαινόμενο που ταιριάζει σε ένα «παραμύθι του καλοκαιριού». Δεκαπέντε χρόνια μετά από εκείνο το Μουντιάλ, τα βιβλία της ιστορίας κατέγραψαν μερικές αξέχαστες στιγμές.

Μία από τις αξέχαστες εικόνες του Παγκόσμιου κυπέλλου στη Γερμανία, είναι αυτή του Ιταλού αρχηγού Φάμπιο Καναβάρο, να σηκώνει με υπερηφάνεια το βαρύτιμο τρόπαιο στο νυχτερινό ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο τουΒερολίνου. Μετά από έναν τελικό με πολύ συναίσθημα και δράμα, οι «ατζούρι» κέρδισαν 5-3 στα πέναλτι τη Γαλλία.

Αξέχαστη η στιγμή ανεξέλεγκτης τρέλας, του Ζινεντίν Ζιντάν στο Βερολίνο, όταν ο τόσο έμπειρος παίκτης της Γαλλίας, άφησε το συναίσθημα και την οργή να τον κυριεύσει από τις προκλήσεις του Μάρκο Ματεράτσι.
«Δεν ήταν όμορφο», παραδέχτηκε αργότερα ο Γάλλος σούπερ σταρ. «Ζητώ συγχώρεση από τα παιδιά που το είδαν».

Η Γερμανία ξεκίνησε το καλοκαιρινό παραμύθι ελπίζοντας να την μεταφέρει μέχρι τον τελικό και τον τέταρτο θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν και η Ιταλία έκανε μια λιγότερο εμφατική αρχή στο τουρνουά, αποδείχθηκε πολύ ισχυρή στη συνέχεια του τουρνουά και την απέκλεισε στα ημιτελικά.

Οι «ατζούρι» αντιμετώπισαν με αποτελεσματικό τρόπο το ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο της ομάδας του Γιούργκεν Κλίνσμαν, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και μια στρατηγική που τους οδήγησε στη νίκη 2-0 μετά από παράταση σε μια συναρπαστική συνάντηση.

Σημείο αναφοράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός επιθετικός πέτυχε τα 5 από τα 16 του συνολικά τέρματα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2006 και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Οκτώ χρόνια αργότερα, έγινε ο πιο παραγωγικός σκόρερ, στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.