Σοβαρή, θεαματική, ουσιαστική (vid)

Ο Μέσι δημιουργούσε, ο Αγουέρο εκτελούσε και ο Ιγκουαϊν αστοχούσε. Η τριπλέτα αυτή έκανε πράγματα και θαύματα απέναντι στην Κόστα Ρίκα, οδηγώντας την Αργεντινή στη νίκη με 3-0.

Ο Μέσι δημιουργούσε, ο Αγουέρο εκτελούσε και ο Ιγκουαϊν αστοχούσε. Η τριπλέτα αυτή έκανε πράγματα και θαύματα απέναντι στην Κόστα Ρίκα, οδηγώντας την Αργεντινή στη νίκη με 3-0 και παράλληλα στην πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Η “μπιανκοσελέστε” έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο αφήνοντας τους παίκτες της Κόστα Ρίκα σε παθητικό ρόλο, μετατρέποντας τους παράλληλα σε θεατές πολυτελείας. Το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Λα Βόλπε, είναι να απειλήσει δύο φορές στο τέλος του αγώνα, τότε που όλα είχαν κριθεί και οι μηχανές της Αργεντινής δούλευαν στο ρελαντί.

Στο πρώτο μέρος η Αργεντινή ήταν καταιγιστική με 12 κλασικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Μπουρντίσο στο26′. Ο μαέστρος Μέσι είχε πάρει την μπαγκέτα του και έδινε ρυθμό στην. ορχήστρα έτσι ώστε η ομάδα του να προσφέρει θέαμα και χαρά στον κόσμο της Κόρδοβα, ο οποίος την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Τελικά το “γόρδιο δεσμό” έλυσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αγουέρο, ο οποίος στάθηκε και λίγο τυχερός. Ο Γκάγκο επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Μορέιρα απόκρουσε και ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η Αργεντινή συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 52′ ο Αγουέρο πανηγύρισε το τρίτο τέρμα στο φετινό Κόπα Αμέρικα. Ο Μέσι Ιγουαϊν και Αγουέρο συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με σουτ σημείωσε το 2-0.

Ο Μέσι συνέχισε να μαζεύει πάνω του την άμυνα της Κόστα Ρίκα και να βγάζει κάθετες μπαλιές, όμως, ο Ιγουαϊν δεν μπορούσε να βρει στόχο. Ο άσος της Ρεάλ στο 61′ βγήκε απέναντι από τον Μορέιρα, ο Ντουάρτε τον κράτησε πεντακάθαρα, αλλά ο διαιτητής αντί να δείξει την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον παίκτη της Κόστα Ρίκα (είχε αντικρίσει ήδη μία φορά την κίτρινη) προτίμησε να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι οικοδεσπότες σταμάτησαν στα δύο γκολ. Ο Μέσι σε ρόλο. σερβιτόρου, έβγαλε σε θέση βολής τον Ντι Μαρία, ο οποίος από πλάγια θέση δεν έχασε την ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος παίκτης της ομάδας του που σκοράρει στο Κόπα Αμέρικα.

Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει και άλλο, καθώς στο 85′ ο Λαβέτσι μετά από μία ακόμα πάσα του Μέσι βγήκε απέναντι από τον Μορέιρα, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Η Αργεντινή διατήρησε το αήττητο στη διοργάνωση, ωστόσο τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της πίσω από την Κολομβία, ενώ ακολούθησε η Κόστα Ρίκα, η οποία πρέπει να περιμένει και τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομίλων για να δει αν θα περάσει στους “8”, ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.