«Σεφτέ» η Κύπρος, «δύο στα δύο» η Ελβετία

Η Κύπρος έκανε σεφτές στις νίκες με το 1-0 επί της Ισλανδίας, πρωτοπόρος στον 5ο όμιλο η Ελβετία μετά την επικράτησή της με 2-0 επί της Αλβανίας.

Στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η Κύπρος μετά την ήττα από την Αλβανία, ήθελε να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πέτυχε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ισλανδίας.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Κίσσας, στην άμυνα αριστερά ο Χαραλάμπους, δεξιά ο Σολωμού και στο κέντρο οι Ντόσα Τζούνιορ και Μερκής.Στα χαφ ήταν οι Λάμπαν, Νικολάου, Ντρομπασίνοβιτς και πιο μπροστά  στο αριστερό άκρο ο Μακρίδης, Χριστοφής δεξιά και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στην κορυφή της επίθεσης.

Στα πρώτα λεπτά η Κύπρος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και κυκλοφορούσε καλά την μπάλα. Πρώτοι όμως απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο 13′ με τον Ντόσα Τζούνιορ να κάνει σωτήριο τάκλιν και να διώχνει την μπάλα κόρνερ από το σουτ του Σίγκουρτσον.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Κύπρο ήταν στο 36′ όταν ο Μακρίδης έκλεψε τη μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, καθυστέρησε όμως και δεν έκανε το σουτ. 

Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα, με την Κύπρο να έχει τον έλεγχο αλλά όχι και τον παίχτη που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κύπρος μπήκε και πάλι δυνατά πίεσε και προηγήθηκε στο 57′ με το διαγώνιο σουτ του Μακρίδη, μετά από γύρισμα του Χριστοφή.

Οι Ισλανδοί απάντησαν άμεσα και στο 59′ είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους με το δοκάρι του Φινμπόγκασσον.

Η Κύπρος συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και να μην απείλειται. Είχε κλειστεί καλά σε διπλή ζώνη άμυνας για να κρατήσει το προβάδισμα, με τους Ισλανδούς να μην μπορόυν να βρουν κενούς χώρους.

Στο 82′ είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, με τον Χριστοφή να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Στα τελευταία λεπτά η Κύπρος κράτησε το υπέρ της 1-0 και πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη για τη συνέχεια.

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Μπιάρνασον, Γκέιρ, Γκίσλασον, Εΐρικσον, Γ. Σίγκουρτσον, Ντανιελσόν, Ρ. Σίγκουρντσον, Α. Γκούναρσον, Χάλφρεντσον
 
Κύπρος: Κίσσα, Σολωμού, Μερκή, Ντόσα Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Νικολάου, Λαμπάν, Μακρίδη, Ντομπρασίνοβιτς, Κωνσταντίνου και Χριστοφή 

«Δύο στα δύο» η Ελβετία

Το πέναλτι του Τζον Άρνε Ρίισε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του “Ούλεβαλ” έδωσε τη νίκη με 2-1 στη Νορβηγία επί της Σλοβενίας στο Οσλο, παρθενική για τη γηπεδούχο μετά την ήττα από την Ισλανδία. Οι Βαλκάνιοι προηγήθηκαν με τον Σούλερ, για να ισοφαρίσει στο 26′ ο Μάρκους Χένρικσεν.

Στη Λουκέρνη, παρουσία 9.000 Αλβανών φιλάθλων σε στάδιο 18.00 θέσεων (!), η Ελβετία κατόρθωσε να ντουμπλάρει τις νίκες της με 2-0, χάρη στα τέρματα του (αλβανικής καταγωγής) Σακίρι στο 23′ και Ινλέρ με πέναλτι στο 68′.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.