Πρεμιέρα με έκπληξη (video)

Η Βολιβία "προσγείωσε" από νωρίς στο Κόπα Αμέρικα τους Αργεντινούς, καθώς στην πρεμιέρα ανάγκασε τους οικοδεσπότες στις πρώτες τους απώλειες βαθμών (1-1).
* Αγουέρο: "Τύχη και βελτίωση"

Η Βολιβία προσγείωσε από νωρίς στο Κόπα Αμέρικα τους Αργεντινούς, καθώς στην πρεμιέρα ανάγκασε τους οικοδεσπότες στις πρώτες τους απώλειες βαθμών (1-1).

Η ποδοσφαιρική τρέλα των Αργεντινών τους κάνει να ξεχωρίζουν, αλλά πολλές φορές τους κάνει και αυτοκαταστροφικούς. Αυτό έγινε με τον Μπανέγα, ο οποίος αντί να διώξει προσπάθησε κοντρολάρει, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη δυσκολίας για την ομάδα του. Ωστόσο η είσοδος του Αγουέρο στον αγώνα άλλαξε τα δεδομένα και βοήθησε τους οικοδεσπότες να γλιτώσουν από την ήττα στην πρεμιέρα (1-1).

Η Αργεντινή μπήκε δυνατά στον αγώνα με σκοπό να “καθαρίσει” από νωρίς τη νίκη. Στο 4′ παραλίγο να πετύχει το στόχο της, όμως ο Τέβες αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Αρίας. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά, αναγκάζοντας τους παίκτες της Βολιβίας να υποπέσουν σε πολλά λάθη και παράλληλα εκτός από μία αντεπίθεση στο 22′ δεν ανησύχησαν άλλη φορά στα μετόπισθεν.

Η πρώτη ευκαιρία της Αργεντινής σε ροή αγώνα την πραγματοποίησε μετά από 25′ λεπτά στο πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα ο Μέσι έκανε την ατομική ενέργεια, αλλά ο Λαβέτσι δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του άσου της Μπαρτσελόνα και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 31′ ο Τέβες μετά από μία ακόμα κούρσα του Μέσι, απείλησε με σουτ την εστία του Αρίας, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τελευταίος αφού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα σε σουτ του Μέσι, έπεσε στα πόδια του Καμπιάσο και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Σέρχιο Μπατίστα στην επανάληψη έκανε πιο επιθετική την Αργεντινή αποσύροντας τον Καμπιάσο και ρίχνοντας στη… μάχη τον Ντι Μαρία, ωστόσο το γκολ ήρθε από τη Βολιβία στο 48′.

Ο Κάμπος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Εντιβάλντο Ρόχας επιχείρησε το τακουνάκι και ο Μπανέγα στο πρώτο δοκάρι αδράνησε και είδε την μπάλα να περνάει τη γραμμή. Ολέθριο το λάθος του Αργεντίνου, αφού θα μπορούσε εύκολα να είχε διώξει και να είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Ο Ρομέρο δεν μπορούσε να φανταστεί την ενέργεια του συμπαίκτη του και όταν βούτηξε δεν κατάφερε να κρατήσει τη “στρογγυλή θεά” μπροστά από τη γραμμή.

Ο Μέσι ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Αργεντινή, καθώς όποια ευκαιρία είχε δημιουργήσει η γηπεδούχος ομάδα, ο άσος της Μπαρτσελόνα συμμετείχε στη φάση. Ετσι λοιπόν στο 60′ έφτασε κοντά στο να πετύχει το 1-1, αλλά ο Αρίας και πάλι βρήκε τον τρόπο για να διώξει σε κόρνερ και να του στερήσει το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανέβει ψηλά και παραλίγο αυτό να τους στοιχίσει στο 66′. Ο Μορένο βγήκε απέναντι από τον Ρομέρο, με τον τελευταίο να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και να της αλλάζει πορεία την τελευταία στιγμή, εμποδίζοντας τον άσο της Βολιβίας να τον περάσει και να πλασάρει σε κενή εστία.  Στην εξέλιξη της φάσης ο Αργεντινός γκολκίπερ βγήκε και πάλι νικητής, αφού απόκρουσε το σουτ του αντιπάλου του.

Στο 71′ ο Αγουέρο πήρε τη θέση του αρνητικού Λαβέτσι και η παρουσία του στην ενδεκάδα έγινε αμέσως αισθητή. Ο νεαρός επιθετικός δύο λεπτά αργότερα δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία, ενώ στο 76′ βρήκε τελικά το στόχο. Συγκεκριμένα ο Ντι Μαρία επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά, ο Ζανέτι ευφυέστατα έστρωσε με το στήθος και ο Αγουέρο με βολέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αρίας, γράφοντας με αυτό τον τρόπο το 1-1. 

Η Βολιβία έδειχνε κουρασμένη και ανήμπορη να ακολουθήσει το δαιμονιώδη ρυθμό της Αργεντινής, η οποία μετά την είσοδο του Αγουέρο απέκτησε ταχύτητα, φαντασία και ουσία στο παιχνίδι της. Ωστόσο το σύνολο του Κιντέρος δημιούργησε ακόμα μία ευκαιρία στο 84′ από τις δύο αλλαγές του. Ο Αρτσε πέρασε τη μισή άμυνα της Αργεντινής, αλλά ο Τσάβες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα παρά τις προσπάθειες των παικτών του Μπατίστα και έτσι το Κόπα Αμέρικα ξεκίνησε με έκπληξη και μάλιστα με θύμα τους οικοδεσπότες.

Γήπεδο: Σιουδάδ ντε λα Πλάτα
Διαιτητής
: Ρομπέρτο Σιλβέρα – Ουρουγουάη.
Βοηθοί: Μιγκέλ Νουέβας – Ουρουγουάη  και Λουίς Αλβαράδο – Ισημερινός 

Αργεντινή (Σέρχιο Μπατίστα): 23. Ρομέρο – 8. Ζανέτι, 6. Γκ. Μιλίτο, 4. Μπουρδίσο, 17. Ρόχο – 5. Καμπιάσο (46′ Ντι Μαρία), 14. Μαστσεράνο, 19. Μπανέγα – 21. Λαβέτσι (70′ Αγουέρο), 10. Μέσι, 11. Τέβες.
Βολιβία (Γκουστάβο Κιντέρος): 1. Αρίας – 4. Άλβαρες, 16. Ραλδές, 5. Ριβέρο, 3. Γκουτιέρες – 10. Βάσα (63′ Τσάβες), 6. Φλόρες, 15. Ρόμπλες, 21. Κάμπος (81′ Αρτσε) – 7. Ρόχας (90′ Καρντόσο), 9. Μορένο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.