To success story της Μπρέντφορντ των εννέα Δανών και των πέντε Άγγλων!

Tο novasports.gr σας παρουσιάζει το success story του "δαιμόνιου" Δανού Ράσμους Άνκερσεν και του φιλόδοξου ιδιοκτήτη της Μπρέντφορντ, Μάθιου Μπέναμ.

Η μικρούλα Μπρέντφορντ, μια ομάδα του Δυτικού Λονδίνου με μικρή βάση οπαδών και ελάχιστα ποδοσφαιρικά επιτεύγματα, θα δώσει τη “μάχη” της στα play offs της Championship και το novasports.gr σας παρουσιάζει το success story του “δαιμόνιου” Δανού Ράσμους Άνκερσεν και του φιλόδοξου ιδιοκτήτη της, Μάθιου Μπέναμ.

Μια ματιά στο ρόστερ της Μπρέντφορντ είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι κάτι το… διαφορετικό συμβαίνει στις “μέλισσες” (bees είναι το παρατσούκλι τους). Δανός τεχνικός διευθυντής, Δανός προπονητής, επτά Δανοί ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα και μόλις… πέντε Άγγλοι!

Στην Μπρέντφορντ τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Μα τίποτα. Ίσα – ίσα που το “μυαλό” της αγγλικής ομάδας, ο mastermind Ράσμους Άνκερσεν έχει κάνει τη δική του ποδοσφαιρική επανάσταση. Πρώτα στη δανέζικη Μίντιλαντ με εντυπωσιακά αποτελέσματα και στη συνέχεια στην Μπρέντφορντ. Επιλογές παικτών με βάση αλγόριθμούς και όχι απαραίτητα το ταλέντο, ένα ποδοσφαιρικό Moneyball (θυμηθείτε την ταινία με τον Μπραντ Πιτ), το οποίο οδηγεί την αγγλική ομάδα σε θέση ισχύος στα play offs της Championship και της δίνει τη δυνατότητα μέσα σε πέντε χρόνια να διεκδικεί – ως φαβορί πλέον – την πολυπόθητη άνοδο στην Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της (έχει πάντως αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία προ Premier League).

Ακόμα και ο ιδιοκτήτης της Μπρέντφορντ (στην κατοχή του είναι και η Μίντιλαντ), Μάθιου Μπέναμ δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση επενδυτή. Και αυτό γιατί έγινε ζάμπλουτος μετά την ασχολία του με το ποδοσφαιρικό στοίχημα ως ένας από τους κορυφαίους sports betting bookmakers. Δική του ήταν η ιδέα της συμμετοχής της στατιστικής στην επιλογή των παικτών και η ριζοσπαστική εφαρμογή της Μίντιλαντ.

Με απλά λόγια, ο Μπέναμ και ο Άνκερσεν δημιούργησαν ένα top secret αλγόριθμο με τον οποίο ξεχωρίζουν – και επιλέγουν – παίκτες με βάση τα ψυχολογικά τους χαρακτηριστικά, τις ευκαιρίες που δημιουργούν, την ομαδική τους απόδοση, τη σταθερότητα στα τρεξίματα και… χίλιες δύο ακόμη λεπτομέρειες, οι οποίες έφεραν την ουσία σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο. Γιατί το ζητούμενο δεν ήταν να βρουν το νέο ποδοσφαιρικό αστέρα, αλλά τον κατάλληλο παίκτη για μια ομάδα. Στο μυαλό τους, σταρ είναι το σύνολο και έτσι έφτασαν – κοντά – στην επιτυχία.

Για να εξυπηρετήσουν καλύτερα το πλάνο τους, επέλεξαν έναν Δανό προπονητή, τον Τόμας Φρανκ, ο οποίος μπήκε αρκετά γρήγορα στο… ρόλο του και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Μάλιστα, αν η Μπρέντφορντ δεν είχε… αυτοκτονικές τάσεις με ένα απίθανο σερί ισοπαλιών στα τελευταία παιχνίδια, θα μπορούσε να είχε πάρει ένα από τα δύο απευθείας εισιτήρια για την Premier League. Φέτος ίσως είναι η ευκαιρία της να ανέβει… σκαλοπάτι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.