Ενα βήμα πριν το τρόπαιο η Χιλή

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βάργκας, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδος του, η Χιλή νίκησε το Περού με 2-1 και πέρασε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βάργκας, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδος του, η Χιλή νίκησε το Περού με 2-1 και πέρασε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Εκεί θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Αργεντινή-Παραγουάη. Ο Ζαμπράνο από το 20′ άφησε τους ηττημένους με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο και μείωσε τις πιθανότητες για πρόκριση. Αν και ισοφάρισε το σύνολο του Καρέκα, δεν άντεξε στην πίεση των διοργανωτών και λύγισε.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στο Περού με τους Γκερέρο, Φαρφάν να αλλάζουν ρόλους. Ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα στο 9ο λεπτό και ο τελευταίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι της εστίας. Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή των Χιλιανών έδιναν στους αντιπάλους τους την ευκαιρία να φεύγουν συχνά σε αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Καρίγιο (17′) με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για το Περού, αλλά ο Ζαμπράνο θέλησε να τα χαλάσει. Ο κεντρικός αμυντικός για μία ανόητη ενέργεια  αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 20′. Οσο περνούσαν τα λεπτά η Χιλή πίεζε  περισσότερο, κυνηγώντας το γκολ που θα την έβαζε σε θέση ισχύος. Στο 27′ ο Βαλντίβια έφτασε κοντά στο 1-0, όμως για λίγα εκατοστά δε στόχευσε σωστά. Στο 34′ ήταν η σειρά του Βάγκας να απειλήσει, αλλά να μην πανηγυρίσει. Αυτό το έκανε οκτώ λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Σάντσες η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και με λίγη… περιπέτεια κατάφερε με πλασέ να ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βάργκας να στέλνει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε για οφσάιντ. Αυτή η απόφαση ισοφάρισε τα λάθη, καθώς στο 1-0 ο σκόρερ ήταν πιο μπροστά από την αντίπαλη άμυνα όταν σέντραρε ο άσος της Αρσεναλ.

Οι Περουβιανοί ήταν… αναγκασμένοι να ρισκάρουν, γι’ αυτό και προσπαθούσαν με την πρώτη ευκαιρία να βγουν μπροστά. Στο 53′ ο Φαρφάν για τρίτη φορά στο ματς, απέτυχε να νικήσει τον Μπράβο και να φέρει το ματς στα ίσα. Τελικά το ρόλο του… εκτελεστή ανέλαβε ένας Χιλιανός. Ο Νεδέλ στην προσπάθεια του να κόψει προ του Καρίγιο, έβαλε το πόδι του και έγραψε το 1-1 στο 60′.

Οι πανηγυρισμοί των Περουβιανών κράτησαν μόλις τέσσερα λεπτά. Ο Βάργκας (64′) με φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, διπλασιάζοντας τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και αυτά της Χιλής στο συγκεκριμένο ματς. Στους… οικοδεσπότες δεν στοίχισαν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και έτσι με το 2-1 πήραν το εισιτήριο για το παιχνίδι που θα αναδείξει το νικητή του φετινού Κόπα Αμέρικα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.