Θέλει δουλειά πολλή

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νότια Κορέα σε φιλική αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τρία δοκάρια για την εθνική ομάδα, η οποία ήταν, ωστόσο, μια ταχύτητα κάτω απ' την αντίπαλό της.

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νότια Κορέα σε φιλική αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τρία δοκάρια για την εθνική ομάδα, η οποία ήταν, ωστόσο, μια ταχύτητα κάτω απ’ την αντίπαλό της.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν γρήγορο ποδόσφαιρο, με πολλές κοντινές πάσες και κάθετες που συχνά-πυκνά περνούσαν απ’ το κέντρο άμυνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ανέβασαν τον ρυθμό τους μετά το πρώτο γκολ και πίεσαν τους Ασιάτες.

Στο διάστημα, ωστόσο, που η Ελλάδα ήταν ανώτερη, από το 20′ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Ο Κατσουράνης στο 23′ από πλάγια θέση σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού και άουτ, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο άτυχες «κολλητές» στιγμές για τη «γαλανόλευκη» στο 31′.

Μετά από κόρνερ του Χολέμπας ο Σαμαράς με σουτ απ’ την περιοχή έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Τοροσίδης που παρενεβλήθη και έκανε την κεφαλιά είδε την προσπάθειά του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα επέστρεψε στην περιοχή και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με σουτ την έστειλε… και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Γιουνγκ.

Η Νότια Κορέα που είχε προηγηθεί από το 18′ με ιδανικό τελείωμα του Παρκ, έκλεισε το ημίχρονο με την κατοχή της μπάλας (56%-44%) και το προβάδισμα, το οποίο διεύρυνε στο δεύτερο μέρος. Ο Σον στο 52′ πήρε την μπάλα στην περιοχή και με έναν κεραυνό από θέση αριστερά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο, ο οποίος, πάντως, ήταν γενικότερα θετικός στο ντεμπούτο του.

Οι αλλαγές του Σάντος, Καραγκούνης και Χριστοδουλόπουλος στο ημίχρονο, Παπαδόπουλος και Φετφατζίδης στο 59′, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Πιο κινητικός ήταν ο παίκτης του Ατρόμητου, ο οποίος στο 63′ βρέθηκε μετά από ατομική προσπάθεια σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά είδε τον Γιουνγκ να του λέει «όχι».

Η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία για την εθνική ομάδα χάθηκε στο 76′ με τον Φετφατζίδη να σουτάρει απελπιστικά άουτ από απόσταση δύο μέτρων. Το γκολ δεν ήρθε ποτέ, το κέντρο δεν «έδεσε» επίσης, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολύς χρόνος για τον Σάντος και τους διεθνείς να δουλέψουν, να βελτιωθούν και να παρουσιαστούν όπως θέλουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ελλάδα: Γλύκος, Τοροσίδης (82′ Τζαβέλλας), Χολέμπας, Μανωλάς, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης (60′ Φετφατζίδης), Μανιάτης (46′ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46′ Καραγκούνης), Μήτρογλου (60′ Δ. Παπαδόπουλος)

Ν.Κορέα: Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ Τζινσου, Κιμ Γιουνγουόν, Χονγκ, Κι, Χαν, Κου 79′ Λι Κεουνχο), Λι Τσουνγκγιονγκ, Σον (73′ Κιμ Μποκγιουνγκ), Παρκ (46′ Κιμ Σινγουκ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.