Άγιαξ – Φέγενορντ 0-4: Οι πρωταθλητές έγραψαν ιστορία σε δύο δόσεις! (highlights)

Η Φέγενορντ κυριάρχησε και στην...επανεκκίνηση του περιπετειώδους ντέρμπι με τον Άγιαξ και πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στην Eredivisie στο Άμστερνταμ, με εξ' ίσου ιστορικό χατ - τρικ του Χιμένες!

Το 196ο klassieker, είχε διακοπεί την περασμένη Κυριακή στο 55ο λεπτό λόγω επεισοδίων από μερίδα φίλων του «Αίαντα», με τη Φέγενορντ να είναι μπροστά με 3-0, χάρη στα γκολ των Χιμένες (9′, 18′) και Παϊσάο (37΄).

Το ματς της 6ης Αγωνιστικής της Eredivisie, συνεχίστηκε μετά από τρεις μέρες από εκεί που είχε διακοπεί και το μόνο που άλλαξε ήταν οι άδειες κερκίδες της «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», καθώς και το τελικό σκορ.

Δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη, η Φέγενορντ έφτασε κοντά στο 4-0 με τον Τίμπερ.

Στο 59′ όμως, οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν, με τον Στενγκς να σεντράρει από δεξιά, τον Παϊσάο να μην μπορεί να εκτελέσει από κοντά, αλλά τον Χιμένες να βρίσκεται ολομόναχος μετά από ασθενή απόκρουση της άμυνας του Άγιαξ, για να νικήσει τον Χόρτερ.

Το γκολ του Μεξικανού ήταν ιστορικό, καθώς ήταν το πρώτο χατ-τρικ για παίκτη της Φέγενορντ σε ντέρμπι Eredivisie μέσα στο Άμστερνταμ, αλλά και το πρώτο γενικά σε Klassieker μετά από εκείνο του Τζον Γκουιντέτι, σε ματς στο Ρότερνταμ για την ίδια ομάδα το 2012.

Η Φέγενορντ, θα μπορούσε να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα, σε ευκαιρίες των Χάνσκο, Παϊσάο, Τράουνερ και Λινγκρ.

Ο Άγιαξ, απείλησε μόνο με τους Άκπομ και Μπέρχαους, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ιστορική πανωλεθρία, στο χειρότερο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα από το 1964-65, με μόλις πέντε πόντους σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Η πρωταθλήτρια, με την τέταρτη σερί νίκη της παρέμεινε αήττητη σε έξι αγώνες και έχει 14 πόντους, έναν λιγότερο από PSV και Άλκμααρ, που έχουν πέντε ματς και αγωνίζονται σήμερα και αύριο αντίστοιχα.

Άγιαξ (Στάιν): Χόρτερ – Γκάι (32′ Ρενσχ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα (46′ Σαλάχ Εντίν, 55′ Άκπομ) – Φαν ντεν Μπόομεν, Τέιλορ, Φος (81′ Άβιλα)– Μπέρχαους, Μπρόμπι, Φορμπς (81′ Φαν Άξελ Ντόνγκεν).
Φέγενορντ (Σλοτ): Βελενρόιτερ – Χιρτράουντα (88′ Νιούκοοπ), Τράουνερ, Χάνσκο, Χάρτμαν – Τίμπερ (88′ Λινγκρ), Βίφερ, Στενγκς (82′ Ουέντα) – Παϊσάο (82′ Τζαχανμπάχς), Μίντεχ (55′ Ζερούκι), Χιμένες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.