Φέγενορντ – Άγιαξ 0-2: Τιμώρησε κάθε λάθος! (hls)

Ο Άγιαξ πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά νικηφόρα από την έδρα της Φέγενορντ, στην επιστροφή του Μπέρχαους ως αντιπάλου στο Ρότερνταμ.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου στην Εredivisie (17η αγ.) ανέβηκε στην κορυφή – με ματς λιγότερο από την Αϊντχόφεν– αφήνοντας τρεις πόντους πίσω τη μισητή αντίπαλό της, που έχασε μετά από εννέα αγωνιστικές.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες, το 198ο Klassieker στην ιστορία στο άδειο «Ντε Κάουπ» δεν ήταν το πιο ποιοτικό, καθώς σημαδεύτηκε από αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άγιαξ με πολύ καλή μεσοαμυντική οργάνωση εξουδετέρωσε τα επιθετικά ατού της Φέγενορντ και εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη για να πάρει το τρίποντο, σε νικηφόρα επιστροφή του μέχρι πρότινος αρχηγού των γηπεδούχων Στέιφεν Μπέρχαους, στην έδρα της πρώην ομάδας του.

Ο 30χρονος Ολλανδός, την ημέρα των γενεθλίων του εκμεταλλεύτηκε στο 44ο λεπτό ένα λάθος του Τόορνστρα στον χώρο του κέντρου και με μία ωραία μπαλιά βρήκε τον Τάντιτς από αριστερά. Ο Σέρβος γύρισε παράλληλα προς την εστία στον Αλέρ, πριν όμως αυτός εκτελέσει παρενέβη ο Σενέσι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Αργεντινός, είχε ανοίξει το σκορ εις βάρος της Φέγενορντ και στο περσινό αντίστοιχο ματς και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης με δύο αυτογκόλ σε αυτά τα ντέρμπι!

Η Φέγενορντ στο β’ ήταν καλύτερη και έχασε ευκαιρίες με την είσοδο του νεαρού Άγγλου εξτρέμ Νέλσον. Όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και ο ίδιος παίκτης στο τέλος υπέπεσε σε πέναλτι εις βάρος του Ρενσχ – ο οποίος είχε μπει και αυτός ως αλλαγή για τον Άγιαξ -, με τον Τάντιτς να γράφει το τελικό 0-2 από την «άσπρη βούλα».

Φέγενορντ (Σλοτ): Μπέιλοου – Πέντερσεν (74′ Τζαχανμπάχς), Χιρτράουντα, Σενέσι, Μαλάσια – Κοκτσού, Άουρσνες, Τιλ – Τόορνστρα, Λίνσεν (69′ Ντέσερς), Σινιστέρα (46′ Nέλσον).
Άγιαξ (Τεν Χαχ): Πασφίρ – Τίμπερ (73′ Ρενσχ), Σχούουρς, Μαρτίνες (19′ Ταγλιαφίκο), Μπλιντ – Άλβαρες, Μπέρχαους (60′ Κλάασεν(, Χράφενμπερχ – Άντονι, Αλέρ, Τάντιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.