Ο «αληθινός» Ρονάλντο πριν τον Κριστιάνο

Για τους φίλους του «γνήσιου» ποδοσφαίρου υπάρχει μόνο ένας Ρονάλντο και αυτός δεν είναι ο Κριστιάνο. Οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις μας οδηγούν στον νευρώδη Βραζιλιάνο απ' το Ριο ντε Τζανέιρο που χόρευε τις άμυνες και τελείωνε χωρίς λάθος τις φάσεις.

Για τους φίλους του «γνήσιου» ποδοσφαίρου υπάρχει μόνο ένας Ρονάλντο και αυτός δεν είναι ο Κριστιάνο. Οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις μας οδηγούν στον νευρώδη Βραζιλιάνο απ’ το Ριο ντε Τζανέιρο που χόρευε τις άμυνες και τελείωνε χωρίς λάθος τις φάσεις. Στην πορεία τραυματίστηκε σοβαρά, πήρε και έχασε κιλά, όμως ποτέ δεν ξέχασε τη σχέση του με τα αντίπαλα δίκτυα. Ήταν στην αποστολή της Βραζιλίας σε τέσσερα παγκόσμια κύπελλα απ’ το 1994 ως το 2006 και αγωνίστηκε σε τρία απ’ αυτά, κατακτώντας τα δύο!

Η απόλυτη επιστροφή

Ο Ρονάλντο άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα γόνατα του σαν παίκτης της Ίντερ. Το Νοέμβρη του 1999 ήρθε ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός και μόλις πέντε μήνες αργότερα έπαθε υποτροπή. Πολλοί μίλησαν για βεβιασμένη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους και για πρόωρο φινάλε της καριέρας του. Ο ίδιος προτίμησε να εξαφανιστεί απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, έχασε όλοκληρη τη σεζόν 2000-2001 και ύστερα από δύο επεμβάσεις και πολλούς μήνες αποθεραπείας ήταν έτοιμος για το παγκόσμιο κύπελλο του 2002.

Ο εφιάλτης του 1998 και ο θρίαμβος για τα τρία «R»!

Στο παγκόσμιο κύπελλο του 1998 ο 22χρονος τότε Ρονάλντο είχε καταρεεύσει λίγο πριν τον τελικό απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία. Είχε κάνει ένα εξαιρετικό μουντιάλ με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, όμως η ανεμική του εμφάνιση στον τελικό τον είχε στιγματίσει. Το 2002 ήταν πιο ώριμος και συνάντησε στην εθνική ομάδα δύο χαρισματικούς μπαλαδόρους, που μόνο το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μας έχει χαρίσει. Ριβάλντο και Ροναλντίνιο μαζί με τον Ρονάλντο στην κορυφή συστήθηκαν στο ποδοσφαιρικό κοινό ως τα τρία «R» και οδήγησαν με άνεση στον τελικό τη σελεσάο! Αν και ο Ρονάλντο δεν είχε λάβει μέρος στα προκριματικά, ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ απ’ την ομάδα! Ο Βραζιλιάνος στράικερ πέτυχε οκτώ γκολ και κέρδισε το χρυσό παπούτσι. Σκόραρε σε όλα τα ματς του τουρνουά εκτός από εκείνο των προημιτελικών απέναντι στην Αγγλία. Στον τελικό απέναντι στη Γερμανία στη Γιοκοχάμα, ο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Πελέ με 12 γκολ σε αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου.

Η αφιέρωση στο γιατρό

Καλεσμένος του Ρονάλντο στον τελικό της Γιοκοχάμα ήταν ο Γάλλος γιατρός Ζεράρ Σεγιάν, ο οποίος αμέσως μετά το ματς δήλωσε συγκινημένος: «Η επιστροφή του Ρονάλντο δίνει ελπίδα σε όσους είναι τραυματισμένοι, όχι μόνο σε αθλητές. Αποδεικνύει πως αν παλεύεις, μπορείς να τα καταφέρεις.».

Κορυφαίος όλων των εποχών!

Ο Ρονάλντο με τις επιδόσεις του και στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο της καριέρας του στη Γερμανία το 2002, έφτασε τα 15 γκολ σε τρία παγκόσμια κύπελλα και 19 αγώνες! Έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της ιστορίας ξεπερνώντας τον Γκερντ Μίλερ (14 γκολ σε 13 ματς). Ο Μίροσλαβ Κλόζε έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Γερμανός έχει πετύχει 14 γκολ σε τρία παγκόσμια κύπελλα απ’ το 2002 ως το 2010.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.