«Μας έριξαν για να σώσουν το τομάρι τους!»

Τρομερά παράπονα από τα όσα έγιναν στην κυριακάτικη συνάντηση με τη Ζάκυνθο έχουν στον Ηλυσιακό.

Τρομερά παράπονα από τα όσα έγιναν στην κυριακάτικη συνάντηση με τη Ζάκυνθο έχουν στον Ηλυσιακό.
Οι Ζωγραφιώτες που γνώρισαν την ήττα και κατά συνέπεια υποβιβάστηκαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καταγγέλουν κλίμα τρομοκρατίας από τους νησιώτες, το οποίο επηρέασε τους διαιτητές με συνέπεια να υποπέσουν σε σωρεία σοβαρών λαθών -όπως υποστηρίζουν- σε βάρος τους και να τους υποχρεώσουν σε οδυνηρή ήττα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανακοίνωση για τον αγώνα εξέδωσε τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές.
Η τοποθέτηση της διοίκησης:
«Τα όσα φοβερά και τρομερά συνέβησαν στο χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) αγώνα ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ δεν ήταν πρωτοφανή, δεν ήταν απίστευτα.  Συμβαίνουν σε κάθε αγωνιστική, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ιδιαίτερα στις πλέον απομονωμένες άρα και ασύδοτες.
Το  0-1 του πρώτου ημιχρόνου που δεν ικανοποιούσε τη ΖΑΚΥΝΘΟ, αλλοιώθηκε στο δεύτερο αφού προηγήθηκε βάρβαρη επίθεση στους διαιτητές που απροστάτευτοι εδάρησαν ανηλεώς από αφιονισμένους «παράγοντες» της γηπεδούχου. Στα αποδυτήρια αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, «επείσθησαν» όμως με την γνωστή αποτελεσματική και δοκιμασμένη μέθοδο βαρβάρων, που μένει εσαεί ατιμώρητη και περιλαμβάνει απειλές, προπηλακισμούς και σωματική βία και με τη χαρακτηριστική φράση «πως θα φύγετε από δω».
Δεν θα περιγράψουμε τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, θα σταθούμε μόνο στην ακύρωση κανονικού τέρματος που πετύχαμε στις καθυστερήσεις του αγώνα και αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο τηλεοπτικός φακός τοπικού καναλιού και η φάση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Άραγε τόσο ικανοποιημένοι αισθάνονται αυτοί που όρισαν αμούστακα σχεδόν παιδιά να διαιτητεύσουν έναν αγώνα «φωτιά», απροστάτευτα από παρατηρητές που χάθηκαν μέσα στο πλήθος υπεύθυνων και ανεύθυνων που είχαν παράνομα κατακλύσει τον χώρο των αποδυτηρίων και τους περιποιήθηκαν αναλόγως και εντέλει τους υποχρέωσαν κυριολεκτικά να συνεχίσουν τον αγώνα μιας και η ελλιπέστατη αστυνομική τοπική δύναμη αδυνατούσε να προσφέρει την παραμικρή προστασία.
Εύγε σε όλους, όμως ας μη ξεχνιόμαστε, η κατάφωρη, οφθαλμοφανής αδικία είναι η μήτρα που γεννά την τυφλή βία των γηπέδων που έχει καταστεί και η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου μας».
Η ανακοίνωση των παικτών:
«Στον αγώνα Ζάκυνθος- Ηλυσιακός την Κυριακή για να φύγουν ζωντανοί οι διαιτητές του αγώνα έπρεπε να ρίξουν κατηγορία τον Ηλυσιακό. Αίσχος, ντροπή, αηδία, τρεις λέξεις που αποτυπώνουν το τι έγινε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα μας.
Εμείς το τελευταίο διάστημα μαζί με τον προπονητή μας, τη διοίκηση και τον υπέροχο κόσμο μας, που για άλλη μία φορά έκανε το γήπεδο της Ζακύνθου. Ιλίσια, ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση που είχε περιέλθει.
Στην αρχή της σεζόν και με όπλο την πίστη μας σε αυτό που κάνουμε και στη δουλειά, πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Κάναμε στην  άκρη τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, τις αγωνιστικές ελλείψεις και αδυναμίες που είχαμε σαν ομάδα και όλοι μαζί πιστέψαμε στο θαύμα.
Όμως ήρθαν οι τρεις κύριοι από την Κέρκυρα και την Άρτα όχι με πρόθεση, αλλά για να σώσουν το τομάρι τους με όλα αυτά που συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα και έκαναν ό, τι ήταν δυνατό να ρίξουν τον Ηλυσιακό για να γυρίσουν ζωντανοί στο σπίτι τους.
Το λάθος μας ήταν ότι προηγηθήκαμε με ένα πεντακάθαρο πέναλτι στο ο ποίο έπρεπε να αποβληθεί και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και να μείνει ο αντίπαλος με δέκα παίκτες.
