Την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών κατέκτησε η Πορτογαλία, επικρατώντας 2-1 του Μεξικού στην παράταση του μικρού τελικού.

Την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών κατέκτησε η Πορτογαλία, επικρατώντας 2-1 του Μεξικού στην παράταση του μικρού τελικού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σπατάλησαν πέναλτι στο 17′, με τον Οτσόα να λέει «όχι» στον Αντρέ Σίλβα, ενώ στο 54′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Νέτο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του θα έφευγαν από τη Μόσχα χωρίς μετάλλιο, ο Πέπε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το ματς στα ίσα και το έστειλε στην παράταση. Εκεί, οι Ίβηρες κέρδισαν ακόμα ένα πέναλτι, το οποίο αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Αντριέν Σίλβα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να «γράψει» το τελικό 2-1.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς στο 106′ αποβλήθηκε ο Σεμέντο για την Πορτογαλία και στο 112′ ο Χιμένες για τους Αμερικάνους.

Πορτογαλία (Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο, Πέπε, Νέτο, Ελισέου, Νέλσον Σεμέντο, Νάνι (70′ Ρικάρντο Κουαρέσμα), Ζοάο Μουτίνιο (82′ Αντριέν Σίλβα), Πίτσι (90′ Γουίλιαμ), Ντανίλο Περέιρα (82′ Αντρέ Γκόμες), Αντρέ Σίλβα, Ζέλσον Μάρτινς

Μεξικό (Οσόριο): Οτσόα, Μάρκες (105′ Φαμπιάν), Μορένο, Λαγιούν, Αραούχο, Γκουαρδάδο (80′ Τζ. Ντος Σάντος), Ερέρα, Ρέγες, Βέλα, Περάλτα (61′ Λοσάνο), Ερνάντες (85′ Χιμένες)