Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία!

H περίοδος 1993-94 ήταν μία σημαντική σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ασυναγώνιστη στο πρωτάθλημα, κατακτώντας το τρόπαιο, με μόλις 4 ήττες καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν και με 8 βαθμούς διαφορά από τη 2η Μπλάκμπερν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε αποκλειστεί στον 2ο γύρο από τη Γαλατασαράι, στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το Λιγκ Καπ, καθώς ηττήθηκε 3-1 από την Άστον Βίλα στον τελικό, αλλά στον τελικό του Κυπέλλου ήταν σαρωτική.

Στις 14 Μαΐου του 1994 στο Γουέμπλεϊ, οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπισαν την Τσέλσι, η οποία έπαιζε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου μετά το 1970, αλλά φάνηκε αδύναμη μπροστά στην ορμητικότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αναμέτρηση εξελίχτηκε σε μονόλογο της πρωταθλήτριας Αγγλίας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ.

Μέσα σε δέκα λεπτά η ομάδα του Φέργκιουσον, είχε «καθαρίσει» το ματς, πετυχαίνοντας τρία τέρματα, δύο με τον Ερίκ Καντονά (ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς) με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι (60΄, 66΄) και ένα με τον Μαρκ Χιούζ (69΄), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο στις καθυστερήσεις ο Μπράιαν Μακλέρ, για το τελικό 4-0. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία εκείνη την ημέρα, καθώς έγινε μόλις η 4η αγγλική ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ στον 20ο αιώνα, ενώ ήταν το πρώτο στα χρόνια ύπαρξης του συλλόγου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.