O ορισμός του fair play από την Άρσεναλ (vid)

Ένας μοναδικός αγώνας στην ιστορία του αγγλικού κυπέλλου, διεξήχθη σαν σήμερα το 1999 και άπαντες υποκλίθηκαν στην Άρσεναλ που δεν έβαλε ως προτεραιότητα το αποτέλεσμα από το "ευ αγωνίζεσθαι".

Η Άρσεναλ νίκησε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 στον πέμπτο γύρο του κυπέλλου στο «Χάιμπουρι», αλλά μετά από αίτημα της Άρσεναλ ο αγώνας επαναλήφθηκε! Λίγο πριν επιτευχθεί το νικητήριο τέρμα των νταμπλούχων Αγγλίας της περασμένης σεζόν, ο τερματοφύλακας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Άλαν Κέλι, είχε κλωτσήσει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, για να επιτραπεί στον συμπαίκτη του Λι Μόρις που είχε τραυματιστεί, να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Ο Ρέι Πάρλουρ ξεκίνησε τον αγώνα με πλάγιο που προοριζόταν για έναν παίκτη της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Κανού της Άρσεναλ πήρε τη μπάλα και πάσαρε στον Μαρκ Όφερμαρς που πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Ήταν μια πράξη που πυροδότησε την οργή του προπονητή της Σέφιλντ, Στιβ Μπρους που έκανε μάλιστα νεύμα στους παίκτες του να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κανού εκείνη την ημέρα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Άρσεναλ και ήταν μάλιστα ο πρώτος του αγώνας στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Αργότερα ο Νιγηριανός είπε ότι δεν γνώριζε τις περιστάσεις. Αν και δεν είχε παραβιαστεί κανένας πραγματικός νόμος, υπάρχει ο άγραφος κανόνας του fair play και ο αγώνας επαναλήφθηκε, μετά από αίτημα των «κανονιέρηδων» και τη σύμφωνη γνώμη της αγγλικής Ομοσπονδίας και της UEFA. Για την ιστορία η Άρσεναλ νίκησε πάλι με σκορ 2-1!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.