Έγραψε ιστορία η ισπανική αρμάδα

Η Ισπανία συνέτριψε με 4-0 την Ιταλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική φορά και τρίτη συνολικά, τη στιγμή που είναι εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια. Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησαν οι "φούριας ρόχας", με τους "ατζούρι" να αγωνίζονται για μισή ώρα με δέκα παίκτες.

Η Ισπανία συνέτριψε με 4-0 την Ιταλία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική φορά και τρίτη συνολικά, τη στιγμή που ενδιάμεσα κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησαν οι “φούριας ρόχας”, με τους “ατζούρι” να αγωνίζονται για μισή ώρα με δέκα παίκτες.

Ο τελικός, πριν το ξεκίνημά του είχε ξεκάθαρο φαβορί. Αυτή ήταν η Ισπανία, που το μοναδικό πράγμα που είχε ουσιαστικά εναντίον της ήταν πως ποτέ κατά το παρελθόν μία ομάδα δεν είχε φτάσει στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για δεύτερη σερί διοργάνωση. ενώ φυσικά και καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει τρεις φορές διαδοχικά, EURO και Μουντιάλ.

Φαίνεται όμως πως η μοίρα της ομάδας του Ντελ Μπόσκε, είναι να γραφτεί στην ιστορία ως η μεγαλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών, καθώς κάνει κάτι που ουσιαστικά καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει. Στο ζενίθ της κατακτάει όποιο τίτλο βρίσκει μπροστά της και όχι απλά έχει καλές πορείες στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η Ισπανία επιβλήθηκε της Ιταλίας, χάρη κυρίως στο γνωστό παιχνίδι της με τις πολλές πάσες και το γρήγορο κατά διαστήματα ρυθμό, που αποδιοργανώνει κάθε αντίπαλο, αλλά και γιατί έχει μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου στις θέσεις τους.Για παράδειγμα τον Κασίγιας, ο οποίος στον τελικό φρόντισε να μαζέψει ότι πέρασε από τους συμπαίκτες του και να στείλει το μήνυμα στους Ιταλούς πως γκολ… δεν έχει.

Οι “ταύροι” πήραν τον έλεγχο του αγώνα, μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και από εκεί και πέρα, ουδένα πρόβλημα αντιμετώπισαν. Ξεκίνησαν να σκοράρουν με τον Σίλβα στο 14′ και συνέχισαν με τον Τζόρντι Αλμπα στο 41′. Ενδιάμεσα πάντως, ο Κασίγιας είχε καταφέρει να κρατήσει την εστία του. Οχι ότι δεν το έκανε και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν μπόρεσε να εξουδετερώσει το πλασέ του Ντι Νατάλε.

Μάλιστα ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, καθώς ακολούθησε ο τραυματισμός του Μότα, που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στο παιχνίδι και ουσιαστικά τα τελευταία 30 λεπτά έγιναν για να μπορέσει η Ισπανία να πετύχει άλλα δύο γκολ. Ενα με τον Τόρες και ένα με τον Μάτα, ο οποίος μάλιστα είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο παιχνίδι.

Οι Ιβηρες διατήρησαν το τρόπαιό τους και έτσι θα πάνε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ως κάτοχοι και των δύο τίτλων, προκειμένου εκεί να διευρύνουν την παντοκρατορία τους και να περάσουν στο πάνθεον της ιστορία. Κάτι που ούτως ή άλλως το έχουν καταφέρει ήδη, απλά βάσει και του μικρού μέσου όρου της ηλικίας τους, δείχνουν ικανοί να το… ξανακάνουν.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του μεγάλου τελικού μέσω του novasports.gr

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Αρμπελόα, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Αλόνσο, Ινιέστα, Σίλβα, Φάμπρεγας

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα, Ρικάρντο Σάντος
4ος: Κουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.