Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του!

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπρόντμπι στον επαναληπτικό του 5-0 της Τούμπας και "σφράγισε" το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπρόντμπι στον επαναληπτικό του 5-0 της Τούμπας και “σφράγισε” το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. 

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν ανώτερος και το επιβεβαίωσε και στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Μπρόντμπι. Έτσι, στον επαναληπτικό κατάφερε να πετύχει ένα εκτός έδρας γκολ, το οποίο εκμηδένισε τις ελπίδες των γηπεδούχων για πρόκριση. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

O Ιγκόρ Τούντορ επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Γλύκο να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μιγκέλ Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ ο Κωνσταντινίδης, αριστερό ο Τζαβέλλας, αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Κάτσε, δεξί χαφ ο Γκάρι Ροντρίγκες, αριστερό ο Κίτσιου, στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Μυστακίδης. 

Αντίθετα, ο Τόμας Φρανκ χρησιμοποίησε ένα σύστημα 4-1-4-1 με τον Ρόνοου κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Ντουρμίσι, Άλμπρετσεν, Όρνσκοφ και Λάρσον στην άμυνα, μπροστά τους ως “κόφτης” ο Πίρι, στο κέντρο οι Ρασάνι, Έρικσον, Νόργκααρντ και Χουλσάγκερ και στην κορυφή της επιθεσης ο Σβαρτς.

«Κλείδωσε» την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με πρωταρχικό σκοπό να «οχυρώσει» τα μετόπισθέν του και στη συνέχεια να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. 

Αυτό το πλάνο βγήκε απόλυτα στον Ιγκόρ Τούντορ καθώς η ομάδα του κινδύνευσε ελάχιστα στα πρώτα 45 λεπτά ενώ κατάφερε να σκοράρει και να «κλειδώσει» ουσιαστικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. 

Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν λιγοστές αλλά επιτεύχθηκαν δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. 

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον «δικέφαλο του Βορρά» και σημειώθηκε στο 19ο λεπτό. Ο Κουλούρης επεχείρησε το σουτ από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή αλλά ο Ρόνοου μπλόκαρε. 

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Έπειτα από μία εκτέλεση φάουλ του Κάτσε από τα δεξιά, ο Ρικάρντο Κόστα στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπρόντμπι, «σφραγίζοντας» την πρόκριση για την ομάδα του. 

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν ένα γκολ, στο 27ο λεπτό, με τον Ρασάνι να σκοράρει με κοντινή προβολή μετά από λανθασμένη έξοδο του Γλύκου. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1.  

Τυπική διαδικασία

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε μια τυπική διαδικασία για τον ΠΑΟΚ καθώς και η Μπρόντμπι γνώριζε πως πλέον είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανατραπεί η εις βάρος της κατάσταση. 

Ο Ιγκόρ Τούντορ, βλέποντας την ομάδα του να έχει «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, πραγματοποίησε και τις τρεις αλλαγές που δικαιούταν προκειμένου να δώσει ανάσες στους παίκτες του ενόψει και της δεύτερης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα. 

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λιγοστές και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ να επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του και να περνάει στους ομίλους του Europa League. 

Οι συνθέσεις:

Μπρόντμπι: Ρόνοου, Άλμπρεχτσεν, Λάρσον, Ντουρμίσι, Ορνσκόφ, Ρασανί, Πιρί, Νόργκααρντ, Χιουλσάγκερ, Έρικσον (72′ Πούκι), Σβαρτς

ΠΑΟΚ:
Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (64′ Σαββίδης), Κίτσιου, Κάτσε, Τζιόλης, Ροντρίγκες, Μυστακίδης, Κουλούρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.