Στον τελικό η Άστον Βίλα

Οι «Villans» επικράτησαν, με 2-1, της Λίβερπουλ στον ημιτελικό Κυπέλλου του «Ουέμπλεϊ» και πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου θ΄ αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ.

Οι «Villans» επικράτησαν, με 2-1, της Λίβερπουλ στον ημιτελικό Κυπέλλου του «Ουέμπλεϊ» και πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου θ΄ αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ.

Σε μία σεζόν  που κύριος στόχος ήταν και είναι η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Μπέρμιγχαμ εξασφάλισε τον ενδέκατο τελικό της ιστορίας της στο FA Cup, όπου θα διεκδικήσει το όγδοο Κύπελλο – έχοντας ως τελευταίο τρόπαιο αυτό του 1957!

Η Λίβερπουλ θα μείνει χωρίς τρόπαιο τη σεζόν 2014/2015, χάνοντας και το μόνο που έφθασε να διεκδικεί Απρίλη μήνα. Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς προηγήθηκαν με τον Κοουτίνιο στο 30ό λεπτό, μετά από ασίστ του Στέρλινγκ. 

Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση από τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Βίλα: Μετά από τελική πάσα του Ντελφ ο Μπεντέκε ισοφάρισε στο 36΄ σε 1-1. Ο ασίστμαν του 1-1 διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 54΄, δίνοντας την πρόκριση στους «Villans» στον τελικό του Μαΐου με την Άρσεναλ.

Στο 87΄ δεν μέτρησε κανονικό γκολ για τη Λίβερπουλ, με τον σκόρερ Μάριο Μπαλοτέλι να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, κι εκεί χάθηκε η τελευταία ευκαιρία των «reds» να διεκδικήσουν την πρόκριση στην παράταση. Η Βίλα έφθασε στον τελικό της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια.

Οι συνθέσεις:
Άστον Βίλα (Τιμ Σέργουντ): Γκίβεν, Μπέικερ (26′ Οκόρε), Φλάαρ, Μπακούνα, Ρίτσαρντσον, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ν’Ζόγκμπια (75′ Σινκλέρ), Γκρίλις (84′ Κόουλ), Μπεντέκε

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς):
Μινιολέ, Σκρτελ, Τσαν, Λόβρεν, Μάρκοβιτς (46′ Μπαλοτέλι), Μορένο (90′ Λάμπερτ), Αλεν (78′ Τζόνσον), Χέντερσον, Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.