Από εκεί και πέρα, ήρθε το τέλος για την ομάδα μας. Ο αρχηγός της Ζακύνθου -κατά τα άλλα εξαίρετος ποδοσφαιριστής- έριξε βουτιά στην “πισίνα” της μεγάλης μας περιοχής εκβιάζοντας πέναλτι, αλλά ο κ. Πουλήμας δεν είχε την ψυχή να του δείξει κίτρινη κάρτα που είναι ο ορισμός.
Ήρθε όμως το ημίχρονο που έγινε η “κόλαση” για τους διαιτητές και για την ομάδα μας. Το τι έγινε παραπέμπουμε στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνος -αν έχει το φιλότιμο τουλάχιστον να γράψει τι έγινε-, για να καταλάβετε γιατί στο 47′ κόρνερ της Ζακύνθου το μετέτρεψε σε πέναλτι- φάντασμα. Για να δείξει με το καλημέρα τις προθέσεις του για το τι θα επακολουθήσει.
Το πέναλτι χάθηκε, αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε αμέσως το γκολ για το οποίο έχουμε ευθύνη εμείς. Ακολούθησε μπαράζ αποφάσεων, δεχόμασταν αντιαθλητικά τάκλιν και ο φοβισμένος διαιτητής όχι δεν έδινε φάουλ υπέρ της ομάδας μας, αλλά άφηνε το παιχνίδι να εξελίσσεται με παίκτη δικό μας πεσμένο στο έδαφος για να διευκολύνεται ο αντίπαλος να κάνει επιθέσεις.
Σε φάουλ που έγινε στον αρχηγό μας Ψαρρή, που ακούστηκε η κλωτσιά σε όλο το γήπεδο, όχι μόνο δεν έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον αντίπαλο, η οποία θα ήταν η δεύτερη αλλά άφησε τη φάση να εξελιχθεί υπέρ του αντιπάλου μας, η οποία παραλίγο να καταλήξει γκολ.
Το έγκλημα ήρθε να ολοκληρωθεί στο τελευταίο 10λεπτο. Ο επόπτης, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε δεχθεί του. κόσμου τα αντικείμενα με συνέπεια να διακοπεί για λίγο ο αγώνας, ανακάλυψε επιθετικό φάουλ σε καθαρό κλέψιμο του αρχηγού μας Ψαρρή σε διεκδίκηση με αντίπαλο και ενώ ετοιμαζόταν να πασάρει για να πετύχουμε τέρμα.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών για να μπορέσει ο διαιτητής να γυρίσει στην Κέρκυρα, είναι η φάση του 90, όπου ακυρώθηκε ολοκάθαρο γκολ της ομάδας μας, το οποίο θα μας έδινε το δικαίωμα να πάμε στα μπαράζ και να διεκδικήσουμε την παραμονή μας.
Το γκολ το ακύρωσε ο λάισμαν, ο οποίος είχε αντικανονική θέση- τοποθέτηση, όταν εκτελέστηκε το φάουλ και ενώ ο ποδοσφαιριστής μας σηκώθηκε με άλμα πατώντας ένα μέτρο μέσα από την τελική γραμμή του άουτ, γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, όπου ο Ψαρρής πέτυχε ένα πεντακάθαρο τέρμα. Το ακύρωσε ο λάισμαν που ήταν 50 μέτρα μακριά από την τελική γραμμή και όχι ο διαιτητής που ήταν δίπλα στη φάση.
Να τους χαίρονται όλους οι αρμόδιοι των ποδοσφαιρικών αρχών για το ποδόσφαιρο που θέλουν να υπηρετούμε, γελάει ο κόσμος όλος, η Football League για την ατιμωρησία που συμβαίνει στα γήπεδα της Football League 2, όπου καμία ομάδα δεν τιμωρήθηκε για κανένα από τα επεισόδια, τα οποία έχουν μεταφερθεί όλο αυτόν τον καιρό στα γήπεδα.
Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ηλυσιακού και ο προπονητής μας αναλαμβάνουμε το μερίδιο και τις ευθύνες που έχουμε σαν ποδοσφαιριστές για τον υποβιβασμό της ομάδας, όμως έχουμε την ηθική δικαίωση ότι παλέψαμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των τριών φοβισμένων διαιτητών από την Κέρκυρα, οι οποίοι μας έστειλαν στην Δ’ Εθνική.
Όσον αφορά τη φιλοξενία της Ζακύνθου υπενθυμίζουμε στους φιλάθλους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του αγώνα μας πετούσαν σωρηδόν αντικείμενα, έφτασαν στο σημείο να μας πετάξουν λάστιχο αυτοκινήτου στον αγωνιστικό χώρο, στο δε ημίχρονο από τα παράθυρα πετούσαν πέτρες, ότι τα έκαναν σε μία ομάδα που τους φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο. Ήρθαν και έφυγαν κύριοι και έτσι κάναμε με όλες τις ομάδες. Έχει ο καιρός γυρίσματα και στο ποδόσφαιρο κάποτε θα συναντηθούμε.
Ο Ηλυσιακός είναι ιστορική και δυναμική ομάδα και αργά ή γρήγορα θα βρει ξανά τον δρόμο της.
Με τιμή
Οι ποδοσφαιριστές του Ηλυσιακού».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.