Πρώην «κυανέρυθρος» ο μόνος αήττητος προπονητής του 2020 στην Αγγλία!

Κάποτε ο Μαρκ Ρόμπινς ως ποδοσφαιριστής έσωσε τη δουλειά του Φέργκιουσον πριν περάσει απο την Ελλάδα, τώρα γράφει τη δική του προπονητική ιστορία στην Κόβεντρι.

Τα 15 λεπτά δόξας που λέγεται ότι αναλογούν στον καθέναν, ο Ρόμπινς τα κέρδισε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1990, όταν σε ένα ματς Κυπέλλου με τη Νότιγχαμ Φόρεστ σκόραρε χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του και ανοίγοντας το δρόμο για το πρώτο τρόπαιο του μετέπειτα…σερ στο «Όλντ Τράφορντ».

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, η διοίκηση της Γιουνάιτεντ είχε αποφασίσει να απολύσει τον Σκωτσέζο τεχνικό σε περίπτωση αποκλεισμού, καθώς είχε χάσει την υπομονή της μετά από τέσσερα άκαρπα χρόνια παρουσίας του στον πάγκο. Τελικά χάρη στον Ρόμπινς η Γιουνάιτεντ πέρασε στον επόμενο γύρο, κατέκτησε το τρόπαιο (με τον Άγγλο στράικερ να σκοράρει και στα ημιτελικά με την Όλνταμ), οι «κόκκινοι διάβολοι» τον κράτησαν στη θέση του και τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

Ο Ρόμπινς έφυγε τελικά από το «Όλντ Τράφορντ» το 1992 και ξεκίνησε μία 13ετή περιπλάνηση, που τον έφερε και στη Νέα Σμύρνη με τη φανέλα του Πανιώνιου τη σεζόν 1998-99.

Το 2005 κρέμασε τα παπούτσια του και ξεκίνησε προπονητική καριέρα, με περάσματα από Ρόδεραμ, Μπάρνσλεϊ, Κόβεντρι, Χάντερσφιλντ και Σκάνθορπ.

Πριν τρία χρόνια τέτοιες μέρες, αναλάμβανε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την Κόβεντρι, όπου απολαμβάνει τις καλύτερές του μέρες ως προπονητής.

Ένα μήνα μετά την πρόσληψή του, οδήγησε τους «γαλάζιους ουρανούς» στην κατάκτηση του Λιγκ Τρόφι με νίκη επί της Όξφορντ στο Γουέμπλεϊ, ενώ το 2017-18 την ανέβασε στη League 1 (τρίτη κατηγορία Αγγλίας), κερδίζοντας τα πλέι – οφ της League 2, στην πρώτη άνοδο του συλλόγου μετά από 51 ολόκληρα χρόνια.

Πέρσι οδήγησε την ομάδα του στην 8η θέση της League 1, όμως η φετινή σεζόν είναι ακόμα καλύτερη για τον άλλοτε παίκτη της Γιουνάιτεντ και των «κυανέρυθρων», καθώς οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδας του στην άνοδο στην Τσάμπιονσιπ!

Η Κόβεντρι, δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά επτά βαθμών από την τρίτη που οδηγεί στα πλέι – οφ. Με 36 πόντους στους 14 τελευταίους αγώνες, οδεύει μαθηματικά προς την πρώτη κατάκτηση τίτλου σε οποιαδήποτε κατηγορία μετά τη σεζόν 1966-67, όταν είχε ανέβει στα «σαλόνια» ως πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας υπό την τεχνική ηγεσία του Τζίμι Χιλ!

Η ομάδα του Ρόμπινς, έχει ηττηθεί μόλις τρεις φορές σε όλη τη χρονιά στη League 1, ενώ είναι η μοναδική αήττητη στο 2020 σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας. 

Μοναδική της ήττα στα τελευταία 18 ματς όλων των διοργανώσεων, αυτή από τη Μπέρμιγχαμ Σίτι για το Κύπελλο στην διαδικασία των πέναλτι, μετά από 120′ λεπτά κανονικής διάρκειας σε παράτασης. Οι παίκτες του Ρόμπινς, δείχνουν ικανότητες ομάδας πρωταθλητισμού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν με πολλές «άσχημες» νίκες, έχοντας πάρει με ένα γκολ διαφορά τις 14 από τις 18 φετινές στο πρωτάθλημα.

Το κατόρθωμα της Κόβεντρι, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα αγωνίζεται ουσιαστικά εκτός έδρας όλη τη σεζόν, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ιδιοκτήτρια της προηγούμενης έδρας της «Ricoh Arena», με αποτέλεσμα να δίνει τα παιχνίδια της ως γηπεδούχος στο «σπίτι» της Μπέρμιγχαμ Σίτι, «Σεντ Άντριους»! Η ομάδα όμως ουδόλως έχει επηρεαστεί από την εξορία, καθώς έχει χάσει μόνο ένα από τα 17 «εντός έδρας» ματς πρωταθλήματος και αυτό τον περασμένο Οκτώβριο από την Τρανμίρ.

Όλα αυτά, με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ και κορυφαίους παίκτες τον δανεικό από τη Μπρίστολ Σίτι μέσο Λίαμ Γουόλς, τον Κάλουμ Ο’ Χερ που ήρθε επίσης δανεικός από την Άστον Βίλα και κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή, τον μπακ Φανκατί Νταμπό που δεν είχε χώρο στην Τσέλσι, τον αμυντικό Ρόουζ που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την σκωτσέζικη Έιρ, όπως και τον Σλοβάκο τερματοφύλακα Μάρκο Μάροσι, άλλο ένα απόκτημα από την ελεύθερη αγορά μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Ντόνκαστερ.

Επόμενος στόχος είναι φυσικά η επάνοδος στην Τσάμπιονσιπ για πρώτη φορά από το 2011-12, αλλά και η κατάρριψη του ρεκόρ πόντων (είναι 75 από το 2017-18 και φέτος έχει συγκεντρώσει ήδη 67) αλλά και νικών (είναι 24 και έχει ήδη 18 φέτος) σε μία σεζόν πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.