Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 4-5 (πεν.) (κ.α. 1-1): Είκοσι ένα χρόνια μετά επιστρέφει σε τελικό! (video)

Με τον Γκρέιβ ν' αποκρούει το πρώτο πέναλτι και τον Νταντέρ να ευστοχεί στο 5ο, όπως κι όλοι όσοι προηγήθηκαν, η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε άλωσε το "Σαν Σεμπαστιάν", επικράτησε 4-5 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στον 2ο ημιτελικό (σ.σ. 0-0 ο πρώτος) και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Ray!

Ιστορικές στιγμές για τη Μαγιόρκα για πρώτη φορά μετά από είκοσι ένα χρόνια και για 4η φορά – συνολικά – στην ιστορία της, επιστρέφει σε τελικό του Copa del Ray. Για να συμβεί αυτό, μετά από τη “λευκή” ισοπαλία στις Βαλεαρίδες Νήσους, χρειάστηκε ν’ αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 (71′ Ογιαρθάμπαλ – 50′ Τζ. Γκονζάλες), να αστοχήσει σε πέναλτι ο Μέντεθ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και να χάσει το πρώτο πέναλτι στη διαδικασία της ποδοσφαιρικής ρώσικης ρουλέτας στον επίλογο του αγώνα.

Δύο γκολ κι ένα χαμένο πέναλτι στο πρώτο 90λεπτο

Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, όλοι όσοι βρέθηκαν στο “Σαν Σεμπαστιάν” παρακολούθησαν ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό μοτίβο. Μια Ρεάλ Σοσιεδάδ αποφασισμένη μεν, με τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή, να προσπαθεί να επιβληθεί με την ποιότητά της κι από την άλλη μια παθιασμένη Μαγιόρκα, με σαφή προτεραιότητα στην ανασταλτική της λειτουργία ν’ αντιπαραθέτει δύναμη και πάθος, προσπαθώντας να βρει την αντίπαλη άμυνα ανοργάνωτη για να σκοράρει.

Μια ισχυρή ισορροπία στη συντριπτική πλειοψηφία του πρώτου μέρους που αποπειράθηκε να “σπάσει” στο 39′ ο Άμπντον Μπρατς αλλά το σουτ με το αριστερό που επιχείρησε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στην ανάπαυλα με φόντο τη “λευκή” ισοπαλία, στο 45′ ένα γύρισμα προς την περιοχή της ομάδας των Βαλεαρίδων σταμάτησε με το χέρι ο Ραϊγιο, αναγκάζοντας τον διαιτητή να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπράις Μέντεθ ανέλαβε την εκτέλεση με τον Ντομινίκ Γκρέιφ ν’ αποκρούει!

Και σα να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τζαόμε Κόστα έβγαλε μια καλοζυγισμένη σέντρα από αριστερά κι ο επερχόμενος Τζοβάνι Γκονζάλες πάτησε δυνατά, σηκώθηκε ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 “παγώνοντας” τους Βάσκους. Με το κέντρο των γηπεδούχων μπλοκαρισμένο, αδυναμία στη δημιουργία από τον άξονα, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στις πτέρυγες.

Ωστόσο, στο 63′ ο Ογιαρθάμπαλ πέρασε αντί του Ζακάριαν και οκτώ λεπτά ο Μπράις Μέντεθ ρέφαρε το άστοχο πέναλτι βγάζοντας την κάθετη ασίστ στον Ογιαρθάμπαλ που με πλασέ νίκησε τον 26χρονο αντίπαλο πορτιέρε για το 1-1 βάζοντας “φωτιά” στις κερκίδες. Στο 79′ ο Μπέκερ, η πρώτη αλλαγή του Μανόλο Αλγκουαθίλ, έπιασε ωραίο διαγώνιο πλασέ εκτός περιοχής με τον Γκρέιφ να διώχνει δύσκολα. Η Μαγιόρκα απάντησε στο 87′ με Τζαόμε Κόστα να εκτελεί άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Από μία ευκαιρία στο επιπλέον μισάωρο

Παρά τις αλλαγές τίποτα δε διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά στο ημίωρο της παράτασης με την κάθε ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή. Στο 95′ διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μερίνο να πιάνει την κεφαλιά προς την εστία με τον Σαμού Κόστα να διώχνει πάνω στον Τιέρνι κι εκείνος να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ βρίσκοντας ξανά τον Σάμπο στον ώμο, με την μπάλα να μην έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας σε φάση που ελέγχθηκε για αρκετή ώρα από το VAR.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 106′ με τον Σέρτζιο Νταντέρ να εκτελεί απευθείας φάουλ από θέση έξω αριστερά και τον Ρεμίρο να διώχνει με υπερένταση.

Ο Γκρέιφ έδειξε το δρόμο προς τον τελικό

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Ογιαρθάμπαλ ανέλαβε την εκτέλεση του πρώτου πέναλτι, ο Γκρέιφ απέκρουσε με τα πόδια κι άνοιξε διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης. Ακολούθως εκτέλεσαν εύστοχα κατά σειρά οι Μουρίτσι (0-1), Τουριέντες (1-1), Μορλάνες (1-2), Ολαζαγκάστι (2-2), Μασκαρέλ (2-3), Θουμπιμέντι (3-3), Ράντονιτς (3-4), Μπέκερ (4-4) για να πέσει ο… κλήρος του πιο σημαντικού πέναλτι στη σύγχρονη ιστορία της Μαγιόρκα στα πόδια του Νταντέρ. Διάλεξε αριστερή γωνία, ο Ρεμίρο έπεσε σωστά μεν αλλά αποδείχθηκε αδύνατο να διώξει την μπάλα, για το τελικό 4-5 και τους έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες. Ήταν η 4η φορά που η Μαγιόρκα βρέθηκε σε ημιτελική φάση κι η 3η που πανηγύρισε την πρόκριση, έχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμ. Αλγουαθίλ)(4-3-3): Άλεξ Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπέλδια, Λε Νορμάντ, Χάβι Γκαλάν (91’ Τίρνεϊ), Μπράις Μέντεθ (80’ Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μερίνο (105’ Ολασαγάστι), Κούμπο (104’ Σάντικ), Αντρέ Σίλβα (46’ Σεράλντο Μπέκερ), Ζακάριαν (63’ Ογιαρθάμπαλ).

Μαγιόρκα (Χ. Αγκίρε)(3-5-2): Γκρέιφ, Γκονσάλες, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Κοπέτε, Τζάομε Κόστα (99’ Τόνι Λάτο), Αντόνιο Σάντσεθ (72’ Μάνου Μορλάνες), Σαμού Κόστα (106’ Μασκαρέλ), Ντάνι Ροντρίγκεθ (99’ Νταρντέρ), Πρατς (62’ Μουρίτσι), Λάριν (106’ Ράντονιτς).

Το πανόραμα της ημιτελικής φάσης

1οι Ημιτελικοί

Τρίτη 06 Φεβρουαρίου
Μαγιόρκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(25’ πέν. Μπερενγκέρ)

2οι Ημιτελικοί

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 1-1 (4-5 πέν.)
(71’ Ογιαρθάμπαλ – 50’ Γκονσάλες)

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:30)

Τελικός

Σάββατο 6 Μαρτίου (Στάδιο Λα Καρτούχα, Σεβίλλη)

Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης ή Αθλέτικ Μπιλμπάο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.