Ο Νεϊμάρ τούς δείχνει το δρόμο… (video)

Με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει δύο τέρματα και να δείχνει το δρόμο στους συμπαίκτες του, η πιο πειστική Βραζιλία έως τώρα στο Μουντιάλ, διέλυσε 4-1 του Καμερούν και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο της στους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Χιλή.

Με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει δύο τέρματα και να δείχνει το δρόμο στους συμπαίκτες του, η πιο πειστική Βραζιλία έως τώρα στο Μουντιάλ, διέλυσε 4-1 του Καμερούν και προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο της στους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Χιλή.

Οι Βραζιλιάνοι πατώντας το… γκάζι από το πρώτο λεπτό του ματς και με τον Νεϊμάρ σε κέφια έδειξαν πως δεν ήταν διατεθειμένοι να μπουν σε περιπέτειες και έφτασαν σχετικά άνετα στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Νεϊμάρ με τα δύο γκολ που πέτυχε ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ (4) του φετινού Μουντιάλ και έφτασε τα 35 με το εθνόσημο στο στήθος ξεπερνώντας τον Ριβάλντο.

Τα πλάνα των προπονητών…

Ο Βόλκερ Φίνκε παρέταξε το Καμερούν με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ιτάνζ, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Νιόμ, αριστερά ο Μπεντιμό και κεντρικό δίδυμο οι Ενκουλού και Μάτιπ. Στα χαφ ο Γερμανός τεχνικός τοποθέτησε τους Εμπιά, Ενγκουεμό και Ενό και στην επίθεση τους Τσούπο –  Μοτίνγκ (δεξιά), Μουκαντζό (αριστερά) και Αμπουμπακάρ.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι για τη Βραζιλία. Στο τέρμα βρέθηκε ο Ζούλιο Σέζαρ, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ντάνι Άλβες, στο αριστερό ο Μαρσέλο και στο κέντρο οι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ. Στη μεσαία γραμμή ο τεχνικός της «σελεσάο» επέλεξε τους Παουλίνιο, Λουίς Γκουστάβο και Όσκαρ και στην επίθεση τους Χουλκ (δεξιά), Νεϊμάρ (αριστερά) και Φρέντ.

Αρχή, μέση και τέλος… Νεϊμάρ

Η Βραζιλία μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, έκλεισε τους Καμερουνέζους στο μισό γήπεδο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 17′ με τον συνήθη ύποπτο, Νεϊμάρ. Ο Λουίς Γκουστάβο απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ανενόχλητος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ, γράφοντας το 1-0 για τη Βραζιλία.

Το Καμερούν προσπάθησε να αντιδράσει και αφού πρώτα ισορρόπησε το ρυθμό και κυκλοφόρησε τη μπάλα, στο 26′ έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Μάτιπ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μουκαντζό, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζούλιο Σέζαρ. Ότι δεν κατάφερε ο αμυντικός της Σάλκε στο 26ο λεπτό, το πέτυχε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Νιόμ στην εξέλιξη της φάσης, αφού απέφυγε τον Ντάνι Άλβες, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μάτιπ αυτή τη φορά δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1 για το Καμερούν.

Η αντίδραση των Βραζιλιάνων πάντως, οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα έμοιαζαν υπνωτισμένοι και περίμεναν τα πάντα από τον Νεϊμάρ, σε αντίθεση με τους παίκτες του Φίνκε που έβγαζαν τρομερό πάθος, δεν άργησε να έρθει. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Νεϊμάρ και πάλι εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των τυπικά γηπεδούχων και με δυνατό συρτό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής πέτυχε το 35ο γκολ της καριέρας του με το εθνόσημο στο στήθος, ξεπερνώντας τον μεγάλο Ριβάλντο.  Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους οι Βραζιλιάνοι επιδίωξαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ, όμως ο Χουλκ σε δύο περιπτώσεις (36′, 45+1′) δεν σημάδεψε σωστά.

«Καθάρισαν» Φρεντ και Φερναντίνιο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία μπήκε με την ίδια φόρα όπως στην αρχή του ματς, προκειμένου να πετύχει και τρίτο γκολ και να «σφραγίσει» τη νίκη, όμως ο Ιτάνζ σε δύο περιπτώσεις είπε «όχι» σε Νεϊμάρ και Φρεντ. Τελικά, ο επιθετικός της Φλουμινένσε βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 49′. Ο Νταβίντ Λουίζ σέντραρε από αριστερά και ο Φρεντ που όπως φάνηκε ήταν από θέση οφσάιντ με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 για τη «σελεσάο».

Στη συνέχεια οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, με τον Σκολάρι κυρίως να θέλει να ξεκουράσει παίκτες για τη δύσκολη συνέχεια. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι παίκτες των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και για περίπου μισή ώρα δεν υπήρξε αξιόλογη φάση. Στο 84′ η άμυνα του Καμερούν έκαναν ακόμη ένα λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Σκολάρι και έγραψαν το 4-1. Φρεντ και Όσκαρ έπαιξαν το 1-2 και έβγαλαν τον Φερναντίνιο απέναντι από τον Ιτάνζ, ο οποίος με πλασέ έγραψε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε/4-3-3): Ιτάνζ, Ενκουλού, Ενγκουεμό, Μουκαντζό (58′ Σαλί), Αμπουμπακάρ (72′ Γουεμπό), Μπεντιμό, Τσούπο-Μοτίνγκ (81′ Μακούν), Εμπιά, Ενόχ, Μάτιπ, Νιόμ.

Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι/4-3-3): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Χουλκ (63′ Ραμίρες), Φρεντ, Παουλίνιο (46′ Φερναντίνιο), Νεϊμάρ (71′ Γουίλιαν), Όσκαρ, Λουίς Γκουστάβο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.