Το νέο παιδί – θαύμα στη Βραζιλία κοστίζει… 300 εκ. ευρώ! (vids)

Ενας 16χρονος έχει... ξετρελάνει τους Βραζιλιάνους και έχει ρήτρα 300 εκ. ευρώ με την ομάδα του. Το όνομα του, Βίκτορ Ρόκε.

Το όνομα του είναι Βίτορ Ρόκε και είναι λογικό οι περισσότεροι να αγνοείται την ύπαρξη του. Κι όμως πρόκειται για τον παίκτη που οι Βραζιλιάνοι, όπως αρέσκονται άλλωστε, “βάφτισαν” παιδί – θαύμα και έχει κάνει μια… εκρηκτική ποδοσφαιρική εκκίνηση στην Κρουζέιρο. Τόσο εντυπωσιακή που η ομάδα που απέκτησε πρόσφατα το “φαινόμενο” Ρονάλντο, τον έχει ήδη “δέσει” με ρήτρα 300 εκ. ευρώ!

Αν και η Κρουζέριο διανύει μια εφιαλτική περίοδο, καθώς υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η μεγάλη της αντίπαλος, Ατλέτικο Μινέιρο κατάκτησε το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, η ελπίδα δεν έχει “σβήσει”. Και στην προκειμένη περίπτωση, αυτός που άναψε τη… σπίθα είναι ένας 16χρονος. Ο Βίτορ Ρόκε, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα πριν από λίγες ημέρες στη νίκη της Κρουζέιρο επί της Σερζίπε με 5-0 για το Κύπελλο Βραζιλίας.

Ο Ρονάλντο είχε φροντίσει να “δέσει” τον πιτσιρικά με ένα συμβόλαιο το οποίο για να “σπάσει” θα χρειαστούν “μυθικά” ποσά. Η ρήτρα του Ρόκε είναι στα 300 εκ. ευρώ, ενώ ο μικρός έχει ήδη πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει μια ασίστ στα τέσσερα πρώτα του επαγγελματικά παιχνίδια. Ο Βαλντερλέι Λουξεμπούργκο ήταν ο άνθρωπος που τον ξεχώρισε από την Ακαδημία της Κρουζέιρο και ο Ουρουγουανός προπονητής, Πάουλο Παζολάνο αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να συστηθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Προφανώς και το επίπεδο είναι χαμηλό, όμως ο 16χρονος Ρόκε διαθέτει μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας (83%), μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα, όσο και στην κορυφή της επίθεσης, είναι αριστεροπόδαρος και σχετικά ικανός – αν και όχι… πρώτο μπόι – και στο ψηλό παιχνίδι.

Οι συγκρίσεις με τον… πρόεδρο Ρονάλντο δεν άργησαν μόλις ο πιτσιρικάς σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Κρουζέιρο. Οι Βραζιλιάνοι θυμήθηκαν ότι το “φαινόμενο” είχε σκοράρει για πρώτη φορά στν ίδια ηλικία και τον έβαλαν στη… μαρκίζα. Γιατί η Κρουζέιρο χρειάζεται ένα νέο ποδοσφαιρικό “ήρωα”. Ο χρόνος θα δείξει αν ο Βίτορ Ρόκε θα μπορέσει να παίξει με επιτυχία αυτό τον ρόλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.