Ούτε τώρα στη Φινλανδία

Ένα κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο στοίχισε στην Ελλάδα που παρά το ότι προηγήθηκε με τον Καρέλη, συμβιβάστηκε τελικά με το 1-1 κόντρα στη Φινλανδία στο Ελσίνκι, μένοντας χωρίς νίκη για έκτο ματς απέναντι στους Σκανδιναβούς.

Ένα κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο στοίχισε στην Ελλάδα που παρά το ότι προηγήθηκε με τον Καρέλη, συμβιβάστηκε τελικά με το 1-1 κόντρα στη Φινλανδία στο Ελσίνκι, μένοντας χωρίς νίκη για έκτο ματς απέναντι στους Σκανδιναβούς.


Το πολύ όμορφο γκολ του Νίκου Καρέλη (24′) στο ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα, δεν έφτασε τελικά στην Εθνική για να πάρει το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά του Γιούρο της Γαλλίας.


Χωρίς να εντυπωσιάσουν, οι Φινλανδοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκαν τη νωθρότητα των Ελλήνων παικτών σε αυτό το διάστημα και έφτασαν στο γκολ με τον Χούρμε στο 55′.


Βγήκαν μπροστά στη συνέχεια οι παίκτες του Ρανιέρι, με τον τελευταίο να «παλεύει» το ματς από τον πάγκο αλλάζοντας σύστημα (3-5-2) ωστόσο δεν προέκυψε η μεγάλη φάση.


Η Ελλάδα πήρε τον πρώτο της πόντο, με τη Φινλανδία να ανεβαίνει στους 4 (όπως και οι Ρουμάνοι) και πλέον υποδέχεται την
πρωτοπόρο Βόρεια Ιρλανδία (6) την Τρίτη στο «Καραϊσκάκης».

Τα πλάνα των τεχνικών


Με αρκετές εκπλήξεις και με 4-2-3-1 παρέταξε την Ελλάδα ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, είχε μπροστά του τους Τοροσίδη (αριστερά), Βύντρα (δέξια), Παπασταθόπουλο, Μανωλά. Μανιάτης και Σάμαρης έπαιξαν στα χαφ, ενώ πίσω από τον Αθανασιάδη, κινήθηκαν οι Ταχτσίδης (άξονα), Μαυρίας (δεξιά) και Καρέλης (αριστερά).


Το 4-3-2-1 επέλεξε Μίξου Πάατελαϊνεν. Ο Μάενπαα ήταν στο τέρμα, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Χούρμε, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο, και Αρκίβουο. Χετεμάι, Σπαρβ και Ρινγκ κινήθηκαν στο χώρο του κέντρουμ ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πούκι ήταν οι Ρίσκι, Ερεμένκο.


Το ματς


Οι Φινλανδοί μπήκαν επιθετικά θέλοντας να αιφνιδιάσουν και λίγο έλειψε να το καταφέρουν στο 2ο λεπτό. Ο Σπαρβ έπιασε το σουτ μετά από κόρνερ και η μπάλα έφυγε σύριζα από το δοκάρι του Καρνέζη, με την Εθνική να γλιτώνει το γκολ.


Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Ρανιέρι κέρδιζαν έδαφος, ενώ οι γηπεδούχοι οχυρώνονταν στο μισό του γηπέδου. Οι περισσότερες προσπάθειες ξεκινούσαν από τα αριστερά με τα ανεβάσματα του Τοροσίδη να δημιουργούν ρήγματα, ενώ και ο Καρέλης που κινούνταν μπροστά του, πίεζε τους αντίπαλους στόπερ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη.


Ήταν το 24ο λεπτό, όταν η φινλανδική άμυνα δεν απομάκρυνε καλά, ο Ταχτσίδης έστρωσε στον Καρέλη που με εξωτερικά φάλτσα έξω από την περιοχή, κεραυνοβόλησε τον Μάενπαα γράφοντας το 0-1!


Στα λεπτά που ακολούθησαν του γκολ, το παιχνίδι απέκτησε ξέφρενο ρυθμό, αφού οι παίκτες του Πάατελαϊνεν έβγαιναν όπως όπως μπροστά, ωστόσο η καλή αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας και οι καίριες επεμβάσεις των Παπασταθόπουλου, Μανωλά (και Καρνέζη όποτε χρειάστηκε) διαφύλαξαν το γαλανόλευκο προβάδισμα.


Η Ελλάδα μπήκε νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο και το πλήρωσε. Οι Φινλανδοί πίεσαν, μας έκλεισαν στην περιοχή και ισοφάρισαν στο 55′ με τον Χούρμε. Ο δεξιός μπακ ήταν ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας και εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Χαμαλάινεν, έπιασε σουτ στην κίνηση γα το 1-1.

Ο Ρανιέρι αντέδρασε, έφερε τον Σαμαρά δίπλα στον Αθανασιάδη (και λίγο πριν το τέλος τον Μήτρογλου) αλλάζοντας τη διάταξη σε 3-5-2, με τον Μόρα να είναι ο τρίτος σέντερ μπακ.


Οι παίκτες του Πάατελαϊνεν κλείστηκαν στο μισό γήπεδο -δείχνοντας ικανοποιημένοι από τον βαθμό- δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών.


Η έλλειψη καλού δημιουργού κόστισε, αφού η μπάλα έφτανε δύσκολα στην περιοχή, με τις πλαγιοκοπήσεις των Βύντρα και Τοροσίδη (από τους κορυφαίους) να μην αποδίδουν.


Το τελικό 1-1, έδωσε στην Ελλάδα τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο, με το παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στους Βορειοϊρλανδούς στο Φάληρο να αποκτά χαρακτήρα τελικού.


Οι συνθέσεις:


Φινλανδία (Πάατελαϊνεν): Μάενπαα, Χούρμε, Μοϊσάντερ, Τοΐβιο, Αρκίβουο, Χετεμάι (Χαμαλάινεν 46′), Σπαρβ, Ρινγκ, Ρίσκι (Ταΐνιο 88′), Ερεμένκο, Πούκι (Πογιάνπαλο 70′)


Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Μαυρίας (Μόρας 70′), Καρέλης (Σαμαράς 81′), Αθανασιάδης (Μήτρογλου 84′)


Η βαθμολογία του 6ου ομίλου σε 2 αγώνες

1) Βόρεια Ιρλανδία 6 (4-1)
2) Φινλανδία 4 (4-2)
3) Ρουμανία 4 (2-1)
4) Ουγγαρία 1 (2-3)
5) Ελλάδα 1 (1-2)
6) Νησιά Φερόε 0 (1-5)

Η επόμενη αγωνιστική (3η, 14/10)

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία
Φινλανδία – Ρουμανία
Νησιά Φερόε – Ουγγαρία



Live Blog Φινλανδία – Ελλάδα


 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.