Πέντε και λίγα ήταν (video)

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να περιμένει τους αντιπάλους του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς διέσυρε την Μπρόντμπι με 5-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να περιμένει τους αντιπάλους του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς διέσυρε την Μπρόντμπι με 5-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Χατ τρικ πέτυχε ο Μακ, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν Πέλκας και Ροντρίγκεζ. Ο Κάτσε είχε δύο δοκάρια σε εκτέλεση φάουλ και πέναλτι.

Οι Δανοί αρκέστηκαν σε ρόλο κομπάρσου και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που έφυγαν από την Τούμπα με πέντε τέρματα. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Το μόνο άσχημο για το “δικέφαλο του βορρά” η αναγκαστική αλλαγή του Πέλκα, λόγω τραυματισμού. Ο Ελληνας άσος ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης με ένα υπέροχο γκολ και συμμετοχή στο πρώτο τέρμα του Μακ… 

Τα αρχικά πλάνα

Ο Τούντορ επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2. Ο Ολσεν κάθισε κάτω από τα δοκάρια με την τριάδα της άμυνας να την αποτελούν οι Ρικάρντο Κόστα, Μαλεζάς και Βίτορ. Κίτσιου και Κωνσταντινίδης ήταν τα δύο μπακ χαφ, με τους Κάτσε και Τζιόλη τα αμυντικά χαφ και τον Πέλκα, μπροστά τους. Ο Ροντρίγκεζ κινήθηκε πίσω από τον Μακ.

Ο Τόμας Φρανκ ξεκίνησε την ομάδα του με 4-3-3, αλλά μετά τα δύο πρώτο γκολ γύρισε το σύστημα της Μπορόντμπι σε 4-5-1. Ο Ρονόου ήταν ο τερματοφύλακας των Δανών, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά την αποτελούσαν οι Λάρσον, Aλμπρεστεν, Αγκερ και Ντουρμισί. Χολστ, Ορνσκοφ και Πίρι τοποθετήθηκαν στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους οι Πούκι, Έρικσον, Ελμάντερ. 

Την σκόρπισε

Οι προθέσεις των δύο ομάδων φάνηκαν αμέσως από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η Μπρόντμπι ήθελε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, γι αυτό και είχε κλειστεί στην περιοχή της, χωρίς να δείχνει διάθεση για να επιτεθεί. Οι Ελμάντερ, Πούκι και Ερικσον που είχαν τοποθετηθεί στην επίθεση των Δανών έμοιαζαν αμυντικά χαφ στην πράξη, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους ποδοσφαιριστές του Τούντορ.

Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ όχι μόνο κυκλοφορούσε υποδειγματικά την μπάλα, αλλά έβρισκε με επιτυχία τα κενά της αντίπαλης άμυνας, με αποτέλεσμα να απειλεί διαρκώς. Το… καμπανάκι για την Μπρόντμπι χτύπησε μόλις στο έβδομο λεπτό με τον Κίτσιου και τον Ροντρίγκεζ να αγγίζουν το 1-0. Στο 15′ ήρθε η σειρά του Μακ για να ξεσηκώσει τους φιλάθλους και να “αναγκάσει”τον Ρονόου σε μία δύσκολη επέμβαση. Τελικά ο άσος του “δικεφάλου” βρήκε τον τρόπο δύο λεπτά αργότερα να λύσει τον…Γόρδιο δεσμό. Ο Πέλκας με εκπληκτική προσπάθεια άνοιξε στα δεξιά, ο Κωνσταντινίδης γύρισε προς τον Μακ, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ. 

Ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 22′ ο Κάτσε “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι και στο 34′ ήρθε το 2-0 με τους Μακ και Πέλκα να πρωταγωνιστούν και σε αυτή τη φάση. Ο πρώτος πίεσε και έκλεψε την μπάλα στην πλάγια γραμμή, γύρισε στον Ελληνα άσο, ο οποίος με έξοχο σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Ο τεχνικός της Μπρόντμπι βλέποντας την ομάδα του σε ρόλο κομπάρσου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 42′, όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο…

“Κίτρινη” τραγωδία και κυριαρχία του ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπρόντμπι τολμήσει να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές της και το… πλήρωσε με ακόμα ένα γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο Μακ κινήθηκε στον κενό χώρο και γύρισε στον Ροντίγκες, με τον τελευταίο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 51′.

Οσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε με την Μπρόντμπι να έχει περισσότερο από πριν την μπάλα στην κατοχή της. Μάλιστα οι Δανοί στο 67′ είχαν την πρώτη τους τελική στο ματς με σουτ του Ερικσεν και στο επόμενο λεπτό ο Ντούμιτς δεν εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ολσεν.

Αυτές οι δύο τελικές ήταν μία παρένθεση του αγώνα στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ, η οποία μετουσιώθηκε άλλες δύο φορές σε γκολ με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Μακ στο 82′ και στο 84′ άφησε τον Ντούμιτς πίσω του αρκετά μέτρα και απέναντι από τον Ρονοου δεν αστόχησε δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδος του. Στο 89′ ο Κάτσε θα μπορούσε να είχε κάνει έξι τα τέρματα του ΠΑΟΚ, όμως “σημάδεψε” και πάλι τι δοκάρι, αστοχώντας έτσι στο πέναλτι που κέρδισε ο Μυστακίδης από τον Ορνσκοφ.

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Πέλκας, Κόστα, Μακ, Κάτσε – Ελμάντερ, Πίρι, Αγκερ

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Ολσεν, Μαλεζάς, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Πέλκας (66’ Κ. Σαββίδης), Κάτσε, Κωνσταντινίδης (84’ Κοροβέσης), Μακ, Ροντρίγκεζ (71’ Μυστακίδης), Τζιόλης
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τόμας Φρανκ): Ρονόου, Αλμπρεχτσεν, Χολστ (42’ Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμισί, Αγκερ, Ορνσκόφ, Πίρι (75’ Νόργκρααντ) Πούκιμ, Ερικσον, Ελμάντερ (58’ Σβαρτς)

Live Blog ΠΑΟΚ – ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.