Φέγενορντ – Άλκμααρ: Τα μεγάλα «κανόνια»! (videos)

Η τρίτη της Eredivisie, Φέγενορντ, υποδέχεται τη δεύτερη, Άλκμααρ, (17:45, Novasports4HD) στο μεγάλο ματς της 12ης Αγωνιστικής, που φέρνει τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Βαγγέλη Παυλίδη, αντιμέτωπο με τον δεύτερο, Σαντιάγκο Χιμένες!

H Aϊντχόφεν μπορεί να έχει ξεχωρίσει ως τώρα στο ολλανδικό πρωτάθλημα, δείχνοντας ικανή να φτάσει στον τίτλο, όμως τόσο η πρωταθλήτρια, Φέγενορντ, όσο και η Άλκμααρ, καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν γκέλες της PSV.

Οι δύο ομάδες, που θα τεθούν αντιμέτωπες στο κυριότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, οφείλουν την ανταγωνιστικότητά τους σε μεγάλο βαθμό στα δύο μεγάλα «κανόνια» της κατηγορίας, Σαντιάγκο Χιμένες και Βαγγέλη Παυλίδη.

Ο Μεξικανός, που πέτυχε 15 γκολ στην περσινή σεζόν, οδηγώντας την ομάδα του Ρότερνταμ στον τίτλο, ήδη έχει σκοράρει 13 φορές φέτος και είναι η πιο αξιόπιστη λύση μπροστά για τον Άρνε Σλοτ.

O 22χρονος διεθνής, έχασε πέναλτι την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Βααλβάικ και θέλει να επιστρέψει στα γκολ απέναντι στην ΑΖ.

Ίσως όμως ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας έχει διαφορετική άποψη! Ο Βαγγέλης Παυλίδης, διανύει άλλη μία εκπληκτική χρονιά στο AFAS Stadion και είναι στην πρώτη θέση των «κανονιέρηδων» της Eredivisie στη φετινή σεζόν με 14 τέρματα.

Ήδη έχει ξεπεράσει την περσινή του επίδοση των 12 γκολ στο πρωτάθλημα και βάζει πλώρη να καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ, των 18 τερμάτων της περιόδου 2021/22.

Ο διεθνής Έλληνας άσος, σκόραρε μάλιστα και στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος (συμπεριλαμβάνεται το ματς με τη Ναϊμέχεν, που διεκόπη λόγω της κατάρρευσης του Μπας Ντοστ και θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο), πραγματοποιώντας το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της κατηγορίας. Μόνο ο μυθικός Γιόχαν Κρόιφ, είχε καταφέρει να πετύχει γκολ σε περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές από το ξεκίνημα μίας σεζόν, με 14 την περίοδο 1966/67!

Το σερί του Παυλίδη, σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Εξέλσιορ και…σκοπεύει να αρχίσει νέο.

Μια ματιά στα στατιστικά των δύο παικτών, δείχνει ότι ο Έλληνας είναι περισσότερο αποτελεσματικός από τον Μεξικανό, παρ’ όλο που εκτελεί υπό δυσκολότερες προϋποθέσεις.

Οι δύο παίκτες, έχουν πραγματοποιήσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών ως τώρα (44), όμως ο Παυλίδης έχει περισσότερες εύστοχες και ένα γκολ παραπάνω, σκοράροντας 14 φορές, σε απόπειρες με Expected Goals 8.7!

ΧΙΜΕΝΕΣ VS ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ EREDIVISIE

Σαντιάγκο ΧιμένεςΣτατιστικάΒαγγέλης Παυλίδης
11Αγώνες11
890Λεπτά συμμετοχής944
13Γκολ14
44Τελικές προσπάθειες44
22Εύστοχες τελικές προσπάθειες27
10.5Expected Goals8.7

Ο Παυλίδης, συνήθως δυσκολεύεται απέναντι στην άμυνα της Φέγενορντ, καθώς έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον της, οπότε θέλει να βελτιώσει το ρεκόρ του απέναντι στην ομάδα του Ρότερνταμ και παράλληλα να βάλει για τα καλά υποψηφιότητα, ώστε να γίνει ο τέταρτος Έλληνας που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην κατηγορία, μετά τους Μαχλά, Γιακουμάκη και Δουβίκα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.