Ολόκληρος στρατός για την ασφάλεια στο Μουντιάλ!

Η Βραζιλία ετοιμάζεται και ντύνεται στα χακί για να υποδεχθεί το Μουντιάλ. Ετοιμάζεται για τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή και κινητοποιεί όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις της... Ετοιμάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς και φυσικά δεν τσιγκουνεύεται για να στήσει το πιο λαμπρό σκηνικό.

Η Βραζιλία ετοιμάζεται και ντύνεται στα χακί για να υποδεχθεί το Μουντιάλ. Ετοιμάζεται για τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή και κινητοποιεί όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις της… Ετοιμάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς και φυσικά δεν τσιγκουνεύεται για να στήσει το πιο λαμπρό σκηνικό.

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του τουρνουά η κυβέρνηση διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ πυκνώνουν οι διαδηλώσεις ανθρώπων που αντιτίθενται στο υπερβολικό κόστος της διοργάνωσης, ενώ έχουν κορυφωθεί οι αστυνομικές επιχειρήσεις στις φαβέλες για να επιβληθεί «ο νόμος και η τάξη», ώστε να μη διασαλευτεί η γιορτινή ατμόσφαιρα.

Το συνολικό κόστος του Μουντιάλ θα ξεπεράσει τα 11 δισ. δολάρια, ενώ χθες η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε πως μόνο για θέματα ασφαλείας θα δαπανηθούν πάνω από 850 εκατ. δολάρια! Στη Βραζιλία, όπου το 31% του πληθυσμού, περίπου 55 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Στη Βραζιλία, όπου το 12,8% του πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι αναλφάβητοι και στις φτωχές και υποβαθμισμένες ανατολικές περιοχές, 44,2 παιδιά στα 1000 πεθαίνουν πριν γίνουν ενός έτους.

Στη Βραζιλία, όπου έχει από τα υψηλότερα ποσοστά φόνων στον κόσμο. Η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-24 στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές είναι ο φόνος. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν θα διατεθούν κοντά στο 1 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των αγώνων και πάνω από 11 δισ. για την επιτυχή τέλεση τους.
Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι Υπουργοί Αμυνας, Τσέλσο Αμορίμ, και Δικαιοσύνης, Χοσέ Εδουάρδο Καρντόσο, ανακοίνωσαν πως τα σχέδια ασφαλείας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 57 χιλιάδων στρατιωτών, 100 χιλιάδων αστυνομικών και χιλιάδων άλλων ανδρών και γυναικών ιδιωτικών εταιριών «σεκιούριτι» σε 12 πόλεις της χώρας της Νότιας Αμερικής!

Μάλιστα και το ναυτικό θα είναι σε συναγερμό κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οπως ανακοινώθηκε, επιπλέον 13 χιλιάδες άνδρες, τέσσερις φρεγάτες, μια κορβέτα και 21 περιπολικά του λιμενικού θα συμβάλουν στη τήρηξη της τάξης. Και βέβαια η αεροπορία δεν θα μείνει άπραγη, καθώς θα συμβάλει στην τήρηξη της τάξης με 24 μαχητικά αεροσκάφη «Σούπερ Τουκάνο», τρία εναέρια ραντάρ και 11 πολεμικά ελικόπτερα! Ενας στρατός δηλαδή, που θα ξεπερνά τις 250 χιλιάδες, θα επιτηρεί τους αγώνες…

Η Βραζιλία, λοιπόν, ετοιμάζεται για το Μουντιάλ και ντύνεται στα χακί, την ώρα που οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στη χώρα, τις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνονται διαρκώς με οδηγούς λεωφορείων, εισπράκτορες, καθηγητές, υπαλλήλους μουσείων και άλλους κλάδους εργαζομένων να βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας λιγότερη μπάλα και περισσότερη υγεία, παιδεία, καλύτερες αμοιβές και συνολικά καλύτερους όρους διαβίωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.